Tulevia Kerhon liigamiehiä

LIIGA / Artikkeli
Kuusi kirkkainta HPK:n tulevaisuuden liiganimeä kaipaavat esittelyä, sillä suurelle yleisölle heistä ei kukaan vielä ole kovin tuttu. Joukossa on nuorten maajoukkueiden luottomiehiä.

Toni Vähämäki, puolustaja, 10.02.1985

Forssan nuorukainen, joka oli yksi FPS:n kaikkien aikojen lahjakkaimmista tuotoksista. Vakuutti jo tänä syksynä liigajoukkueen harjoitusotteluissa varmaotteisella ja hötkyilemättömällä pelillään. Myös A-junioreiden harjoituspeleissä Vähämäki oli suorastaan dominoiva pelaaja.

Tämän jälkeen Vähämäen alkukausi kuitenkin meni pilalle loukkaantumisten ja sairastelujen takia. Pääsi A-junioreiden mukaan vasta joulukuun jo lähestyessä, ja on nyt pelannut junioreiden sarjassa peruspeliä.

Kykyä ja kokoa on vaikka mihinkä, erittäin lupaavan oloinen nuorukainen. Isokokoiseksi ja melko kovaa pelaavaksi kaveriksi yllättävän hyvä kiekollisena.

Tulevaisuus: Liigassa jo ensi kaudella, vakiomies mahdollisesti sitten kaudella 2005–2006.

Jarno Virkki, puolustaja, 12.05.1984

Pitkään jo liigakuvioissa roikkunut peruspuolustaja, joka on myös kolunnut junnumaajoukkueet läpi. Tulevaisuus näytti loistavalta pari kautta sitten, mutta kehityksen sijaan näyttää taantuneen pahasti. Armeija haitannut menoa tällä kaudella eikä ole ollut enää mukana liigan harjoituksissa.

Virkki oli aiemmin oli peleissä ylivoimainen ykköspakki, ja jo ”häkkipäänäkin” hän pelasi A-junioreiden otteluissa erittäin hyvin. Nyt näyttää A:ssa hitaalta, epävarmalta ja on vajonnut 3-4-pakiksi.

Tulevaisuus: Niskasta kiinni ja heti tai muuten ei liigatulevaisuutta ole. Ensi syksynä on pakko päästä mukaan liigajengiin tai sitten lähteä Mestis-kierrokselle.

– Vähämäki harjoitteli liigan mukana, mutta hänelle tuli erinäisiä loukkaantumisia ja sairauksia, ja tuli sitä kautta sitten meille. Ihan kehityskelpoinen kaveri. Samoin Virkki, joka on sitten ollut maajoukkuekuvioissakin mukana. Eletään ehkä sellaisia hetkiä, että pitäisi ryhtyä lyömään itseään läpi liigaan, kertoi kavereiden tulevaisuudesta A:n valmentaja Teppo Kivelä.

Jussi Ruohola, puolustaja, 11.02.1986

Pelaa itseään vanhempien seurassa, mutta kovin ympäripyöreiltä nuorukaisen avut vielä vaikuttavat. Hyvä yleispuolustaja, jonka ominaisuudet tulisivat paremmin esille B-junioreiden sarjassa.

Potentiaalinen puolustaja ja nuorten maajoukkueiden vakiokalustoa. Tarvitsee lisää kokoa ja liikettä pärjätäkseen kovemmissa peleissä.

Tulevaisuus: Ensi kausi A:ssa isommassa roolissa, sen jälkeen liigatulevaisuuden arviointi helpompaa.

Juuso Hietanen, puolustaja, 14.06.1985

Pienikokoinen, taitavasti ja vikkelästi liikkuva, hyökkäävä rightin pakki. Muistuttaa pelityyliltään paljonkin yhtä HPK:n kaikkien aikojen parhaista puolustajista, Brian Rafalskia. Taidot ja ominaisuudet tietysti eri luokkaa kuin NHL-tähdellä, mutta sulava luistelu ja taidokas kiekonkäsittelyt saavat unohtamaan Hietasen pienen koon.

A:n sarjassa erinomainen puolustaja, myös omassa päässä. Kerhon koko jengin selvä ykkösmies. Suurin kysymysmerkki onkin sitten miten tuolla koolla pärjätään liigassa, vai pärjätäänkö?

Tulevaisuus: Potentiaalia on, mutta joutunee kuitenkin hakemaan vauhtia sitten aikanaan Mestiksestä – jossa taitaisi olla erinomainen. Voi yllättää suurestikin, mikäli saa lisää kovuutta peliinsä.

Janne Ruohola on tulevaisuuden pelaaja, nuorten maajoukkueen kalustoa myös. Hietanen on myös ollut hyvä, hänestä tulee varmasti jonain päivänä liigapelaaja, Kivelä kehaisi puolustajiaan.

Petteri Wirtanen, keskushyökkääjä, 28.05.1986

Hyvinkäältä roudattu sentterilupaus, alle 18-vuotiaiden maajoukkueen luottokalustoa. Kaikki ominaisuudet vaikuttavat juuri keskushyökkääjälle sopivilta.

Ei mikään hyökkäystaituri vaan enemmänkin ketjunjohtaja. Hyvä aloituksissa, näkee kentän hyvin. Rauhallinen pelintekijä, joka muistaa myös puolustusvelvollisuutensa.

Tulevaisuus: Ensi kaudella A:ssa isommassa roolissa. Liigatulevaisuus ratkeaa vasta muutaman vuoden päästä, mutta erittäin potentiaalinen lahjakkuus.

Jari Sailio, laitahyökkääjä, 18.03.1986

Wirtasen laituri ja muutenkin samaa sarjaa. Taitava ja nopea maalintekijätyyppi, suoraviivainen peluri. Erittäin lupaavan oloinen nuorukainen, mutta kaipaisi hieman lisää kokoa, jotta voisi pelata liigassa samalla tyylillä kuin nyt junnuissa.

Fyysiset avut jo erinomaiset, mutta pää ei aina pysy vauhdissa mukana. Laukauksessa kehitettävää, jotta nousisi todelliseksi sniperiksi.

Tulevaisuus: Samat sanat kuin Wirtasella.

– Wirtanen ja Sailio ovat hyviä, nuoria, kehittyviä pelaajia. Vaikea ennustaa tai määritellä pelaajia kuitenkin tällä minun kokemuksellani. Uskon heistä kuitenkin tuleva liigapelaajia. On mielenkiintoista seurata, millaisen uran kukin heistä luo, Kivelä kertoi 17-vuotiaista ykkösketjun pelureistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle