Tulevaisuus näyttää valoisalta Nashvillessä

NHL / Artikkeli
Predators on pelannut voittavaa kiekkoa jäätyään kahdella viime kaudella ulos pudotuspeleistä.
Kuva © Stephen Dunn
Nashville Predatorsin toimitusjohtaja David Poile teki merkittävän muutoksen, kun 15 vuotta seuran päävalmentajana toiminut Barry Trotz sai lähteä viime kauden jälkeen. Kesällä tehtyjen sopimusten ja uuden päävalmentajan Peter Lavioletten tuoman erilaisen pelitavan ansiosta Predators on oikealla tiellä kohti menestystä.

Predators on pelannut erinomaisen kauden ollen tällä hetkellä Keskisen divisioonan ensimmäisenä ja läntisen konferenssin toisena 56 pisteellä. Poile teki kesällä pari erittäin hyvää liikkettä, jotka ovat vahvistaneet joukkuetta. James Neal tuli Pittsburgh Penguinsista tuomaan maalintekovoimaa vaihdossa Nick Spalingiin ja Patric Hörnqvistiin. Vapaana agenttina Predatorsin kanssa sopimuksen tehnyt kokenut sentteri Mike Ribeiro on pelaamassa erinomaista kautta. 

Huomionarvoista on ollut Filip Forsbergin nousu tämän kauden parhaimpien nuorien pelaajien joukkoon, aivan koko NHL:n mittapuulla. Forsberg rikkoi Predatorsin tulokkaiden piste-ennätyksen, joka oli aikaisemmin Alexander Radulovilla. Viime kaudella 13 NHL-ottelua pelannut Forsberg oli raakile, mutta nyt hän on pelannut todella tehokkaasti. Forsberg on itse sanonut, että pelaaminen AHL:ssä viime kaudella oli hyvin merkittävää kehityksen kannalta.

Filip Forsbergin taidot ovat tulleet Predatorsille tarpeeseen.
Kuva © Getty Images

Myös maalivahti Pekka Rinne on ollut erinomainen. Hän on ollut maalissa kaikissa Predatorsin tämän kauden 26 voitossa ja tehnyt useita erinomaisia torjuntoja, jotka ovat ratkaisseet otteluita. Peter Laviolette on tuonut Predatorsiin hyökkäävämmän pelitavan, jossa puolustajat tukevat hyökkäyspeliä paljon. Kuitenkin joukkue on hyvin tasapainoinen ja vankka myös puolustussuuntaan, samoja asioita, joista joukkue tuli tunnetuksi edellisen päävalmentajan Trotzin aikana.

Nuoret puolustajat osoittaneet kehitystä

Predatorsin joukkueessa puolustajilta vaaditaan siis aktiivista osallistumista hyökkäyksiin. Kesällä kaksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt Mattias Ekholm on parantanut paljon muun joukkueen kanssa. 24-vuotias isokokoinen puolustaja on viime kautta nopeampi ja vahvempi. Tähän mennessä Ekholmilla on tilillään jo 11 pistettä. Myös monivuotisen jatkosopimuksen tehnyt Ryan Ellis kehittyy jatkuvasti.

Roman Josi on pelannut keskimäärin yli 26 minuuttia ottelua kohden ja on nykyisellä tahdillaan pelaamassa yli 50 pisteen kautta. Häntä on pidetty pitkään yhtenä Sveitsin tulevaisuuden tärkeimmistä puolustajista. Josi pelaa paljon erikoistilanteissa ja muodostaa Shea Weberin kanssa todella laadukkaan pakkiparin. 24-vuotias puolustaja lunasti jo viime kaudella odotukset ja on yksi Predatorsin tulevien kausien avainpelaajia.

Lupauksissa paljon lahjakkuutta

Predators on alkanut panostaa viime vuosien varaustilaisuuksissa entistä enemmän hyökkääjien varaamiseen. SHL:n HV71:ssä pelaava sveitsiläinen Kevin Fiala on nopea ja luova laitahyökkääjä, joka pelasi viime keväänä MM-kisoissa. Fiala pelaa hyvää kautta Ruotsissa ja hänellä on kaikki edellytykset avainpelaajaksi myös NHL:ssä. Toinen 18-vuotias, Vladislav Kamenev pelaa vakituisesti KHL:n Metallurg Magnitogorskissa. Isokokoinen Kamenev liikkuu hyvin ja on todella taitava. 

Kevin Fiala teki nuorten MM-kisoissa viisi pistettä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Mielenkiintoinen nimi on Harvardin yliopistossa kolmatta kauttaan pelaava 21-vuotias jenkkilaituri Jimmy Vesey, joka on tehnyt 13 ottelussa tehot 10+10. Hyvin luisteleva Vesey valittiin aikaisemmin tällä kaudella ECAC-yliopistosarjan marraskuun pelaajaksi. Lisäksi AHL-joukkue Milwaukeessa pelaavat 21-vuotiaat kahden suunnan Colton Sissons ja Miikka Salomäki, jonka debyytti NHL:ssä ei ole kaukana.

Predatorsilta löytyy entuudestaan NHL:n parhaisiin maalivahteihin lukeutuva Rinne, mutta seura on tehnyt hyvää työtä varatessaan nuoria maalivahteja. 23-vuotias ruotsalainen Magnus Hellberg on parantanut paljon viime kaudesta AHL:ssä ja muun muassa voitti kauden kuusi ensimmäistä otteluaan. Hellbergin kanssa Milwaukeessa on peliajasta taistelemassa Marek Mazanec, joka oli viime kaudella myös NHL:ssä Predatorsin tolppien välissä 25 ottelussa. Lisäksi Juuse Saros oli voittamassa vuosi sitten nuorten MM-kultaa pelaten erinomaiset kisat. 

» Lähetä palautetta toimitukselle