BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

TPS-vahdeilla terve kilpailutilanne

LIIGA / Artikkeli
TPS:n maalivahtikaksikko Tuomo Karjalainen ja Joni Puurula kisaa tasaisesti joukkueen ykköstorjujan paikasta. Keskinäinen kilvoittelu tai oletettu heikko työrauha eivät herroja häiritse. Jatkoaika perehtyi miehiin maskien takana.
Miehet maskien takaa

Huikea Jamppa vaihtoi Venäjän Turkuun
[lue lisää]Karjalainen ei hötkyile
[lue lisää]

Teemu Lassilan siirryttyä keväällä Ruotsiin TPS etsi pitkään kokeneempaa liigatason torjujaa Tuomo Karjalaisen rinnalle. Sopiva mies löytyi lokakuun alussa, kun Venäjältä värikkäitä kokemuksia hakenut Joni Puurula liittyi Palloseuran vahvuuteen.

Samantyyppisiä maalivahtikaksikkoja on Turussa nähty ennenkin. Nuori, nälkäinen ja keskenään tasavahva parivaljakko taistelee pelipaikasta, jossa useimmiten vain toinen voi kanta isompaa vastuuta kevään tullen.

Yksin torjuntavastuun alkukaudesta kantanut Karjalainen pitää tilannetta hyvänä. Vanhan kiekkokliseen mukaisesti keskinäinen kilvoittelu saa molemmat osapuolet venymään parhaimpaansa.

- Mä luulen, että se on aika tasainen tilanne, mutta sittenhän sen näkee, miten nuo pelit jakaantuvat. Aika tasaisia ollaan ainakin mun mielestä, sillä tavalla on hyvä kilpailutilanne.

Hätäisen lähdön Venäjältä ottaneelle Joni Puurulalle ei TPS:n taholta viestitetty ennakkoon, minkälaista roolia olisi tarjolla. Eikä mies lupauksia olisi kaivannutkaan.

- Ei mitään roolia erikseen luvattu. Ainakin itselleni oli selvää, että kun lähdetään johonkin joukkueeseen, niin ei sinne mennä tarkoituksena ryhtyä kakkosvahdiksi. En mä mieti sitä sen enempää, enkä ala kyselemään, että "hei, mikä mun rooli on". Pelaa täysillä lootassa kun siellä on, niin varmasti saa pelata.

Työrauha on kunnossa

TPS on syksyn aikana ollut otsikoissa lähinnä negatiivisissa merkeissä. Palloseuran organisaation sisäisen valtataistelun on väitetty haittaavan myös edustusjoukkueen arkea, päävalmentaja Hannu Jortikka on toistuvasti valitellut työrauhan puutetta. Kumpikin maalivahti kuitenkin kiistää tällaiset väitteet.

- Ei ole vaikuttanut millään tavalla. En ole miettinyt koko hommaa enkä edes lukenut yhtään
juttua aiheesta. Meillä on ollut aivan täydellinen työrauha joukkueen kanssa. Niin kuin kuulukin olla, Puurula vakuuttelee.

Turun toreilla on kuiskittu myös, että pelaajien kesken olisi suunniteltu kriisipalaverien pitämistä, mutta Puurulalla on tästäkin arkisempi näkemys.

- Asioista pitää jutella. Ei täällä mitään kriisipalavereita ole ollut. Aina pitää puhua, jos on selviä ongelmia nähtävissä pelissä. Ei sen ihmeempiä palavereja olla pidetty.

Pelillisesti TPS:n ongelmat ovat kulminoituneet oman pään pelaamiseen. Oman maalin edustalta on turhan moni vastustaja käynyt lakaisemassa kiekon verkkoon. Tämä on ollut nähtävissä myös maalinsuulta tähyilemällä.

- Siitä on aika paljon maaleja tehty, siihen on itsekin kiinnittänyt huomiota, ettei antaisi niin paljon reboundeja. Puolustuskin toisaalta joissakin peleissä onnistuu välillä, välillä ei, toteaa Tuomo Karjalainen.

Suurimmat ongelmat Karjalainen näkee henkisellä puolella. Palloseuran pukukopissa tiedostetaan varsin hyvin, että pelit eivät ole sujuneet resurssien mukaisesti. Joukkueen henkinen tila ei välttämättä ole edesauttanut esitysten kohentumista.

- Tietysti jos mentäisiin voitosta voittoon, niin itseluottamus olisi vähän parempi. Mutta kyllä me se ollaan koko ajan tiedetty, että se on kuitenkin ihan itsestä kiinni, että välillä pystytään pelaamaan hemmetin hyvin ja välillä tulee ihan katastrofeja.

Ennen maaottelutaukoa TPS:n kurssi korjaantui neljän peräkkäisen voiton myötä. Entä millainen joukkue palaa liigajäille tiiviin harjoittelurupeaman jälkeen?

- Toivottavasti ainakin voitokkaampi. Kyllä mä uskon, että se nyt lähtee menemään, eikä meillä kuitenkaan mitenkään surkea tilanne ole siihen nähden, että kolme pistettä saa voitosta. Jos tässä otetaan vielä lisää vaikka neljän pelin voittoputkia, niin nopeasti siitä noustaan, muistuttaa Karjalainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle