Tosipelit alkavat Mestiksessä

MESTIS / Artikkeli
Jokainen välieräjoukkue meni helposti jatkoon playoffien ensimmäisestä vaiheesta kaatamalla vastustajansa helposti 3-0. Nyt luvassa on tiukempaa vääntöä, koska vastaan asettuvat toinen toistaan tasaisempi joukkue.

Mestiksen puolivälierät latistuivat vastoin omia ennakko-odotuksiani pannukakuksi jokaisen otteluparin päättyessä kolmeen nollaan. Vain Jukurit saivat tehdä täyden päivätyön Diskosta vastaan viimeisen ottelun mennessä päälle viiden erän. Nyt on odotettavissa tasaisempaa vääntöä ja pidempään kestäviä ottelupareja.

TuTo - Sport

TuTo kepitti Ahmat selvin 3-0 lukemin, mutta turkulaisten peli ei kuitenkaan ollut sitä samaa vientiä, mitä on totuttu näkemään Kupittaalla lähes koko runkosarjan ajan. Viimeistely hieman ontui ja TuTo joutui venymään parhaimpaansa kolmannessa ottelussa Ahmojen taistellessa tiukasti vastaan. Vaasan Sport hoiti Kiekko-Vantaan tieltä pois helposti, eikä missään vaiheessa ollut epäilystä kumpi homman hoitaa.

Välierissä TuTon on pakko saada pelinsä takaisin uomiinsa, koska Sportia ei voiteta sillä viimeistelyllä mitä nähtiin Ahmoja vastaan. Ellei turkulaiset saa peliä kuntoon, on luvassa kylmää kyytiä vaasalaisilta, joiden tähdet mm. Westerback Jämsä rankaisevat armotta paikasta kuin paikasta. Tämän parin pääkysymykseksi nousee, saako TuTo pelin kulkemaan? Jos saa - Sport on todennäköisesti vastaantulija. Jos kuitenkin käy niin, ettei turkulaiset saa vieläkään peliänsä kulkemaan totuttuun malliin, on Sportilla mahdollisuutensa nousta jopa aina kukaties finaaliin asti.

Oma arvioni on, että turkulaiset takkuavat pari ensimmäistä peliä, mutta saavat lopulta homman kuntoon ja vievät finaalin kotiedon Kupittaalle otteluvoitoin 3-1.

Jukurit - Hermes

Jukurit joutuivat ylitöihin Diskosta vastaan, mutta hoitivat kuitenkin homman kotiin lähes parin tunnin pelin jälkeen. Diskos oli vastustajana hieman heppoisempi mitä odottaa sopi ja näin mikkeliläiset kuittasivatkin helpon oloisesti kolme voittoa ja etenivät suoraan välieriin. Sama päti Hermekseen. Kolme voittoa nopeassa tahdissa KJT:ta vastaan ei kuitenkaan saman luokan yllätys, mitä Jukureiden 3-0 voitto.

Man with the magic glove - Juuso Riksman on jälleen pääosassa kun Hermes pelaa. Riksman jäi kuitenkin vielä KJT:ta vastaan sivuosaan, koska Hermes kykeni pyörittämään peliä enimmäkseen vastustajan päässä. Vain toisessa KJT:n ja Hermeksen kohtaamisessa Riksman joutui venymään parhaimpaansa. Nyt on kuitenkin luvassa varmasti kovempi kiekkosade, jossa Riksman pääsee taas tuttuun ympäristöön. Laukauksia tulee varmasti se neljäkymmentä ja Riksman saa jälleen lämmön päälle ja kiekkoja alkaa jäämään hansikkaaseen. Kuten niin moni Hermeksen peli, tämäkin kulminoituu veskari Riksmaniin ja hänen onnistumiseensa.

Hermes on näistä joukkueista ainakin paperilla kokeneempi, Riksman maalissa ja näiden seikkojen uskon nostavan Hermeksen aina viidenteen otteluun asti. Miten viidennessä ottelussa käy? Älkää hyvät ihmiset minulta kysykö.

» Lähetä palautetta toimitukselle