Tops and flops - Tapparan pelaaja-arvostelu 2005-06

LIIGA / Artikkeli
Kuten otsikosta käy ilmi parilla Tappara-pelaajalla meni viime kaudella lujaa, muutamalla ei ehkä ihan niin lujaa. Suurimmalle osalle pelaajista kausi oli kuitenkin tasaisen harmaata puurtamista ilman sen suurempi huippuhetkiä.

Maalivahdit

1 Teemu Seppänen

Luukkuvahtina neljässä ottelussa. Toistaiseksi ilman sopimusta ensi kaudesta.

34 Mika Lehto

Päivänselvä ykkösveskari. Säilytti tasonsa suureen pelimäärään nähden yllättävän hyvin. Vaikka suuria notkahduksia ei tapahtunutkaan, ero hyvän ja huono illan välillä kuitenkin huomattava, ts. välillä upposi viisi maalia, välillä nollapeli. Tarvitseeko omista puheistaan huolimatta todellisen kilpailijan pelipaikasta?

58 Pekka Tuokkola

Ei saanut paljonkaan luottoa valmennusjohdolta. Torjui ainoastaan parissa ottelussa, joissa joukkue pelasi hävyttömän huonosti. Suoriutui omista hommistaan peliaikaan nähden hyvin. Nikkilän joukkueeseen tulon myötä lähtenee hakemaan peliaikaa muualta.

Puolustajat

4 Brian White

Epäonnistunut hankinta. Tehot 0+0, karmeita harhasyöttöjä ja huonoja ratkaisuja. Ei saanut mitään järkevää aikaan. Kokonsa puolesta kykenisi fyysiseen peliin, mutta tälläkin osa-alueella näytöt jäivät antamatta. Tulos tai ulos ..hmm, valitsen jälkimmäisen.

5 Matti Koistinen

Joutui lyhyellä varoitusajalla suoraan playoffeihin. Teki mitä pystyi, mutta kokemuksen puute näkyi. Kehityskelpoinen. Osa Tapparan tulevaisuutta?

6 Marko Kauppinen

Alkukaudesta kukaan ei odottanut juuri mitään. Pelasi kuitenkin ensimmäiset ottelut suorastaan loisteliaasti, sen jälkeen pitkä musta jakso ja huima tason nousu jälleen playoffeissa.

Kiekollinen peli varsinkin omassa päässä haparoivaa. Näin kokeneelle pakille ei saisi sattua runkosarjassa nähtyjä harhasyöttöjä ja epävarmaa oman pään pelaamista. Pitäisi pystyä koko kauden kestävään tasaisempaan ja rutinoituneempaan suoritukseen.

9 Ville Mäntymaa

Kokemukseen ja peliaikaan nähden hyvä suoritus. Sai playoffeissa runsaasti vastuuta ja pystyi vastaamaan haasteeseen ilman suurempia mokia. Liike kuitenkin hidasta ja suhteellisen kankeata. Kokonsa puolesta mahdollisuuksia fyysiseksi pakiksi.

15 Antti Kähönen

Kahdessa playoff-ottelussa seitsemäs puolustaja.

18 Tuukka Mäntylä

Tärkeä osa nyky-Tapparan puolustusta. Varmaa pelaamista koko kauden, hoiti tilanteet loppuun saakka ja taklasi aina tilaisuuden tullen ottamatta kuitenkaan tyhmiä jäähyjä. Nakutti runkosarjassa 22 pistettä. Pelien kovetessa sai lisää vastuuta, nosti tasoaan. Alkukaudesta kovat odotukset, vastasi niihin tasaisuudella sekä fyysisellä että kiekollisella pelillä. Ensi kauden puolustuksen johtohahmoja.

21 Pasi Puistola

Selkeä ykköspuolustaja, ylivoiman armoitettu viivamies. Voi laittaa tilanteeseen kuin tilanteeseen. Karmea kuti. Puolustajalle hurjat tehot 14+16. Loukkaantuminen pilasi loppukauden ja suuren osan kesää. Pääsee luistelemaan ennusteiden mukaan vasta elokuussa. Siirtyy Elitserienin HV71:een, ensi kauteen kuntoutuminen kysymysmerkki.

23 Mikko Pukka

Edelleen epävarmaa pelaamista. Lukuisia kausia Tapparassa, mutta ei siltikään ole pystynyt nostamaan tasoaan. Kehitys polkee paikallaan, eikä muutosta ole näkyvissä. Tehoton. Taitava hyökkääjä vie kahville. Pitäisikö hakea suurempaa roolia ja enemmän peliaikaa jostain pienemmästä joukkueesta?

40 Greg Hawgood

Kokemukseen nähden käsittämättömän huono ja epätasaisesti pelannut pakki. Hukkasi motivaationsa, kun joutui taistelemaan peliajasta. Ensi kaudella voisi ehkä nippa nappa täyttää Italian liigan minimikriteerit. Toivottavasti Italiassa ei sada, niin pääsee joukkueen mukana ulos lenkille.

55 Janne Grönvall

Luottopuolustaja ja tasainen suorittaja läpi kauden. Väläytti ajoittain myös syöttöpelillä ja laukauksella. Saisi kuitenkin käyttää kokoaan tehokkaammin ja pelata fyysisemmin. Tiettyä ilkeyttä kamppailutilanteisiin ja maalinedustapelaamiseen.

Hyökkääjät

8 Janne Ojanen

Joukkueen itseoikeutettu kapteeni. Suuri rooli ja paljon vastuuta pääasiallisesti ykköskentässä. Löysi yhteisen sävelen parhaiten Kontiolan kanssa. Ei kuitenkaan enää huippuvuosiensa tasolla. Hävisi kaksinkamppailutilanteita. Yksi niistä pelaajista, jotka hiipuivat runkosarjan loppuvaiheessa, varsinkin playoffeissa. Jatkaa vielä ainakin yhden kauden.

12 Joni Töykkälä

Ei suuria odotuksia. Aktiivista häirintäpeliä ilman varsinaisia tehoja. Iso plussa motivoituneesta ja yritteliäästä pelistä aina playoffeja myöten. Ei kuitenkaan missään nimessä ollut Virkkusen paikkaaja.

17 Teemu Nurmi

Välillä kahdessa ensimmäisessä kentällisessä, välillä nelosessa. Onnistui parhaiten Kontiolan kanssa. Rooli jäi silti lopulta pieneksi. Ei kaihda kontaktia tai kovaakaan peliä, mutta kaipaa silti suoraviivaisuutta ja nopeutta ratkaisuihin sekä röyhkeyttä maalinedustapelissä. Tahkonnut liigaa jo muutaman kauden ja onnistunut vakiinnuttamaan pelipaikan joukkueessa. Asenteen ja kokonsa puolesta eväitä vaikka mihin. Ensi kaudella läpimurto?

19 Mika Viinanen

Röyhkeästi tilanteisiin ajava laituri, joka viihtyy myös likaisessa työssä maalinedustalla. Pörrää kulmissa ja sektorilla usein kuitenkin ilman näkyvää tulosta. Tehoja pitäisi tulla enemmän, saisi laukoa hanakammin. Ei selkeää tutkaparia. Vertalan lähdön myötä maalintekijän rooli kasvaa.

20 Mike Stutzel

Toi fyysistä kovuutta maaliedustapeliin. Hoiti roolinsa moitteetta ja itseään säästelemättä. Siitä pisteitä, vaikka muutama lisämaali ei olisi ollut pahitteeksi. Jatkopahvista olisi voinut käydä neuvotteluja, mutta olisi vienyt nykyisessä kokoonpanossa viimeisen ulkomaalaispaikan.

22 Jarkko Pyymäki

Motivaatio kohdallaan, jaksoi polkea illasta toiseen myös puolustuspäässä. Usein meno kuitenkin päämäärätöntä ja erityisesti tehotonta. Loppukaudesta kulutti vaihtopenkkiä yhä enenevässä määrin. Kuitenkin selkeästi SM-liigatasoinen pelaaja. Aika hakea nostetta ja isompaa roolia toisesta joukkueesta?

24 Marko Ojanen

Vain vähän käyttöä viime kaudella. Jalat vahvuus, mutta paljon polkevaksi laituriksi kädet liian usein jäässä. Ei hakeudu aktiivisesti maalinedustalle, pyörii kulmissa. Heikko laukaus, jota käytti kaiken lisäksi tuskin koskaan. Peliaika pysynee samana myös ensi kaudella. Onko ura jo ehtoopuolella vai yrittääkö vielä jossain pienemmässä seurassa?

27 Petri Kontiola

Nouseva tähti, joka kunnostautui pelinrakentajana ja erityisesti syöttökoneena. Lisäksi toimi usein ylivoiman toisena viivamiehenä tehokkaan laukauksensa ansiosta. Alkoi sylkeä maaleja keväällä. Kadotti kuitenkin loistavan peliälynsä täysin playoffeissa. Tästä huolimatta Tapparan viime kauden parasta A-ryhmää. Kutsuuko NHL jo ensi kaudella?

28 Marko Mäkinen

Jaksoi vääntää kulmissa ja luistella, mutta usein kädet jäätyivät maalin edessä. Peliaika lisääntyi ja rooli kasvoi merkittävästi keväällä, varsinkin playoffeissa. Rangaistuslaukaus-spesialisti. Kokoonsa ja olemukseensa nähden voisi olla ilkeämpikin. Toistaiseksi ei sopimusta ensi kaudesta.

33 Teemu Virkkunen

Alkukaudesta hiljaisempaa, mutta nosti tasoaan peli peliltä. Nousujohteisen kauden katkaisi polvivamma marraskuussa. Viihtyi maalinedustalla. Maalintekovastuu lisääntyy tulevaisuudessa. Saisi kuitenkin käyttää juonikkuuttaan ja nopeita reaktioitaan hyödyllisemmin maalintekotilanteissa. Korkean työmoraalin omaava, Tapparan näköinen pelaaja, jonka merkitys joukkueelle tulee nousemaan ensi kaudella.

37 Timo Vertala

Joukkueen ehdoton sniper 23 maalilla. Karvaa ylhäältä, haistaa maalipaikat ja laittaa yleensä kiekon jääkylmästi sisään, kun tilaisuus avautuu. Hyvänä iltana täysin pitelemätön, huonona päämäärätöntä surffailua. Hermokontrolli parantunut, käy silti ajoittain kuumana ja ottaa tyhmiä jäähyjä. Ruotsiin siirtymisensä myötä iso menetys seuralle.

38 Sami Venäläinen

Tapparan juniorimyllyn tuotantoa. Menee tilanteeseen kuin tilanteeseen ja jaksaa painaa vaihdon toisensa jälkeen. Kohtuulliset tehot, mutta ykköskentän laituriksi omaperäiset ratkaisut maalintekotilanteissa jäävät usein tekemättä. Kuten Viinanen, enemmän laukauksia myös mahdottomista paikoista kaivataan. Kaikki edellytykset nousta todelliseksi ratkaisijaksi ja liigan kuumimpaan eliittiin.

41 Stefan Öhman

Odotusarvoon nähden lievästi heikommin mennyt kausi, tosin syy tehottomuuteen saattaa löytyä väärästä roolituksesta ja tehottomista laitureista. Sai viime kaudella peliaikaa lähinnä 3. kentässä. Otteet paranevat yhdessä luoton ja peliajan kanssa, joten eikö valmennus osannut käyttää miehen kykyjä parhaalla mahdollisella tavalla? Sai vastuuta playoffeissa ja vastasi huutoon. Tästä osoituksena maali ja neljä syöttöpistettä kuudesta ottelusta.

44 Quinn Hancock

Hurja tason nousu Jokeri-kauteen verrattuna. Yleensä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Näkee kentän hyvin ja löytää syötöllä usein oikean pelaajan. Muodosti Vertalan kanssa tutkaparin. Osaa ja erityisesti uskaltaa ratkaista myös itse, siitä osoituksena muutama mahdottomasta paikasta tehty maali. Voitti ratkaisevia aloituksia. Usean muun pelaajan tavoin hyytyi playoffeissa, siitä huolimatta joukkueen kantavia voimia.

92 Teemu Laine

Perinteitä kunnioittaen loisti alkukaudesta, sen jälkeen vaipui harmaaseen massaan. Kuumenee edelleen helposti. Näin suoraviivaiselle ja aktiivisesti maalintekoon hakeutuvalle pelaajalle yllättävän pienet tehot. Pehmeät, mutta tehottomat kädet. Syttyi playoffeissa, tuloksena neljä maalia kuudessa ottelussa. Isojen otteluiden ratkaisija? Vuosi sopimusta jäljellä, nyt on korkea aika vakuuttaa seura- ja valmennusjohto sekä yleisö.

» Lähetä palautetta toimitukselle