Tomas Duba johtaa Jatkoajan tähtitilastoa

LIIGA / Artikkeli
SaiPan 20-vuotias tsekkivahti Tomas Duba on kerännyt tähän mennessä eniten Jatkoaika-tähtiä. Muutenkin kärki on varsin maalivahtiväritteinen, sillä vähintään 10 pistettä saaneista kymmenestä pelaajasta kuusi on maalivahteja.

Top 10

1. Tomas Duba 15

2. Tom Draper 14

2. Marek Zidlicky 14

2. Jarmo Myllys 14

5. Pasi Kuivalainen 13

6. Joonas Jääskeläinen 12

7. Kari Lehtonen 12

8. Pasi Saarela 12

9. Petri Vehanen 11

10. Tommi Santala 10

Joukkueiden tilanne

Bluesin parhaimmistoa ovat tällä kaudella olleet Myllyksen lisäksi Valeri Krykov (8) ja Jiri Zelenka (7). Jan Caloun on ollut hieman odotettua vaisumpi ja koossa on tällä hetkellä 4 tähteä.

HIFK:n ehdoton ykkönen on tietysti pistepörssin kärjessäkin vilahtanut Zidlicky. Mutta myös tulokas Toni Häppölän (9) ja Sakari Lindforsin (8) saldot ovat hyviä.

HPK:n maajoukkueketju on tehnyt tasaista jälkeä. Santalan perässä tulevat Antti Miettinen (9) ja Eero Somervuori (8), mutta Vladimir Vujtekin (4) tähtimäärä on yllättävän pieni, kun ottaa huomioon hänen esityksensä tällä kaudella.

Ilveksen Vesa Viitakoski aloitti kauden loistavasti, ja kolmessa ottelussa tuli yhdeksän tähteä, mutta sen jälkeen ei ole tullut yhtään. Raimo Helminen on noussut nyt tasoihin, ja aika näyttää, kumman suuntaan tilanne kallistuu kauden edetessä.

Jokerien ykkönen on Kari Lehtonen, mutta myös Pavel Rosa (9) on ollut hyvässä vedossa. Ville Peltonenkin on napannut jo viisi tähteä, vaikka liigakausi alkoikin hänen kohdaltaan pari viikkoa myöhässä.

Mika Lehto (9) on ollut JYP:n ykköspelaaja tähän mennessä. Petr Ton on saanut myös mukavat 7 tähteä, mutta muuten tilanne on Jyväskylässä tasainen.

Kärppien vaisun alkukauden valopilkku on ollut Kimmo Koskenkorva (9), joka on hieman horjuttanut maalivahtien ylivaltaa joukkueissa. Markus Korhonen on tosin tasoissa.

Lukko on ollut alkukaudesta yllätäjä, ja pääsiassa Vehasen ja Saarelan ansiosta. Myös Mika Viinanen (7) on ollut iskussa, vaikka viime torstaina peli päätyikin kahteen sukeltamisjäähyyn.

Sarjakärki Pelicansin ykköset ovat selvästi Pasi Kuivalainen ja Joonas Jääskeläinen. Kolmantena olevalla Tommi Turusella on viisi tähteä.

SaiPa on ollut paljon Tomas Duban varassa. Yllättäjäkakkonen on ollut Petri Kokko (7), mutta Vladimir Machulda (5) olisi pystynyt kenties parempaankin.

Tapparan sankari on Tom Draper. Kokenut Janne Ojanen (8) on kakkosena, perässään syyskuun pelaaja Mikko Luoma (7).

TPS:n Fredrin Norrenaa ei voi syyttää heikosta kauden alusta, ja hän johtaakin oman joukkueen tilastoa (9). Mikko Rautee on yllätyskakkonen viidellä tähdellä.

Ässien tilanne on kummallinen, sillä kärkikolmikko on kenttäpelaajista koostuva. Marko Palo (8) johtaa perässään Samu Wesslin ja Jan Lipiansky (molemmilla 6)

» Lähetä palautetta toimitukselle