T.J. Brodie - Flamesin puolustuksen tulevaisuus

NHL / Artikkeli
T.J. Brodie raivaa tietään NHL:n huipulle
Kuva © Getty Images
Brodie teki viime kaudella lopullisen läpimurron NHL-tasolle. Flamesin kapeakärkisessä puolustuksessa seuraava harppaus olisi suotavaa astua nopeasti. T.J. Brodien halutaan murtautuvan NHL:n eliittiin.

T.J. Brodie ei ole suurelle yleisölle tuttu nimi. Vuonna 2008 Brodie varattiin mitäänsanomattomalla neljännen kierroksen numerolla 114. Hän ei ole pieni eikä suuri, varresta löytyy mittaa 185 senttimetriä. Monelle jääkiekon seuraajalle Brodie on vain yksi pelaaja muiden joukossa harmaassa, liigan pohjamudissa rypevän Flamesin massassa.

Kaikki edelläoleva viittaisi 24-vuotiaan kanadalaisen olevan tasapaksu pelaaja. Todellisuus on kuitenkin jotain aivan muuta.

Ei mikään superjunnu

Brodie ei ole koskaan ollut juniori-iässä niitä pelaajia, joista kohistiin. Saginaw Spirit varasi hänet OHL:n oman varaustilaisuuden kolmannella kierroksella. Ensimmäisellä kaudellaan OHL-varauksen jälkeen Brodie pelasi noin kolmanneksen OHL:n puolella saaden playoff-pelit mukaanlukien 23 ottelussa kasaan ujot viisi tehopistettä.

Seuraava kausi olikin sitten jo vasemmalta laukovan puolustajan osalta se kausi, jona NHL-seurat piti vakuuttaa saadakseen NHL-varauksen. Brodie pelasikin varmaa kiekollista peliä läpi kauden, kerrytti tililleen pisteen keskimäärin noin joka toisessa pelissä ja sai palkinnoksi NHL-varauksen Calgary Flamesilta.

Kahtena viimeisenä kautena ennen Flamesin organisaatioon siirtymistään Brodie otti vielä lisää suuria kehitysaskelia. Kauden 2009-10 tuleva liekkipaita päätti OHL:n eliitissä.

Läpimurto antoi odottaa itseään

Ensimmäisenä ammattilaiskautenaan 2010-11 Brodie pelasi hyvän AHL-kauden ja pääsikin kokeilemaan NHL-vauhtia kolmen pelin verran. Seuraavaksi kaudeksi Flames-organisaatio ilmeisesti halusi ajaa Brodien vakituiseen NHL-kokoonpanoon. Hän pelasikin kohtuullisesti, mutta jäi vielä pelillisesti taustalle.

Sama tahti jatkui myös työsulkukaudella. Edelleen hän pystyi pelaamaan NHL:ssä, mutta ei tuonut Flamesin peliin mitään merkittävää. Otteissa näkyi nuorelle iälle ominaista ailahtelua, joskin välillä nähtiin pilkahtelua paremmasta.

Ne pilkahtelut muuttuivat viime kaudella loistoksi. Brodie otti ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan selkeän askeleen eteenpäin. Se ei vielä riittänyt nostamaan joukkuetta menestykseen. Siksi Flames-johto toivoo 24-vuotiaan Brodien astuvan vielä yhden portaan ylemmäs.

Brodie puki ensi kertaa maajoukkuepaidan päälleen kevään MM-kisoissa
Kuva © Timo Savela

Seuraava pysäkki: NHL-eliitti

Viime vuodet Brodie on totutellut taistelemaan NHL:n huippuja vastaan. Nyt pitää taistella itsensä NHL:n huipulle.

Siihen Ontarion osavaltiossa syntyneellä Brodiella on kaikki mahdollisuudet. Hänelle tarjotaan roolia, jossa hän sen pystyy tekemään. Hän on osoittanut olevansa täynnä potentiaalia. Hänellä on oppi-isänä 31-vuotias Mark Giordano. Mikä voi enää mennä vikaan?

Jos totta puhutaan, niin tässä vaiheessa uraa voi mennä vielä paljonkin pieleen. Vai mitä, Nikolai Zherdev?

Mutta samanlaista romahtamista ei toki Brodielta voida odottaa. Kehityskaari uhkuu päämäärätietoisuutta ja viime kausi osoitti kypsyyden olevan uudella tasolla.

Flames on pitkään odottanut takalinjoilleen nuorta tähteä. Tällä kaudella se voi syttyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle