Thrashers parantaa hiljalleen peliään

NHL / Artikkeli
Joulutaolle melankolisissa tunnelmissa taapertanut Atlanta Thrashers on viime viikkoina parantanut peliään selvästi. Alkukaudella loukkaantuneet pelaajat ovat palanneet yksi kerrallaan takaisin kaukaloon ja se on näkynyt tulostaululla. Joukkueen supertähdet Ilya Kovalchuk ja Dany Heatley puolestaan ovat jatkaneet hämmästyttävää pistetehtailuaan. Molemmat esiintyvät NHL:n nuorten tähtien ottelussa All Star -viikonloppuna.

Atlanta Thrashers saalisti syyskauden otteluista (36) vain seitsemän voittoa, neljä tasapeliä ja yksi jatkoaikatappio (19 pistettä). Joulutauon jälkeen joukkueen peli on ollut selvästi parempaa. Kolmestatoista pelistä Thrashers on onnistunut voittamaan viisi ja kahdessa tuloksena on ollut tasapeli (12 pistettä). Etenkin viimeisin kuuden ottelun jakso on ollut erinomainen, joukkue on hävinnyt vain kerran. Tuolloin vastassa oli liigan ehkä tämän hetken kovakuntoisin joukkue Philadelphia Flyers.

Thrashersin sairaslista lyhenee

Syyskaudella joukkuetta vaivasi jälleen runkopelaajien loukkaantumiset. Tällä hetkellä Dany Heatley, Ilya Kovalchuk ja Tony Hrkac ovat niitä harvoja, jotka ovat olleet käytettävissä kaikissa otteluissa. Joukkueen GM Don Waddell teki ehkä tämän kauden parhaan siirtonsa hankkimalla waivers-listalle joutuneen keskushyökkääjän Pascal Rheaumen Atlantaan. Rheaume löysi heti itsensä Kovalchukin ja Heatleyn ketjusta, ja kolmikon peli toimi alusta asti hyvin. Ikävä kyllä Rheaume loukkaantui ja joutui katselemaan parikymmentä peliä katsomon puolelta. Nyt kuitenkin mies on jälleen pelikuntoinen. Rheaume merkkasikin nimiinsä Thrashersin yhden ottelun maaliennätyksen edellisessä ottelussa Florida Panthersia vastaan. Rheaume iski neljä maalia Panthersin verkkoon ja syötti yhden. Ketjukaverit Kovalchuk (1+4) ja Heatley (1+2) säestivät mallikkaasti.

Sairaslistalta itsensä on löytänyt myös suomalaislaituri Tomi Kallio. Kallio on joutunut tyrmätyksi kaukalossa jo kahdesti tämän kauden aikana, kummastakin tilanteesta seurauksena aivotärähdys. Sairaslomalta paluu on vienyt aina aikansa ja Kallio ei ole pystynyt nousemaan sille tasolle, mitä häneltä on tällä kaudella odotettu. Thrashersin päävalmentaja Curt Fraser on pitänyt Kalliota sivussa pelaavasta kokoonpanosta jo kuusi peräkkäistä ottelua. Syynä heikot peliesitykset. Olympialaiset ovat jo kulman takana, joten tämä osui erittäin ikävään saumaan Kallion pelivirettä ja Suomen olympiajoukkuetta ajatellen. Kallion katsomokomennus on herättänyt myös jonkin verran kauppahuhujakin.

Kallion ohella myös Thrashersin kesän 1999 ykkösvaraus Patrick Stefan ja St. Louisista Atlantaan viime kesänä siirtynyt Lubos Bartecko ovat joutuneet seuraamaan muutaman ottelun katsomon puolelta, niinikään heikkojen peliesityksien takia.

Hnilicka voittojen takuumiehenä

Yksi merkittävä tekijä Thrashersin "uuteen ilmeeseen" on joukkueen ykkösmaalivahti Milan Hnilicka. Järjestään neljäkymmentäkin laukausta per ottelu kohtaava Hnilicka on esittänyt viime aikoina liki maagisia otteita. Mies on ollut itse varmuus ja aiemmilta kausilta tunnusomainen ailahtelu on loistanut poissaolollaan. Hnilickan parantaessa peliään varamaalivahdiksi joutunut Rhodes on kallis pelimies ja saattaakin löytää pian itsensä siirtolistalta. Rhodesin loukkaantumisherkkyys ei auta asiaa. Rhodesin viimeisin loukkaantuminen avasi Pasi Nurmiselle mahdollisuuden tulla tutustumaan NHL-kuvioihin. Nurminen on ollut luukkumiehenä jo useammassa ottelussa, mutta Hnilickan loisto-otteiden takia "Nupen" NHL-debyytti on vielä tekemättä.

Kumpi vie Calderin?

Kauden edetessä on käynyt yhä selvemmäksi minkä joukkueen riveistä vuoden tulokas valitaan. Kovalchuk ja Heatley ovat ylittäneet selvästi heihin kohdistuneet odotukset. Kovalchukin 24 maalia ovat nostaneet hänet vain kuuden maalin päähän koko liigan maalipörssin johtajasta. Jos Kovalchuk, Heatley ja Thrashersin muut runkopelaajat pystyvät pelaamaan loppukauden ilman loukkaantumisia, Kovalchuk saattaa taistella jopa koko liigan maalikuninkuudesta. Ei hassumpi tulokaskausi siis 18-vuotiaalta venäläislaiturilta.

Nämä kaksi nuorukaista ovat jo nyt joukkueen kaikki kaikessa ja molemmat pelaavat siis vasta ensimmäistä kauttaan. Kun kaverusten pelaaminen näyttää tältä jo heidän tulokaskaudellaan, mitä se tuleekaan olemaan parin vuoden päästä...?

Thrasherin otteluohjelma ennen olympiataukoa

Thrashers pelaa vielä kymmenen ottelua ennen kuin siirtyy olympiatauolle 12. helmikuuta. Otteluista kuusi pelataan Philips Arenalla Atlantassa ja neljä vieraskaukaloissa. Thrashers kohtaa mm. Toronto Maple Leafsin kahdesti. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa, ja Thrashers ei ole antanut torontolaisille vielä pistettäkään. Voittoja tarvitaan edelleen, sillä Thrashers jakaa hyvästä jaksostaan huolimatta liigan jumbosijan Columbus Blue Jacketin kanssa.

Kovuutta joukkueeseen

Thrashers ja Minnesota tekivät juuri tämän jutun ilmestymisen jälkeen pelaajakaupan. Atlantasta Minnesotaan siirtyi sähäkkä hyökkääjä Hnat Domenichelli ja Thrashers sai kaupassa kovuutta takalinjoilleen. Atlanta Thrashers on 26-vuotiaan puolustajan Andy Suttonin kolmas NHL-seura. Järkälemäinen puolustaja, joka tarpeen vaatiessa osallistuu myös nyrkkikäräjiin, pelasi ennen Minnesotaan siirymistä San Josessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle