Telia rakentaa uudenlaista kiekkotuotetta - ”Haluamme mullistaa katselukokemuksen”

LIIGA / Artikkeli
Lätkäpomo Olli-Pekka Takanen vakuuttaa Telian kuuntelevan kiekkofanien toiveita.
Kuva © Telia
Kuusivuotisen sopimuksen Liigan mediaoikeuksista ja -yhteistyöstä tehnyt Telia rakentaa jo kovaa vauhtia uusia jääkiekkotuotteitaan. Telia myös vakuuttaa haluavansa kuulla asiakkaiden ja kiekkofanien ääntä, jotta he pystyvät tarjoamaan huippuluokan tuotetta.

Liigan mediakumppani vaihtuu ensi kaudelle, kun oikeudet liigaotteluihin siirtyvät Telialle. Vuodesta 2013 lähtien Liigan mediakumppanina ollut Sanoma ei saanut omaa yhtälöään kannattavaksi ja vetäytyi oma-aloitteisesti uudelta tarjouskierrokselta.

Telia on hyvin toisenlainen taho kuin mediayhtiö Sanoma, jolle televisioliiketoiminta on koko toiminnan ydintä. Tosin maailmasta löytyy jo paljon esimerkkejä, joissa urheilua televisioivat muutkin kuin vain perinteiset TV-kanavat. Yhdysvalloissa NFL-otteluja näyttävät muun muassa erilaisia digipalveluja tarjoavat Yahoo, Amazon ja Twitter.

Nyt Telia työstää jo kovaa vauhtia uusia jääkiekkotuotteitaan. Ja osana sitä Jatkoajalle tarjoutui mahdollisuus tarjota lukijoilleen mahdollisuus vaikuttaa Telian liigalähetysten sisältöön. Lukijamme voivat osallistua keskusteluun ja kommentointiin Jatkoajan keskustelupalstalla aihetta varten perustetussa ketjussa. Luvassa on myös kaikille lukijoillemme suunnattu kyselytutkimus.

Mistä uskoa riittää?

Liigan kaksi edellistä mediakumppania ei ole jääneet muistoihin menestystarinoina. Telian Head of Hockey Olli-Pekka Takanen, mikä saa teidät uskomaan, että pystytte menestymään siinä missä muut eivät?

− Otamme mallia yhdysvaltalaisoperaattoreista, jotka ovat tehneet onnistuneesti liiketoimintaa saman tyyppisellä formaatilla. Meillä on myös tässä projektissa laajempi bisnesmalli, jota liittymäbisneksemme tukee.

"Teemme palvelun asiakkaiden ehdoilla"

− Meillä on jakelukanavat, vahva paikallinen presenssi ja yksi Suomen suurimmista myyntikanavista sekä kuluttaja- että yrityspuolella.

Ruudun ja Nelosen tuotteet ovat valovuoden edellä edesmenneen UrhoTV:n tarjoamia palveluja. Kuitenkin Sanoman tekemänä Liiga on ollut hyvinkin perinteinen. Samanlaisia TV-tuotantoja urheilun osalta, tismalleen samalla kaavalla on nähty kauan.

Telialla ei ole perinteiden painolastia kannettavanaan, mutta toisaalta ei myöskään kokemusta tämän kokoluokan tuotannon tekemisestä Suomessa. Uskoa uuden oikeuksienhaltijan toimistolla silti riittää siihen, että luvassa on aiempaa kauniimpaa ja parempaa.

− Haluamme mullistaa katselukokemuksen sekä halleilla että kotikatsomoissa. Haluamme tehdä nykyisestä tuotteesta kiinnostavan ja puhuttelevan faneille sekä uusille kohderyhmille, Takanen hehkuttaa.

− Teemme palvelun asiakkaiden ehdoilla. Tavoitteena on tehdä käyttäminen ja ostaminen helpoksi. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita ja kehitämme palvelua niiden perusteella, Telian liigatarjooman kehityksestä vastaava Petri Huttunen täydentää.

Tämä liigakausi on vasta saatu polkaistua käyntiin, mutta innokkaat katsojat luonnollisesti odottavat jo kuumeisesti tietoja tulevasta. Mitä siis on luvassa, kun kiekko napsahtaa Telian lapaan ensi syksynä?

− Pyrimme käyttämään dataa elävöittämään sisältöä. Emme pakota ostamaan mitään ylimääräistä jääkiekon oheen ja tarjoamme joustavan tavan ostaa ja fanittaa. Näiden yksityiskohdat täsmentyvät myöhemmin, Takanen valottaa.

"Arvostamme fanien asiantuntemusta ja palautetta"

Jatkoajan lukijoille ja keskustelijoille tarjoutuu mahdollisuus vaikuttaa Telian kehitystyöhön. Luvassa on kyselytutkimus, ja Jatkoajan keskustelupalstalle on avattu kommenttiketju, jossa sana on vapaa Telian suuntaan.

Toki palautetta, kommentteja, kehitysehdotuksia ja valituksia ovat Jatkoajan keskustelupalstalla saaneet vastaanottaa niin Sanoma kuin UrhoTV:kin vuosien ajan. Aina palautteella ei kuitenkaan ole näyttänyt olevan kovin suurta vaikutusta eri päätelaitteiden välityksellä nähtävään tuotteeseen. Nyt Teliasta lupaillaan, että Jatkoajan ahkerien ja intohimoisten keskustelijoiden sana todella painaa.

− Arvostamme fanien asiantuntemusta ja palautetta. Teemme tätä palvelua suomalaisille jääkiekon ystäville, Takanen ja Huttunen vastaavat kuin yhdestä suusta.

Jatkoaika on Suomen suosituin lätkäaiheinen verkkopalvelu, joka tavoittaa päivittäin maan kiihkeimmät kiekkofanit; yhden Telian liigahankkeen tärkeimmistä kohderyhmistä. Mutta mitä Telia haluaa kiekkofaneilta kuulla ja mikä tämän projektin tavoite on?

− Tavoitteenamme on osallistaa asiakkaat ja fanit palvelukehitykseen. Haluammekin selvittää, mitä fanit toivovat. Jatkoajalla on aiheeseen vihkiytyneitä lukijoita, jotka seuraavat lajia ja käyttävät muita vastaavia palveluita. Uskomme, että saamme heiltä arvokasta tietoa, jonka avulla rakennamme toimivimman mahdollisen palvelun, Huttunen linjaa.

Voit osallistua Telian kehityskeskusteluun Jatkoajan keskustelupalstalla täällä

» Lähetä palautetta toimitukselle