Tarkastelussa Steve Martins

LIIGA / Artikkeli
JYPin pelaajascouttauksesta vastaavan Jukka Holtarin mukaan Martins on hyvin samantyyppinen pelaaja kuin Eric Perrin, joka kohosi melkeinpä jumalalliseen asemaan Jyväskylässä. Holtari ei ole ihan pehmeitä puhunut, jos nyt yhden pelin perusteella voi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä.

Jo lämmittelyssä huomio kiinnittyi siihen, kuinka liukasliikkeisesti ja sulavasti Martins luisteli. Pienikokoisena hän vaikuttaa varsin näppärältä. Mies tuli Jyväskylään vasta tiistaina, joten siihen nähden koko olemuksesta henkinyt pirteys hämmästytti.

- En odottanut Martinsilta vielä mitään erikoista. Tässä on ollut aikaeroon totuttelemista, paperiasioita ja muuta arkirutiineihin liittyvää niin paljon. Siihen nähden olen yllättynyt myönteisesti hänen esityksestään. On varmasti esimerkkinä meidän nuorille pelaajille tuolla.

Noin kommentoi päävalmentaja Alatalo tuoretta hankintaa. Alatalon sanoihin on helppo yhtyä. Etukäteen ainakin fanien keskuudessa on pelätty sitä, että Kanadasta saattaa tulla kyllä ihan kelpo pelimies, mutta fyysinen kunto voi olla kesän jäljiltä sitä sun tätä. Mitään väsymisen merkkejä ei kuitenkaan ollut havaittavissa. Martins painoi heti alusta lähtien kuin aikaerosta ei olisi ollut tietoakaan. Tämä kertonee siitä, että mies on pitänyt itseään kesän aikana kunnossa.

Martins väläytteli useaan kertaan erityisesti mailankäsittelytaitoaan ja pienestä koostaan huolimatta vahvaa vääntövoimaansa laitakahinoissa. Hän kykeni nousemaan laitaa pitkin vastustajan puolustuksen läpi ja piti kiekkoa varmasti lavassaan. Voimaa miehessä on, sen näkee jo vantterista jalkalihaksista. Sanalla sanoen Martins muistuttaa patukkaa, tämä ehdottomasti hyvää tarkoittaen.

Laukaus numerolla 21 pelaavalla kanukilla ei tunnu olevan erityisen jäätävä. Siitä ei itse pelissä niinkään vielä näyttöjä saatu, mutta lämmittelyssä Martins ei tällä osa-alueella erottunut edukseen. Toisaalta hyvä pelisilmä ja jo mainitut ominaisuudet korvaavat paljon tätä puutetta.

Pelaajien keskuudessa Steve Martins otetaan kunnioituksella vastaan, kuten Ossi Louhivaaran sanoista ilmenee:

- Huomaa, että kaveri on todellinen ammattilainen. Pelaa rauhallisesti hötkyilemättä. Vaikuttaa oikein hyvältä pelaajalta.

Kovin syvällisiä analyyseja on tietenkin vielä mahdoton tehdä, mutta ensivaikutelma on vahvasti positiivinen. Joka tapauksessa pistetili on jo avattu syötön muodossa. Jokohan perjantaina on maalin vuoro?

» Lähetä palautetta toimitukselle