Tapparan vierastyöläiset syynissä

LIIGA / Artikkeli
Neljästä ulkomaalaispelaajasta ei ollut Tapparan pelastajiksi avauskierroksella Ilvestä vastaan. Pitkään nämä ”vahvistukset” uinuivat jopa keskivertopelaajien tason alapuolella, mutta synninpäästön voi antaa, koska kaikki terästäytyivät ottelun loppua kohti.

Tappara−Ilves-ottelun toisella erätauolla mielessä pyöri selkeitä ajatuksia: kirvesrintojen kaikkien ulkomaalaisten esitykset voisi haukkua lyttyyn.

Pahimmin petti SM-liigan eliittipakiksi povattu André Benoit, jolle harhasyötöt tulivat tutuksi. Benoit oli lähimpänä kenttäpelaajana todistamassa Ilveksen toista maalia, ja avauserässäkin kanadalaispakki sai katsella Marko Anttilan spurttaavan ohitseen ja pääsevän nokikkain Tommi Nikkilän kanssa, mutta siitä tilanteesta ei kuitenkaan maalia syntynyt.

Yhtä hyytäviä hetkiä oli myös keikkavahvistus Nicholas Angellilla. Mielikuvituksettomia ratkaisuja ja hitaita reaktioita, joista paraatiesimerkki tuli Toni Koiviston päästessä karkuun. Vikkelän vastustajan rinnalla Angellin lähtökiihdytys näytti suojuoksulta.

Jenkkihyökkääjä Steve Savianon virheet eivät aiheuttaneet vastustajalle vaaratilanteita, harmia Tapparalle kylläkin. Pienikokoinen laitahyökkääjä jäätyi tosipaikoissa ja päätti kaksi ylivoimahyökkäystä kehnoihin ratkaisuihin.

Mutta mutta, totuus ei jäänyt näin raadolliseksi ottelun päätyttyä. Benoit ei missään vaiheessa intoutunut ihmetekoihin, mutta loppua kohti virheitäkään ei tullut, vaan luotettavaa takalinjojen peruspeliä. Angell puolestaan lähti pelin jälkipuoliskolla haastamaan vastustajan karvaajia, ja kanadalainen osoittautui kiekollisena kohtalaisen juonikkaaksi peluriksi.

Myös Quinn Hancockille voi antaa synninpäästön harmaasta esityksestä huolimatta. Kanadalainen pelasi nelosketjun keskellä, koska hän toipuu vasta polvileikkauksesta eikä ollut pelannut yhtään ottelua sitten kevään pudotuspelien.

Tappara-luotsi Rauli Urama ei lähtenytkään ripittämään vierastyöläisiään.

- Mun mielestä tämä oli ekaksi peliksi kaikilta ihan ok. Varsinkin Quinn pelasi toipilaana hyvin, Urama sanoi ja vakuutti uskovansa, että keikkavahvistuksina pelaavilla Hancockilla ja Angellilla riittää motivaatiota taistella Tapparan hyväksi.

André Benoit myönsi rehellisesti, ettei hänen esityksensä ollut sitä mitä hän odotti. Etenkin Ilveksen toista maalia puolustaja harmitteli ja otti osasyyn kontolleen. Huolestuneeksi Benoit ei kuitenkaan jäänyt.

- Tänään en pystynyt näyttämään osaamistani, mutta tämä oli vain yksi peli pitkässä sarjassa. Pitää odottaa, että saan jalat alleni ja peli lähtee paremmin kulkemaan. Onnistumiset vaativat kovaa työtä ja siihen matkalle mahtuu usein virheitä, Benoit muistutti.

Alkukankeuden karistamisen olisi syytäkin jatkua, sillä Tappara tarvitsee ulkomaalaisiltaan muutakin kuin peruspeliä. Vahvistusten pitää olla vahvistuksia, sillä Tapparalla ei ole taloudellisten tappiokausien jälkeen takataskussa ylimääräistä.

- Emme me ole ketään hankkimassa Hancockin ja Angellin lähdön jälkeen. Tässä pitää mennä talouden ja pelaajien kasvattamisen ehdoilla, Urama totesi.

Ilvestä vastaan kirvesrinnat tekivät molemmat maalinsa täyssuomalaisilla viisikoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle