Tanskan ja Ranskan pärjääminen vahvasti NHL-pelaajien harteilla

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Tanskan ykköshyökkääjälle ei kannata antaa tilaa.
Kuva © Getty Images
Nikolaj Ehlers on Tanskan paras pelaaja ja tärkein ratkaisija. Ranska odottaa tehoja erityisesti NHL-hyökkääjä Pierre-Edouard Bellemarelta. Kärkipelaajien taustalla on myös yllättäjiä valmiina ottamaan roolia.

Tanskan ratkaisija: Nikolaj Ehlers

Winnipeg Jetsin taitava hyökkääjä takoi NHL-uransa ennätystehot 25+39. Tanskan maajoukkueessa ei ole Mark Scheifelea tai Patrik Lainetta ketjukaverina, mutta Ehlers pystyy itse sekä viimeistelemään että rakentamaan paikkoja.

Nuorella hyökkääjällä oli jo Jetsissä iso rooli, mutta Tanska-paidassa vastuu ja odotukset kohoavat tähtitieteellisiin lukemiin. Muiden NHL-tähtien puuttuessa Ehlersin on venyttävä äärimmäisiin suorituksiin.

Tanska tarvitsee pisteitä erityisesti Saksalta, Latvialta ja Slovakialta, joiden kanssa juutit taistelevat A-lohkon neljännestä sijasta. Erinomaisesti luistelevaa Ehlersiä on NHL-puolustajienkin vaikea pysäyttää, joten 21-vuotiaan laitahyökkääjän pitää hyödyntää tilaisuutensa lohkon heikompia joukkueita vastaan. Toki myös yllätyspisteet kärkimailta ovat sallittuja.

Tanskan yllättäjä: Patrick Russell

24-vuotias hyökkääjä on pelannut 16-vuotiaasta asti ulkomailla ja viimeiset neljä kautta Pohjois-Amerikassa. Tanskan ikäkausimaajoukkueista on kokemusta monesta turnauksesta. Kerran Russell on ollut myös maajoukkueen kapteeni.

Alla on ensimmäinen AHL-kausi Edmonton Oilersin farmiseura Bakesfield Condorsissa. Alemmissa sarjoissa Russell on pystynyt kovempiin tehoihin, mutta isokokoisen hyökkääjän Pohjois-Amerikan kokemus tulee joka tapauksessa Tanskalle tarpeeseen.

Aiempaa kokemusta aikuisten arvokisoista Russellilla ei ole, joten nälkää ja näyttöhaluja luulisi riittävän. Hyvät otteet MM-kisoissa olisivat hyvä merkki osaamisesta myös Pohjois-Amerikan suuntaan.

Bellemare on kokenut maajoukkuepelaaja.
Bellemare on kokenut maajoukkuepelaaja.
Kuva © Timo Savela

Ranskan ratkaisija: Pierre-Edouard Bellemare

Philadelphia Flyersin kokenut hyökkääjä on parhaalla NHL-kaudellaan tehnyt 14 pistettä. Ruotsin kausillaan hyvänä luistelijana tunnettu Bellemare tehoili sekä Allsvenskanissa että SHL:ssä. Flyersissa Bellemare on pelannut alemmissa ketjuissa, mutta maajoukkueessa on luvassa iso rooli.

53 MM-ottelussa 32-vuotias hyökkääjä onkin kerännyt 30 tehopistettä. Ranskalla on Bellemaren lisäksi Euroopan kärkisarjoissa tehokkaasti pelanneita hyökkääjiä, joten aivan yksin konkari ei vastuutaan joudu kantamaan.

Bellemare on jo neljissä MM-kisoissa ollut Ranskan kapteenistossa, joten johtajuutta ja esimerkkiä kaivataan kokonaisvaltaisemminkin. Kotiyleisön edessä monipuolinen hyökkääjä haluaa varmasti näyttää parhaan tasonsa ja arvonsa joukkueelle.

Ranskan yllättäjä: Floran Douay

22-vuotias isokokoinen hyökkääjä on pelannut käytännössä koko uransa Sveitsissä. Kokemusta on myös ikäkausimaajoukkueista. Douay ei ole NLA:ssa mässäillyt tehoilla, mutta 50 pelin runkosarja 21-vuotiaana on kuitenkin hyvä suoritus.

Sveitsin juniorisarjassa Douay on pelannut neljä tehokasta kautta ja sijoittui parhaalla kaudellaan pistepörssissä 15 parhaan joukkoon. MM-kisoihin valmistavissa maaotteluissa Douay ei ole maalinteossa onnistunut, mutta potentiaalia nuorella hyökkääjällä riittää.

Jos kärkiketjujen kokeneemmat hyökkääjät jäävät puolustuksen pihteihin, on Douay vahva kandidaatti ottamaan roolia.

» Lähetä palautetta toimitukselle