NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Tanskalle vihdoin U20-uran avausvoitto

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Vihdoinkin voitto!
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Pienten maiden väliset arvokisaottelut ovat välillä tasoltaan hieman heikompia, mutta Toronton tiistaipeli oli ehkä yksi turnauksen parhaista.

Toronton lohkossa kaikki on vielä auki. Ennen keskiviikon päätöskierrosta Sveitsi ja Tanska ottelivat vielä kallisarvoisista lisäpisteistä.

Historian ensimmäistä U20-voittoaan metsästänyt Tanska koki maanantaina katkeran viime hetken tappion Tšekkiä vastaan. Sveitsi-ottelukaan ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla: peli oli avauserässä jo 2-0 Sveitsille Kris Schmidlin ja Kevin Fialan maaleilla.

Kovalla itseluottamuksella pelannut Tanska kampesi itsensä tasoihin, mutta Sveitsi juhli uutta johtomaalia tasoitusta seuranneessa vaihdossa. Tanska ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi tasoihin. Ottelun päätöserässä molemmat joukkueet keskittyivät suojelemaan kallisarvoisia pisteitään.

Varsinaisen peliajan päätyttyä kaksi asiaa varmistui: Ruotsi voitti Toronton-lohkon ja Tšekki tarvitsee keskiviikkona pisteitä Venäjää vastaan välttääkseen karsintasarjan.

Voittomaalilkilpailuun venynyt ottelu päättyi tanskalaisjuhliin, kun Oliver Bjorkstrand ja Nikolaj Ehlers onnistuivat ja Georg Sörensen teki tarvittavat pelastukset.

- Olen todella iloinen ja samoin on koko joukkue kopissa. Tiesimme voittavamme tämän ja ennen peliä totesimme, että emme aio hävitä neljättä peliä peräkkäin, sanoi Ehlers.

Sveitsiläiset eivät olleet tyytyväisiä, sillä numeroiden valossa he hallitsivat ottelua.

- Pelasimme hyvin. Meillä oli 45 laukausta ja heillä parikymmentä. Mielestäni olimme parempi joukkue, emme vain saaneet voittoa, sanoi Sveitsin Luca Hischier.

Tanska on oman alkusarjaurakkansa pelannut ja on neljällä pisteellään tällä hetkellä kiinni jatkopaikassa. Tšekki kahden pisteen kanssa kohtaa viisi pistettä keränneen Venäjän, ja neljän pisteen saaliilla pelaava Sveitsi ottelee Ruotsia vastaan.

- Todellakin kannustan Ruotsia keskiviikkona, Ehlers nauroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle