Tampereen ensimmäisen paikalliskamppailun jälkitunnelmia

LIIGA / Artikkeli
Ilves-Tappara-taiston tauottua kuultiin Hakametsän käytävällä monia mielenkiintoisia kommentteja.

Tapparan päävalmentaja Mika Saarinen piti omilleen pitkähkön ripityksen ottelun jälkeen ja kun kopin ovi aukeni, ulos asteli syystäkin happaman näköinen päävalmentaja.

– Aika iso psykologiarmeija pitää olla ja monta päivää haastatella, että jotain todellista syytä tähän voisi löytää, mutta spekuloida voidaan monella asialla. Oltiin voitettu Ilves kaksi kertaa harjoituspeleissä, pelit meni muutenkin hyvin, mutta niidenhän pitäisi vaan lisätä itseluottamusta. Lataus meni yli, syytä en tiedä. Odotusarvo oli liian kova, lähdettiin tekemään hyvää suoritusta, mutta ilmeisesti pelaajat olivat vain valmiita tekemään tulosta. Niin jääkiekko ei koskaan etene.

– Tämä nyt oli vain yksi peli, ei kannata tehdä kärpäsestä härkästä.

– Jos se oli syy tähän tappioon, että ollaan kuviteltu jotain itsestämme, niin eiköhän ne luulot ole ainakin karsiutuneet.

– Ilveksellä oli paljon läpiajoja, 28 maalipaikkaa ja kuusi tehtyä maalia. En halua ottaa Ilvekseltä mitään pois, pelasivat fiksusti ja satsasivat vastahyökkäyksiin ja onnistuivat siinä hyvin. Missään tapauksessa me emme pelanneet niin kuin meidän olisi pitänyt pelata.

Ilves-leirissä oltiin luonnollisesti paljon tyytyväisempiä. Kakkosvalmentaja Jarmo Jamalainen löysi syytä Ilveksen hyvään asenteeseen edellisestä harjoitusottelusta:

– Positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan, ei me ihan tuollaista peliä odoteltu. Päästiin harjoittelemaan pari viimeistä viikkoa hyvin ja viimeisen harjoitusottelun 5-1 tappio Ässiä vastaan herätti. Siellä olisi voinut tulla viisi maalia enemmänkin. Silloin oli helppo sanoa jätkille, että tässäkö tämä oli. Ei tämäkään vielä hyvää ollut, mutta parempaan suuntaan mennään.

– Helenius pelasi hyvin, varsinkin kun tietää, että eka peli ja polvi vähän arka. Ja taisi pari jäähyäkin tulla lähinnä nimellä.

– Turusen hyvät otteet olivat yllätys niille, jotka eivät ole Turusta aiemmin nähneet. Vanha konna, jolla on hyvä pelinlukutaito pystyi pelaamaan myös alivoimaa.

– Kaikki uudet kaverit pelasivat hyvin, Kuoppala, Helenius ja Messa tosi hyvä suoritus omassa päässä. Pesonen vain parin harjoituspelin jälkeen todella hyvä suoritus ja Turunen vanha konna pelaa todella hyvällä tasolla.

Kahden maalin Tommi Turunen oli syystäkin tyytyväinen:

– Putosi apina ainakin selästä. Tästä on hyvä jatkaa. Tämän joukkueen pelityyli sopii meikäläisen kaltaiselle savolaishulttiolle paremmin kuin Jokereiden.

– Emmä mikään alivoimaspesialisti ole, silloin mennään kentälle kun käsky käy ja puolustetaan niin hyvin kuin voidaan. Mitä enemmän peliaikaa, sitä parempi, pääsee paremmin rytmiin. Lyhyitä vaihtoja vaan.

– Vaikean harjoituskauden jälkeen oli tosi tärkeätä voittaa eka peli ja vielä näinkin legendaarisen kiekkokaupungin paikalliskamppailu.

» Lähetä palautetta toimitukselle