Tampa Bay Lightning tukalassa tilanteessa

NHL / Artikkeli
Tampa Bay Lightningilta odotetaan selvää tasonnostoa.
Kuva © Getty Images
Idän kovimpiin joukkueisiin lukeutuva Lightning on suurissa pelillisissä vaikeuksissa ja vaarassa jäädä kokonaan ulos pudotuspeleistä.

Vuosi 2017 on otettu Tampa Bay Lightningin leirissä vastaan vakavin naamoin. Tammikuun saldo kertoo karmeaa kieltä: 13 pelatusta ottelusta tuli vain kolme voittoa. Lukuisat avainpelaajien loukkaantumiset ovat pakottaneet seuran muokkailemaan ketjuja jatkuvalla syötöllä, eikä yhteistä säveltä ole tahtonut löytyä millään.

Sairastupa on pullistellut toinen toistaan kovempia nimiä aina kapteeni Steven Stamkosista alempien ketjujen tärkeisiin sotaratsuihin Ryan Callahaniin sekä J.T Browniin. Loukkaantumisten vuoksi tulosvastuu on pitkälti levännyt maalinsylkijä Nikita Kutšerovin sekä viime aikoina esillä olleen juonikkaan Jonathan Drouinin harteilla. 

Alakerta vuotaa pahasti

Monet asiantuntijat olivat ennen kauden alkua sitä mieltä, että tämä voisi olla se kausi, jolloin lordi Stanleyn malja olisi mahdollisesti tulossa Tampaan. Parhaimmillaan silmiähivelevää jääkiekkoa huimalla luistelunopeudella pelaava Lightning on valahtanut tappioiden myötä itäisen konferenssin jumbosijoille. Häviöitä on kertynyt tilille 24, mikä on idän joukkueista eniten, oma pääkin on vuotanut toiseksi eniten. Ei ihan sitä, mitä Victor Hedmanin johtamalta puolustukselta saattoi alunperin odottaa.

häviöitä on kertynyt jo 24, mikä on idän joukkueista eniten

Myös maalivahtiosastolla luukut ovat olleet sepposen selällään. Nuorelle Andrei Vasilevskille tarjoutui mitä mainioin tilaisuus lunastaa häneen kohdistuneet odotukset ja ottaa ykkösmaalivahdin paikka vahvasti siirtohuhujen kohteena ja hetken aikaa loukkaantuneena olleelta Ben Bishopilta. Vastuusta huolimatta venäläistorjujan torjuntaprosentti (90,9) ja päästettyjen maalien keskiarvo (2,84 maalia/ottelu) eivät ole juuri mairitelleet.

Kiekot ovat livahdelleet Vasilevskin taakse välillä luvattoman helposti, mikä on tuonut epävarmuutta koko puolustuspelaamiseen. Tällä hetkellä tilanne on se, että loukkaantumisen jälkeen takaisin torjuntavastuuseen palannut Bishop torjuu jatkossa suurimman osan otteluista, muttei hänenkään esityksissä ole ollut kehumista.

Namestnikov on saanut vastuuta päävalmentaja Cooperilta.
Namestnikov on saanut vastuuta päävalmentaja Cooperilta.
Kuva © Getty Images
Hyökkäyspelikin ollut hampaatonta

Kokonaistilanne on hankala päävalmentaja Jon Cooperin näkökulmasta katsoen. Cooper on yrittänyt lukuisilla ketjumuutoksilla saada jalkeille neljää ehjää hyökkäysketjua siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kärkiketjun keskushyökkääjä Vladislav Namestnikovin taso ei tahdo millään riittää vaadittavaan panokseen. Tyler Johnsonilta sekä Ondrej Palatilta on lupa odottaa kovempaa pistetehtailua kuin tähän asti on nähty.

Lightningin peli on yksittäisiä sykäyksiä lukuunottamatta ollut melko hampaatonta. Joukkue liikuttaa kiekkoa mainiosti, mutta hyökkäyspäässä eväät tuntuvat loppuvan kesken. Ylivoimatehokkuus on sen sijaan pelastanut jonkin verran.

Vaikka pudotuspeliviivaan on matkaa "vain" viisi pistettä, on nykykurssin käännyttävä pikaisesti. Joukkue on aiemmilla kausilla todistanut pystyvänsä kääntämään otteluita voitoiksi ilman kapteeni Stamkosia. Nyt se olisi näytettävä tälläkin kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle