Tšekki nipisti Suomelta kaksi voittoa, alle 17-vuotiaat rökittivät Ruotsin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomen juniorimaajoukkueet pelaavat useassa turnauksessa tällä hetkellä.
Suomen juniorimaajoukkueet pelasivat tänään useamman ottelun. Nuoret Leijonat taipui Venäjällä Tšekille jatkoajalla 2-3, alle 18-vuotiaiden maajoukkue samoin lukemin Hämeenlinnassa ja alle 17-vuotiaiden joukkue kaatoi WHC-turnauksessa Ruotsin 6-1.

Maajoukkuetauko on myös juniorimaajoukkueiden juhla-aikaa. Tällä hetkellä on käynnissä useampikin turnaus, jossa nuoria tulevaisuuden leijonapelaajia nähdään. Jatkoaika koosti lyhyesti yhteen keskiviikon juniorimaajoukkueottelut.

Neljän maan alle 20-vuotiaiden turnaus Venäjällä

Suomi U20 – Tšekki U20 2-3 ja. (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)

Suomi lähti hienoisena ennakkosuosikkina turnauksen avauskohtaamiseen Tšekkiä vastaan, mutta Nuoret Leijonat taipui lopulta jatkoajalla lukemin 3-2.

Avauserän jälkeen ottelua johti Tšekki. Erän puolivälin paikkeilla Eetu Tuulola otti kaksiminuuttisen kampituksesta, jonka tšekkiläiset pääsivät kuittaamaan. Tšekin kakkossarjassa pääosan kaudestaan viettänyt David Kofron sai kunnian laittaa kiekon ohi Ukko-Pekka Luukkosen.

Tasoitus antoi odottaa itseään aina ottelun toiselle puoliskolle. Reilun 32 peliminuutin jälkeen Kärpissä Liigaakin kuluneella kaudella useamman ottelun pelannut Rasmus Kupari toimitti kiekon Tšekin maaliin. Kuparin maaliin ei merkitty syöttäjiä.

Tšekki pääsi uudelleen johtoon heti päätöserän alkuun Filip Heltin maalilla. Ensi kesän varaustilaisuudessa paikoin jopa ykköskierroksen varaukseksi nostettu Jesse Ylönen pääsi kuitenkin kuittaamaan pelin tasoihin vielä ennen vajaa viisi minuuttia ennen loppua. Esityön Ylösen maaliin teki Joona Koppanen.

Nuoret Leijonat taipui kuitenkin jatkoajalla, kun Pardubicessa Tšekin pääsarjaa pelaava Martin Kaut iski ratkaisun jatkoajan kolmannella minuutilla.

Suomen turnaustalkoot jatkuvat torstaina kello 14.30 Suomen aikaa. Tuolloin vastaan asettuu Ruotsin Juniorkronor.

Neljän maan alle 18-vuotiaiden turnaus Hämeenlinnassa

Suomi U18 – Tšekki U18 2-3 ja. (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

Hämeenlinnassa turnaus pärähti liikkeelle parilla yllätyksellä. Avausottelussa Sveitsi voitti USA:n rankkareilla ja iltaottelussa Suomi joutui taipumaan Tšekille jatkoajalla 2-3.

Suomen peli oli numeroista huolimatta hyvällä tolalla. Viisikkopeli rullasi kiekkovalmiiden puolustajien rytmittäessä hyvin peliä, ja Suomi rakensi tasaisesti hyvää hallintaa hyökkäysalueelle. Vain viimeistely koitui Suomen synniksi.

Suomen avausmaalin teki heti ottelun alussa Otto Kivenmäki päästessään läpiajoon toisella minuutilla. Suomi pyöritti tämänkin jälkeen peliä, muttei saanut maaleja aikaan. Välillä joukkue loi avopaikkoja, mutta viimeistely oli toistuvasti pehmeää.

Toisessa erässä Tšekki tuli sitten tasoihin ja kolmannessa ohi, vaikka ajoittain Suomi vei peliä tasakentällisin kuin ylivoimalla. Suomen pelasti jatkoajalle Kristian Tanus, joka tasoitti ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Jatkoajalla ottelussa reippaasti liikkunut Matias Maccelli oli kertaalleen Tšekin hyvin pelanneen Lukas Dostalin kanssa nokikkain, mutta maalivahti veti pitemmän korren. Ottelun ratkaisi joukkueensa ehdottomaan parhaimmistoon kuulunut Jan Jenik ajassa 64.29.

Suomen ottelut jatkuvat torstaina iltapelissä Sveitsiä vastaan. Hämeenlinnassa paikalla oli valtava määrä kykyjenetsijöitä etenkin päivän avausottelussa USA:n ja Sveitsin välillä.

World U17 Hockey Challenge

Suomi U17 – Ruotsi U17 6-1 (0-1, 2-0, 4-0)

Suomi kohtasi alkulohkon päätösottelussa Ruotsin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa. Avauserän jälkeen Småkronor johti ottelua 1-0, kun erän puolivälin jälkeen Max Wahlgren pääsi yllättämään Pikkuleijonat.

Osuma oli kuitenkin ruotsalaisten ainoa ilonaihe koko ottelussa. Ottelun puolivälissä Henri Nikkanen pääsi tuomaan Pikkuleijonat tasoihin ja Wiljami Myllylä kuittasi joukkueensa johtoon vielä ennen eräsummeria. Päätöserässä Ruotsi oli täysi vastaantulija. Suomi iski neljä kaappia, jotka takasivat 6−1-voiton. Maalit viimeistelivät Patrik Puistola, Mikko Petman, Anton Lundell ja Nikkanen illan toisellaan.

Maalisarakkeeseen pääsi useita toisen polven urheilijoita. Wiljami Myllylän on hiihtolegenda Mika Myllylän poika. Hyökkääjänä pelaava 16-vuotias Myllylä on päässyt kokeilemaan kantimiaan jo miestenkin sarjassa. Hän viimeisteli ensimmäisen Mestis-maalinsa lokakuun alussa Hermeksen paidassa LeKiä vastaan. Patrik Puistolan isä on puolestaan entinen puolustaja Pasi Puistola ja Anton Lundellin isä on entinen maalivahti Jan Lundell.

Suomi voitti alkulohkon kolmesta ottelustaan kaksi. Ruotsin lisäksi kaatui Kanadan punainen joukkue turnauksen avausottelussa lukemin 4-2. Tappio tuli Venäjää vastaan turnauksen toisessa ottelussa lukemin 6-4. Pikkuleijonat oli alkulohkon toinen ja kohtaa näin ollen puolivälierässä toisen alkulohkon kolmanneksi jääneen Kanadan valkoisen joukkueen perjantaina.