Tšekki jätti Itävallan nollille, Norja ei kompastunut Sloveniaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Norjalla oli tuulettamisen aihetta perjantaina.
Perjantain päivän ensimmäisissä otteluissa kohtasivat Tšekki ja Itävalta sekä Slovenia ja Norja. Ennalta vahvemmat Tšekki ja Norja eivät antaneet vastustajiensa yllättää ja kuittasivat selkeät voitot.

Tšekki-Itävalta 4-0 (0-0, 3-0, 1-0)

Tšekki hallitsi joukkueiden kohtaamista selkeästi. Se vei laukaukset nimiinsä lukemin 42-12, eikä ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa juuri epäselvyyttä. Avauserä oli maaliton joukkueiden kolmesta alivoimasta huolimatta ja se oli myös selkeästi eristä tasaisin.

Toisessa erässä tšekit laittoivat tuulemaan kunnolla. Erän kolme ylivoimaa eivät tuottaneet tulosta, mutta 12. minuutilla alkoi tapahtua, kun Ondrej Nemec onnistui. Erän loppu sisälsi vielä kaksi lisämaaliakin Martin Zatovicin ja Vladimir Sobotkan onnistuttua verkonheiluttelussa.

Kolmannen erän alkaessa Itävalta vaihtoi maalivahtia Bernhard Starkbaumista Rene Swetteen. Vaihto ei paljoa lisälohtua tuonut, sillä kiekko oli uudestaan maalissa vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen. Onnistuja oli sillä kertaa Jakub Voracek.

Tšekki pääsi erän lopulla kahteen kertaan vielä ylivoimalle, mutta ne olivat tuloksettomia. Voitollaan Tšekki nousi lohkokolmoseksi ja kohtaa seuraavaksi Saksan sunnuntaina. Itävalta jatkaa seitsemäntenä ja kohtaa lohkon jumbokamppailussa Latvian lauantaina.

Slovenia-Norja 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)

Ottelun avauserä kamppailtiin tasaisissa merkeissä. Slovenian Ales Music otti kuitenkin kaksiminuuttisen erän yhdeksännellä minuutilla ja Norja rankaisi välittömästi. Patrick Thoresen löi kiekon sisään vain yhdeksän sekuntia jäähyn alkamisesta. Slovenia ei puolestaan onnistunut omalla ylivoimallaan ja lukemat säilyivät 0-1:ssä.

Slovenialaiset tasoittivat heti toisen erän alussa vain 15 sekunnin pelin jälkeen Jan Mursakin maalilla. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun Luka Vidmarin jäähy kostautui vain reilut kolme ja puoli minuuttia myöhemmin, kun Anders Bastianssen onnistui. Lisämaalia saatiin odottaa erän loppupuolelle saakka, kunnes Jonas Holøs osui reilu minuutti ennen erätaukoa.

Kolmas erä oli maaliton ja tasainen. Norja ei onnistunut hyödyntämään ainoaa ylivoimaansa, mutta vei kuitenkin kolme pistettä itselleen. Se jatkaa B-lohkossa kuudentena ja kohtaa seuraavaksi naapurimaa Tanskan lauantaina. Slovenian seuraava haaste on puolestaan USA sunnuntaina.