Sveitsin leirissä ei uskota pätkääkään mitalipelipaikkaan – ”Olemme kaukana heidän tasostaan, Kanada dominoi”

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Sveitsissä ei uskota itsekään puolivälierävoittoon Kanadasta.
Sveitsi hävisi Tšekille nuorten MM-kisojen alkulohkon päätöspäivänä. Tämä tarkoitti sitä, että Sveitsin puolivälierävastustajaksi valikoitui Kanada. Sveitsiläisleirissä ei juuri riitä uskoa mitalipelipaikkaan.

Piskuinen Sveitsi joutuu puolivälierissä Kanadan käsittelyyn. Se ei ole haasteista kaikkein helpoin, sillä alkulohkossa sveitsiläiset kaatoivat vain vaivoin Valko-Venäjän. Tšekin perässä Sveitsi kuitenkin sinnitteli pitkään, mutta lopulta taipui lukemin 6-3.

Mitäs sitä tosiasiaa turhaan kiertämään, että Sveitsi on enemmän kuin selkeä altavastaaja?

"Olemme kaukana heidän tasostaan"

Sveitsin päävalmentaja Christian Wohlwend ei ole järin luottavainen siihen, että joukkueensa nähtäisiin mitalipeleissä. Mies oli varsin suorasanainen Tšekki-ottelun jälkeen Sveitsin mahdollisuuksista Kanadan kaatoon.

- Odotan Kanadan dominoivan sitä peliä, Wohlwend latasi Tšekki-taiston taottua.

Wohlwendin suojatit pelasivat viimeisen harjoitusottelunsa ennen nuorten MM-kisoja juuri Kanadaa vastaan. Tuossa ottelussa vaahteranlehdet olivat selkeästi etevämpiä, ja voittivat ottelun lukemin 8-1.

- Olemme kaukana heidän tasostaan. He ovat nopeampia, isompia ja vahvempia. He osaavat laukoa paremmin ja syöttää paremmin, Sveitsin päävalmentaja linjasi.

Sveitsin pelaajistosta ensi kesän varaustilaisuuden todennäköinen kakkoskierroksen varaus Philipp Kurashev oli sen sijaan valinnut hieman maltillisemman linjan. Hän kuitenkin myöntää, että vastustaja on melko kova.

- He ovat äärimmäisen kova joukkue. He tekevät paljon töitä. Me voimme pelata paljon paremmin kuin olemme pelanneet tähän mennessä. Silloin meidän pitää saada paras pelimme, Kurashev muotoilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle