Sveitsi - valmis haasteeseen jatkopaikasta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Alppimaan kiekkojoukkue voitti nuorten MM-pronssin 1998 ja viimeisten vuosien aikana niin arvostus kuin Sveitsin menestys MM-tasolla on noussut askel askeleelta. Löytääkö David Aebischer loistovireen? Vai meneekö Sveitsi Marcel Jennin johdolla jatkoon vai kenties...

Sanomattakin lienee selvää, että Sveitsin peli kulminoituu lähinnä heidän muutamaan tähtipelaajaansa. Joukkueessa on Aebischerin lisäksi kolme muutakin nuorten MM-pronssimitalistia: Julien Vauclair, Björn Christen sekä Flavien Conne. Heidän lisäkseen lukematon määrä kokemusta, mutta mukaan lähti myös muuta nuorempikin tuttavuus.

Löytääkö Aebischer loistovireen?

Sveitsin päävalmentaja Ralph Krueger nimesi maalivahtikolmikkoonsa kokeneet Martin Gerberin ja Lars Weibelin sekä hyvää kautta pelaavan, muita hieman nuoremman David Aebischerin.
Nuorten MM-pronssia 1998 torjuneelle ja tätä nykyä Colorado Avalanchessa pelaavalle Aebischerille mitä ilmeisemmin kuitenkin sälytetään suurin taakka kiekkojen poimimisessa.
Joka tapauksessa Sveitsin maalivahtiosasto on hyvässä kunnossa, sillä Aebischer on NHL-kokemuksineen tuo varmuutta ja Gerberkin on Elitserienin kärkinimiä torjuntatilastoissa. Maalivahtipeliin Sveitsi tuskin kaatuu.

Puolustusosaston pilvenpiirtäjät Olivier Keller ja Edgar Salis varmasti tietävät, ettei vastustajia saa päästää lähellekään maalia. Kas kummaa, sen tietää niin 21-vuotias Martin Höhener kuin Sveitsin kolmikymppisetkin. Joukkue ei voi brassailla tähtisikermällään (koska sitä sillä ei liiemmälti ole), mutta Sveitsin ase onkin edelleen taistelu ja into saada lisää menestystä suurten joukossa.

Jennin johdolla jatkoon?

Sveitsin hyökkäyskalustosta löytyy MM-kisoistakin tuttuja konkareita kuten Gian-Marco Crameri, Patric Della Rossa, Patric Fischer sekä kirkkaimpana johtohahmona Elitserienin ensimmäinen sveitsiläispelaaja Marcel Jenni.
Eipä kuitenkaan niin ikään kokenut Jean-Jacques Aeschlimannkaan ole turhaan mukana Salt Lake Cityssa ja sen tietänevät myös vastustajat.
Kolmas tärkeä lenkki hyökkäyspäässä on Chicago Blackhawksissakin käynyt ja sieltä takaisin Eurooppaan palannut Reto von Arx. Davoslaishyökkääjä on kiertänyt monet ja taas monet kansainväliset kisat.

Sveitsin kannalta olympialaisten B-lohko näyttää jopa helpolle, ainakin paperilla. Käytännössä ainoa suurempi uhka on Valko-Venäjä ja Sveitsillä saattaakin olla hyvät mahdollisuudet hypätä vaikka kuinka kauas jatkopeleihin, jos kaikki onnistuu.
Alkulohkosta Sveitsi saattanee loikata jatkoonkin, Ranskasta ja muutaman NHL-pelaajan vahvistamasta Ukrainasta tuskin on kovin suureksi häiriöksi.
Positiivisimpien mielikuvien mukaan Ranska ja muutaman NHL-pelaajan vahvistamasta Ukrainasta ei liene suureksi häiritsijäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle