Sveitsi: Alppimaa jälleen rimpuilemassa keskikastissa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Sveitsillä on potentiaalia päästä kahdeksan parhaan joukkoon.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sveitsi on taistellut viime vuosina kynsin ja hampain päästäkseen kahdeksan parhaan joukkoon. Tukholmasta napattu yllätyshopea on historiaa, ja päävalmentaja Patrick Fischerillä on täysi työsarka nostaa alppimaa jälleen puolivälieriin.

Sveitsi jäi viime vuonna Norjan tavoin kolmen pisteen päähän jatko-otteluista. Patrick Fischer aloittaa toiset MM-kisansa päävalmentajana, ja  hän oli apulaisvalmentajana Ruotsissa, kun Sveitsi yllättäen kapusi finaaliin asti.

Alppimaan pelityyliin lähes tavaramerkiksi asti on iskostunut kahden pelaajan aktiivinen karvaus, joka on näkynyt enemmän positiivisessa valossa. Aktiivinen karvaus ja viisikkopuolustus ovatkin olleet jo useamman vuoden Sveitsin bravuuria.

Joukkueen kirkkaimpia tähtiä ovat Floridasta saapunut Denis Malgin, sekä viime kaudella NHL-kaukalot jättänyt maalivahti Jonas Hiller.

Uhka: Kuka vastaa taas maalinteosta?

Sveitsillä on ollut vuosien varrella hyvät joukkueet kasassa, mutta kun maalintekijästä on puhe, kukaan ei tunnu nousevan parrasvaloihin. Nashville Predatorsin puolustaja Roman Josi oli yksi avainpelaajista vuoden 2013 hopeamitaliin, mutta Bernin kasvatti on nyt kamppailemassa NHL:n pudotuspeleissä.

Malgin on hyvä vahvistus Sveitsin hyökkäyspäähän, mutta nuorella Florida Panthersin hyökkääjällä on allaan melko vaisu tulokaskausi. 20-vuotiaasta sentteristä ei ole täyttämään Josin eikä monen muunkaan NHL-pelaajan saappaita.

Mahdollisuus: Tukholman ihme toistuu

NHL:n farmiseuroissa kiekkoilleet puolustajat Dean Kukan ja Raphael Diaz ottavat homman haltuun puolustuspäässä, ja Malgin ottaa maalintekijän viitan selkäänsä. Maalivahtipeli on toiminut Sveitsillä aina tasapaksusti paremman puolella, ja sen myös Hiller tekee tänä vuonna.

Sveitsin ollessa elementissään monilla joukkueilla on ollut hankaluuksia murtaa alppimaan linjoja, ja siksi Sveitsillä onkin hyvät mahdollisuudet nousta jopa mitalipeleihin saakka. Ennakkosuosikkina Sveitsi ei tule olemaan alkulohkon ensimmäisten otteluiden jälkeen, joten paineet siirtyvät vastapuolen leiriin. 

Ennuste: Sveitsin kamppailu riittää kuin riittääkin puolivälieriin

Sveitsillä on turnauksen alusta hyvät mahdollisuudet napata tuntuva etumatka lohkon viimeisistä sijoista. Alkulohkon viimeiset kamppailut suurmaita vastaan pudottavat Sveitsin kuitenkin takaisin maan tasolle, mutta hyvän alun ansiosta Sveitsi nappaa viimeisen jatkopaikan Pariisin lohkosta.

Ilo kuitenkin loppuu lyhyeen, kun vastaan asettuu Kölnin lohkon voittaja. Sveitsin sijoitus on B-lohkon neljäs.

» Lähetä palautetta toimitukselle