Suurennuslasi esiin − esittelyssä nuorten kisojen kuuma kärki

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Uudet nimet nousevat esiin joka vuosi. Patrik Laine teki sen edelliskisoissa.
Nuorten MM-kisat ovat jo aivan oven takana. Tässä toimittajan näkemys kisojen kärkikymmeniköstä pelaajien osalta, joita tulisi ehdottomasti kotisohvalta käsin seurata.

Vihellyksen jälkeen -duosta tuttu Lassi Seppä toimii Jatkoajan MM-kisatiimissä koordinaattorina Suomesta käsin. Nyt Seppä järjestelee nuorten kisojen kymmenen parasta pelaajaa omasta mielestään paremmuusjärjestykseen. 

1. Dylan Strome, Kanada: Joukkueensa kapteeni, ykkösketjun keskushyökkääjä ja ykkösylivoiman moottori. Strome tulee saamaan paljon vastuuta, ja hänen tasoisensa pelaaja käyttää sen varmasti myös hyödykseen. Seurajoukkuetasolla ällistyttävin tehoin pelannut Strome on lähellä voittaa pistepörssin myös kotikisoissa, jos ennusmerkit pitävät paikkansa.

Kanadassa odotetaan Stromelta suuria ja nuori mies on valmis vastaamaan huutoon.

2. Alexander Nylander, Ruotsi: Tuli kisoihin viime hetkellä, ja on lähtökohtaisesti Ruotsin ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Yksi kisojen taitavimmista hyökkääjistä, joka pystyy henkilökohtaisella osaamisellaan ratkaisemaan pelejä yksinkin. NHL-paikka ei vielä tällä kaudella auennut, mutta eiköhän rooli taalaliigasta löydy lähitulevaisuudessa.

3. Mathew Barzal, Kanada. Tehojensa puolesta perinteinen keskushyökkääjä, jolta löytyy iso liuta erilaisia syöttövaihtoehtoja ketjukavereilleen. Barzal on New York Islandersin viime kesän ykköskierroksen varaus, ja hän pääsikin kokeilemaan NHL-vauhtia muutaman ottelun verran. Kuitenkin takaisin WHL:n Seattle Thunderbirdsiin lähetetyn keskushyökkääjän odotetaan tekevän MM-kisoissa tuhoisaa jälkeä.

4. Colin White, USA: Ottawa Senatorsin ykköskierroksen varaus kesältä 2015. Oikealta ampuva hyökkääjä teki jo viime vuonna alle 20-vuotiaiden kisoissa seitsemään peliin tehot 3+4=7. Nyt vuoden vanhempana Whitelta voi odottaa samanlaista jälkeä. White ei maalinteon ohessa unohda myöskään puolustusvelvoitettaan.

Colin White on nähty MM-jäillä pahanteossa ennenkin.

5. Ilja Samsonov, Venäjä: Paperilla kisojen paras maalivahti. Pelannut hyvin Metallurg Magnitogorskissa, joten näyttöjä kuluvalta kaudelta on. Venäjän puolustus ei ole niin nimekäs ja vahva, etteikö se tarvitsisi Samsonovin kaltaista torjujaa. Tulee olemaan mies paikallaan. 

6. Eeli Tolvanen, Suomi: Hurjaa rannelaukausta on verrattu jopa Patrik Laineen vastaavaan. Useat joukkuekaverit Nuorista Leijonista ovat ylistäneet nimenomaan Tolvasen laukausta ja arvioineet hänet ennakkoon Suomen kovimmaksi maalinsylkijäksi.

7. Olli Juolevi, Suomi: Suomen kiekollisen pelin johtaja puolustuspäässä. Aikainen NHL-varaus kielii siitä, että Juolevi on ikäluokkansa parhaita puolustajia. Nyt on aika lunastaa odotukset olemalla kisojen tehokkaimpia pelaajia.

Juolevi on kokenut arvokisakävijä. Kulta on mielessä tälläkin kertaa.

8. Jack Roslovic, USA: Roslovic pelaa Manitoba Moosessa, joka on Winnipeg Jetsin farmiseura. Tulevaisuudessa Patrik Laineen kanssa pelaaminen on yksi Roslovicin tavoitteista. Ensin kuitenkin olisi johdettava USA nuorten kisamenestykseen. Siihen nuorella keskushyökkääjällä on ilman muuta eväät olemassa.

9. Joel Eriksson-Ek, Ruotsi: NHL:ssäkin käynyt keskushyökkääjä, jolla on raameja vaikka muille jakaa.

10. Thomas Chabot, Kanada: Kanadan puolustuksen johtaja ja varakapteeni. 

Seppä ja kisoissa paikan päällä olevat toimittajat päivystävät Twitterissä kisahuuman keskellä. Toimittajatlöytyvät nimimerkkien @lassiseppa, @KTeiskonlahti, EeroH84 ja @EmilHansson7 takaa. Tule mukaan keskustelemaan nuorten kisoista ja tuo esiin oma näkemyksesi tulevaisuuden huippunimistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle