Suora Yhteys: Vieläkö Senators löytää uuden kanin hatustaan?

NHL / Artikkeli
Erik Karlsson ja Craig Anderson ovat olleet joukkueensa suurimmat sankarit pudotuspeleissä. Samaa sankaruutta joukkue tarvitsee heiltä jälleen.
Kuva © Getty Images
Ottawa Senators teki lähes mahdottomasta mahdollisen ja venytti ottelusarjan hallitsevaa mestaria Pittsburgh Penguinsia vastaan seitsemänteen otteluun. ”Game Sevenissä” punnitaan jälleen niin maalivahdit kuin Senatorsin venymistaidotkin.

Nashville Predators varmisti paikkansa Stanley Cupin finaaleissa jo aiemmin päihittämällä Anaheim Ducksin voitoin 4−2. Predatorsin seuralainen finaaleissa selviää perjantain vastaisena yönä.

Pittsburgh Penguins ja Ottawa Senators nimittäin käyvät omaa sarjaansa läpi pidemmän kaavan kautta. Senators on johtanut sarjaa kahdesti ja Penguins kerran, mutta aina altavastaaja on kammennut sarjan tasoihin.

Kun Penguins otti viidennessä pelissä tyrmäävän 7−0-niskalenkin, vaikutti, että sarja saattaisi olla pikkuhiljaa jo ohi. Sarjan ennakkosuosikki marssi ylivoimaisella esityksellä vastustajansa yli, mutta Senatorsista oli vielä seuraavassa ottelussa kotikentällään ottamaan niukka 2−1-voitto ja venyttämään sarja seitsemänteen otteluun.

Senatorsin sankareiksi kuudennessa ottelussa nousivat huippupelin pelannut veskari Craig Anderson ja voittomaalin tällännyt hyökkääjä Mike Hoffman.

  • Pittsburgh
  • Pe 26.5.klo 3.00
  • Ottawa

Sarjan ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan perjantain vastaisena yönä Pittsburghin kotikentällä. Ottelu luonnollisesti nähdään Viasatilla suomeksi selostettuna.

NHL-asiantuntijamme Sami Koljonen pohtii, mitä joukkueet tarvitsevat finaalipaikan napatakseen.

Penguins menee finaaleihin, jos..

Sami Koljonen: ...se jatkaa omalla tasollaan ja onnistuu iskemään useamman maalin.

Penguins oli kuudennessakin pelissä pelin päällä ja hallitsi tärkeimpiä osa-alueita, mutta ei saanut viimeisteltyä. Penguins laukoi selvästi enemmän, voitti aloituksia, sai huomattavasti enemmän maalipaikkoja, hallitsi kiekkoa, eikä menettänyt niitä.

Ottawan puolustus oli jälleen kuitenkin riittävän tiivis, ja maalilla Craig Anderson oli kuin muuri.

Penguins on lähes dominoinut kahta edellistä ottelua. Viidennessä se näkyi myös tulostaululla, kuudennessa ei.

Jos joukkue pitää tämän tason ratkaisevassa ottelussa, kaiken järjen ja todennäköisyyksien mukaan se etenee finaaliin.

Senators menee finaaleihin, jos...

SK: ...se on yhtä turhauttava vastustaja Penguinsille kuin se oli kuudennessa kamppailussa ja pari kertaa aiemminkin sarjan aikana.

Craig Andersonin pitää myös venyä jälleen huippuiltaan. Kuudennessa ottelussa Anderson torjui hurjat 45 kertaa. Viidennen ottelun kaltaista ohi-iltaa, ei edes puolikasta sellaista, voi tulla. Yksikin helppo maalisi voi ratkaisupelissä olla liikaa.

Senatorsin erikoistilannepelaamisen on myös jälleen onnistuttava. Kuudennessa pelissä sekä yli- että alivoimat toimivat, toisin kuin aiemmin sarjassa. Senators onnistui tärkeimpään paikkaan nollaamaan vastustajansa huipputehokkaana myllänneen ylivoiman ja samalla iski itse ylivoimalla − joskin viidellä kolmea vastaan − vaikka se on ollut joukkueen ehdottomasti huonoin osa-alue pudotuspeleissä. Maalia edelsi 29 ylivoimaa ilman osumaa.

Tämä on aika kärjistetysti sanottu konferenssifinaalien seitsemänteen otteluun päässeestä joukkueesta, mutta Senatorsin on onnistuttava "rimpuilemaan" vielä yksi voitto.

Joukkue on suurimmassa osassa kamppailuista ollut ottavana osapuolena, mutta Ottawa on onnistunut kaivamaan tiiviin puolustuspelinsä rinnalle jonkin voittoon vievän kanin hatustaan. Joskus se on ollut hyökkäysteho, joskus maalivahtipeli, joskus tähtipelaajien eli etunenässä Erik Karlssonin yksilösuoritukset.

Vähintään yhden tällaisen kanin Senators tarvitsee taas seitsemännessä ottelussa, koska pomminvarmasti Penguins ottaa ottelun hallinnan itselleen ratkaisupelissä kotiyleisönsä edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle