Suora Yhteys: Tuukka Rask härnäämään runkosarjavaltiasta päätöskierroksella

NHL / Artikkeli
Tuuletteleeko Washington jälleen Tuukka Raskin kustannuksella?
Kuva © Getty Images
NHL:n runkosarja vetää viimeiset henkäyksensä viikonloppuna ja valmistautuminen pudotuspeleihin alkaa. Viikonloppuna Viasatin studiossa riittää pyöriteltävää, kun ajankohtaisia aiheita riittää olympiakiekosta runkosarjan parhaisiin pelaajiin.

Lätkäfaneilla on edessään äärimmäisen herkullinen viikonloppu, kun samaan aikaan starttaavat KHL-finaalit ja NHL:ssä otellaan runkosarjan viimeiset jännitysnäytelmät.

Lännen konferenssin pudotuspelijoukkueet ovat NHL:ssä jo selvillä, mutta idässä liikkuvia osia on enemmän.

Suomalaisista NHL:n pudotuspeleihin jatkavat Markus Nutivaara ja Joonas Korpisalo (Columbus), Artturi Lehkonen (Montreal), Tuukka Rask (Boston), Antti Raanta (Rangers) Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Erik Haula (Minnesota), Jori Lehterä ja Petteri Lindbohm (St. Louis), Sami Vatanen (Anaheim Ducks), Iiro Pakarinen (Edmonton), Joonas Donskoi (San Jose Sharks) sekä Miikka Salomäki ja maalivahtiduo Pekka Rinne-Juuse Saros (Nashville).

Lisäksi Olli Määtän Pittsburgh Penguins pelaa pudotuspeleissä, mutta suomalaispuolustajan kausi on jo loukkaantumisen vuoksi ohi. Pudotuspelijoukkueiden farmiseuroissa pelaavat Jesse Puljujärvi (Edmonton) ja Ville Pokka (Chicago).

Lisäksi idän konferenssin viimeiset pudotuspelipaikat voivat vielä napata muun muassa katsomoon jumittunut Jyrki Jokipakka (Ottawa) sekä Leo Komarov ja Kasperi Kapanen (Toronto).

Lauantaina NHL:ssä pudotuspelitunnelmaan virittäydytään kolmen prime time -ottelun voimin. Erityisesti keskiössä Viasatilla on Boston Bruinsin ja Washington Capitalsin taisto, jossa tulikuuma Tuukka Rask saa vastaansa tällä viikolla otsikoissa viihtyneen maalitykin Aleksander Ovetškinin. Ottelun on suomeksi selostettu.

Ovetškin on jälleen isoon ääneen painottanut pelaavansa ensi vuoden olympialaisissa, vaikka NHL ja Kansainvälinen olympiakomitea eivät NHL-pelaajien osallistumisesta päässeetkään yhteisymmärrykseen.

Muun muassa NHL-pelaajien olympialaisiin osallistumisesta keskustelemassa ovat ennen ottelun alkua Viasatin studioisäntä Iiro Harjulan kanssa Ville Nieminen ja Ismo Lehkonen.

Lähetyksessä myös kunnioitetaan menehtyneen kiekkolegendan Ilkka Sinisalon muistoa. Pelaajatarkkailijana uransa jälkeen työskennellyt Sinisalo kertoi työstään myös Jatkoajalle.

Harjulan johdolla Nieminen ja Lehkonen myös pohtivat NHL:n runkosarjan parhaita yksilöitä. Kenet sinä nostaisit omaan tähdistökentälliseesi, NHL-asiantuntijamme Sami Koljonen?

Sergei Bobrovski - runkosarjan paras?
Sergei Bobrovski - runkosarjan paras?
Kuva © Getty Images

Sami Koljonen: Veskariosastolla ei ole tällä hetkellä yhtä selvää valintaa kuin viime vuonna Braden Holtbyn ollessa ylivoimainen. Holtby on kakkosehdokas nytkin, mutta valitsen silti Sergei Bobrovskin, jonka merkitys joukkueelleen on ollut niin suuri. Holtby torjui muutenkin vahvan Washingtonin President's Trophyyn, mikä on hieno saavutus, mutta Bobrovski nosti selvästi heikomman Columbuksen taistelemaan samasta pokaalista.

Pakisto on helppo. Valitsen puolustajista eniten pisteitä takoneen Brent Burnsin, joka tosin vähän uinahti viimeisillä kierroksilla. Puolustuspäässä huomattavasti tasoaan nostanut Erik Karlsson kuuluu luonnollisesti Burnsin vierelle. Karlssonin merkitys Ottawan pudotuspelikisassa on mittaamattoman suuri.

Hyökkäykseen luonnollisesti nousee Edmontonin pudotuspeleihin yhdessä maalivahti Cam Talbotin kanssa hinannut Connor McDavid. Sidney Crosby ja Patrick Kane olisivat melko helppoja valintoja McDavidin seuraksi hyökkäykseen, mutta valitsen silti mieluummin tunteita herättävän Brad Marchandin ja Nikita Kutšerovin nuoren kanukin laidoille.

Marchand on ollut Bostonin maali- ja pistetuotannossa melko yksinäinen David Pastrnakin kanssa, kun sentteriosasto alisuoritti tuotantopuolella. Marchand kerää lisäksi hurjat minuutit alivoimilla.

Kutšerov taas kantoi alisuorittavaa Tampa Bayta ja heräsi vielä kevään korvalla huippuvireeseen, kun joukkue jahtasi vimmaisesti vielä paikkaa pudotuspeleissä.

  • Ottawa
  • La 8.4.klo 19.30
  • NY Rangers
  • Philadelphia
  • La 8.4.klo 19.30
  • Columbus
  • Boston
  • La 8.4.klo 22.00
  • Washington

Boston taistelee samana iltana pelaavan Ottawan kanssa vimmatusti vielä pudotuspelien kotiedusta, joten jo runkosarjan voiton varmistaneen Washington Capitalsin kaataminen olisi ensiarvoisen tärkeää. Loistovireen löytänyt Rask yrittää torjua maalillaan Bostonin viime viikkojen voittoisalle tahdille jatkoa.

Boston on ennen perjantain vastaisen yön ottelua samasta kotiedusta taistelevaa Ottawaa vastaan voittanut kuusi edellistä otteluaan. Bostonille lauantai-illan ottelu on runkosarjan viimeinen, Washington taas kohtaa vielä maanantain vastaisena yönä Florida Panthersin.

Onko Boston todella löytänyt timanttisen kevätvireen vai onko se vain tilapäinen suonenveto, Sami Koljonen?

SK: Voihan se olla suonenvetokin, mutta ainakin tällä hetkellä Bruinsin peli vaikuttaa lupaavalta. Puolustuspeli on petraantunut monta askelta viimeisillä kierroksilla, mikä näkyy myös Raskin tilastoissa.

Savonlinnalaisvahti pelasi jo aiemmin kaudella hyvin paria väsynyttä jaksoa lukuun ottamatta, mutta se ikään kuin hukkui puolustuksen jättäessä suomalaisen ajoittain hyvin yksin.

Bostonilta on ottelusta sivussa pelikiellossa oleva Marchand, mutta saattaa olla, että Washingtonkin lepuuttaa ottelussa avainmiehiään varmistettuaan jo runkosarjan voiton. Henkisesti Washingtonin kaataminen olisi Bostonille mukava kruunu hyvin menneelle runkosarjan loppuosalle.

Palikat Bostonilla on mukavasti kohdillaan, vielä kun esimerkiksi David Krejci ja David Backes löytäisivät potentiaalinsa hyökkäyspäässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle