Suora Yhteys: Torjuuko Pekka Rinne Nashvillen historiankirjoihin?

NHL / Artikkeli
P.K. Subban pitää huolen, ettei Alexander Steen juhli Nashville-päädyssä. Pekka Rinne hoitaa loput.
Kuva © Getty Images
Ryhmä on jälleen puolittunut, NHL:ssä on enää kahdeksan joukkuetta jäljellä taistelemassa himoitusta Stanley Cupista. Pekka Rinteellä on mahdollisuus torjua Nashvillelle seurahistoriaa.

Yllätyksiä ja odotettuja ylijuoksuja, sitä oli NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros tänä vuonna. Erikoista kyllä, yksikään avauskierroksen sarja ei venynyt seitsemänteen otteluun asti. Toisella kierroksella siihen on hyvät mahdollisuudet.

Nashville Predators shokeerasi Chicago Blackhawksin voittamalla joukkueen jo neljässä ottelussa. Anaheim Ducks taas ei Calgary Flamesille antanut palaa ja lähetti joukkueen lomille ilman yhtään voittoa. 

Anaheim kohtaa seuraavaksi pienoisen yllätyksen leiponeen Edmonton Oilersin, joka tiputti viime kauden Stanley Cup -finalistin San Jose Sharksin lomille kuuden ottelun jälkeen. Edmontonin maalinteko ei sarjassa ollut kovin räväkkää, mutta maalivahti Cam Talbot oli huippuvireessä. Huippuvirettä joukkue tarvitsee monelta muultakin pelaajalta Ducksin käsittelyssä.

Idässä kenties kaksi suurinta ennakkosuosikkia kohtaavat jo tässä vaiheessa. Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin välisissä sarjoissa on aina klassikon aineksia, kun valovoimaiset tähdet Aleksander Ovetškin ja Sidney Crosby kohtaavat.

Sarjassa silti jopa kiinnostavampia nimiä ovat Pittsburghin Marc-Andre Fleury ja Jake Guentzel. Joukkueen ykkösvahti Matt Murray joutui yllättävän vamman vuoksi jättämään pudotuspelien avauskierroksen väliin, eikä pelikunnosta ole varmuutta Washington-sarjaa kohti mentäessäkään.

Kokeneempi Fleury pelasi avauskierroksella hyvin, mutta miten pää kestää Capitalsin tulituksessa? Fleury tunnetaan veskarina, jolla keväisin taso on usein notkahtanut. Guentzel löi jo runkosarjassa läpi Penguins-hyökkäyksessä, mutta pudotuspeleissä alkoi paukkua toden teolla. Viisi ottelua tuottivat yhtä monta maalia ja yhden syöttöpisteen päälle.

  • Ottawa
  • La 29.4.klo 22.00
  • NY Rangers

Ottawa Senators lähetti kuudessa ottelussa Boston Bruinsin lomille ja lunasti ensimmäisen kerran sitten työsulkukauden 2012-13 paikan pudotuspelien toisella kierroksella.

New York Rangersilla oli avauskierroksella vastassa kova Montreal Canadiens, mutta Ison Omenan joukkue lähetti Carey Pricen joukot kesälaitumille niin ikään jo kuuden taiston jälkeen.
Nyt Rangers kohtaa uuden haasteen Kanadasta.

Ottawan selviytyminen kauden kahdeksan parhaan NHL-joukkueen joukkoon voidaan laskea yllätykseksi. Mikä joukkueen siivitti tänne ja onko sillä saumoja Rangersia vastaan, NHL-asiantuntijamme Sami Koljonen?

Sami Koljonen: Neljä nimeä Ottawassa oli ylitse muiden avauskierroksella. Jo viime viikolla mainitsemani Bobby Ryan nosti pudotuspeleissä tasoaan huimasti runkosarjasta, Craig Anderson pisti maalilla luukut kiinni maalilla, Erik Karlsson johdatti joukkoja jopa kantapää murtuneena, ja kermana kakun päällä Derick Brassard takoi tehoja hurjalla tavalla.

Brassard, joka summasi avauskierroksella kuuteen otteluun tehot 2+6=8, on mielenkiintoinen seurattava myös Rangers-sarjassa. Mieshän kaupattiin nimenomaan Rangersista vaihdossa Mika Zibanejadiin viime kesänä.

Jos Ottawalla olisi ollut avauskierroksella vastassa jokin muu joukkue kuin loukkaantumishuolista kärsinyt Boston, olisi se suurella todennäköisyydellä tipahtanut jo jatkosta. Joukkue ei dominoinut, vaan oli lähinnä kahdesta joukkueesta se parempi.

Rangersia ja hyvävireistä Henrik Lundqvistia vastaan se tuskin onnistuu. Ei Ottawa suoraan neljässä ottelussa kaadu, mutta Rangers kaksikosta jatkaa konferenssifinaaleihin.

  • Nashville
  • Su 30.4.klo 22.00
  • St. Louis

Sunnuntaina parhaaseen katseluaikaan nähdään Nashville Predatorsin ja St. Louis Bluesin kolmas kamppailu. Blues raivasi tieltään avauskierroksella Minnesota Wildin, Nashville jo mainitun Chicagon.

Sarjassa kohtaa kaksi tulikuumaa maalivahtia, kun neljään otteluun vain kolme maalia päästänyt Pekka Rinne kohtaa timanttisen vireen löytäneen Jake Allenin.

Jos Nashville etenee sarjasta jatkoon, tekee se samalla seurahistoriaa. Predators tuli NHL:ään syksyllä 1998, eikä ole koskaan selviytynyt konferenssifinaaleihin saakka.

Yksinkertainen kysymys: Kumpi ottelusarjan vie, Sami Koljonen?

SK: Nashville etenee ensimmäistä kertaa historiassaan kauden neljän parhaan joukkueen sekaan. En näe sille mitään estettä.

St. Louis oli helisemässä jo Minnesotan kanssa. Maalipaikkoja sateli Blues-päätyyn, eikä joukkue hallinnut otteluja lähes ollenkaan. Wildin viimeistely oli vain umpisurkeaa. Sarjassa Allen myös peittosi vastustajan maalilla pelanneen Devan Dubnykin selvästi.

Rinnettä Allen ei pysty peittoamaan, joten se etulyöntiasema katoaa.

Lisäksi Nashville dominoi pelillisesti Chicagoa vastaan. Joukkue puolusti todella kurinalaisesti, eikä antanut vastustajien ykköspelaajille aikaa tai tilaa hengittää. Lisäksi joukkue iski äärimmäisen nopeasti vastaan ja viimeisteli paikoistaan.

St. Louisilla tulee todella kiire Nashvillen käsittelyssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle