Suora Yhteys: Sitkeä Senators kiusaa isompaansa parhaaseen katseluaikaan

NHL / Artikkeli
Phil Kessel nousi Pittsburghin sankariksi ottelusarjan toisessa ottelussa. Toistaako laituri tempun sunnuntaina?
Kuva © Getty Images
Sunnuntaina NHL:n pudotuspelejä pääsee mehustelemaan loistoaikaan, kun suursuosikki Pittsburgh Penguins haluaa kellistää sitkeän haastajan Ottawa Senatorsin. Senators ei ole päästänyt hallitsevaa mestaria helpolla.

NHL:n konferenssifinaalit ovat alkaneet tulosten valossa tasaisissa merkeissä.

Ottawa Senators yllätti Pittsburgh Penguinsin avausottelussa, mutta toisessa pelissä ärsytetty ennakkosuosikki otti jälleen omansa, joskin maalipaikat olivat toisessakin ottelussa tiukassa. Pittsburgh tasoitti sarjan lukemiin 1−1, kun Phil Kessel viimeisteli ottelun ainoan maalin Penguinsille.

Nashville Predators onnistui nappaamaan sarjan avauksesta Anaheim Ducksia voiton tiukassa jatkoaikaottelussa, mutta yli-inhimillisesti pudotuspeleissä pelanneen Pekka Rinteen alta paljastui toisessa ottelussa haavoittuvainen ihminen. Suomalaisvahdin taakse livahti peräti neljä maalia, joista etenkin Nick Ritchien 4−1-osuma olisi pitänyt pysäyttää

Suomalaisittain ottelussa ilahduttavaa oli Sami Vatasen tälläämä ylivoimamaali. Vatanen on muutenkin ollut viime aikoina erinomaisessa pistevireessä. Edelliseen neljään otteluun suomalaispakki on kerännyt kolme tehopistettä.

Kolmannessa ottelussa Nashville palasi voittojen tielle ja nousi ottelusarjassa 2−1-johtoon.

 • Ottawa
 • To 18.5.klo 3.00
 • Pittsburgh
 • Ottawa
 • La 20.5.klo 3.00
 • Pittsburgh
 • Pittsburgh
 • Su 21.5.klo 22.00
 • Ottawa

Sunnuntaina Ottawa ja Pittsburgh iskevät yhteen suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan, kun ottelusarja palaa kahden Ottawassa pelattavan matsin jälkeen Pittsburghiin.

Mitä sunnuntain ottelussa kannattaa seurata, NHL-astiantuntijamme Sami Koljonen?

Sami Koljonen: Senatorsilla on aivan uskomaton kyky voittaa tai ainakin taistella voitoista, vaikka se olisi ottelussa pitkiäkin aikoja alakynnessä.

Sarjan toisessa ottelussa joukkue ei saanut lähes 20 minuuttiin yhtään laukausta kohti Penguins-maalia, mutta maalivahti Craig Andersonin ja tylsyttävän puolustuspelinsä ansiosta joukkue roikkui hämmästyttävän kauan mukana.

Toisaalta Ottawan pussiin pelaa sekin, että Pittsburghin taso heilahtelee tällä hetkellä roimasti. Senatorsin voittamassa sarjan avausottelussa Penguins ei meinannut päästä paikoille ollenkaan, eikä ennakkosuosikki muutenkaan ollut pirteimmillään. Jos Penguinsilla on huono päivä, Kanadan pääkaupungin seuran pitää iskeä armotta.

Sunnuntaina kannattaa kiinnittää huomiota etenkin Senatorsin hyökkäyspeliin. Erik Karlsson on vastustajan päässä joukkueensa dynamo, mutta Penguins on saanut ruotsalaistähdenkin tylsytettyä tehokkaasti. Ottawa voi ensimmäisten otteluiden selviytymistaistelullaan voittaa yksittäisiä otteluita, mutta löytääkö joukkue myös hyökkäysaseet Pittsburghia vastaan?

 • Nashville
 • Pe 19.5.klo 3.00
 • Anaheim
 • Anaheim
 • Su 21.5.klo 2.15
 • Nashville

Anaheim ja Nashville taas jatkavat omaa sarjaansa perjantain vastaisena yönä toisella ottelulla Nashvillessa. Hyvässä vireessä kenttäpelaajista ovat olleet sarjan aikana etenkin Nashville-kaksikko Ryan Johansen ja Filip Forsberg, mutta paljon lepää Rinteen harteilla.

Jyrääkö Nashville finaaleihin vai kääntävätkö ankat homman itselleen, Sami Koljonen?

SK: Nashvillen ensimmäinen voitto Anaheimissa voi osoittautua kullan arvoiseksi. Joukkue on ollut kotikentällään äärimmäisen vahva, kuten keskiviikon vastaisen yön 2-1-voitto osoitti. Joukkue on voittanut, käsittämätöntä kyllä, kaikki kotiottelunsa pudotuspeleissä!

Nyt kun joukkue on lisäksi ryöstänyt vierasvoitollaan sarjan kotiedun puolelleen, ovat asetelmat musiikkikaupungin kannalta loistavat. 

Rinteen taakse lipsahti kolmannessa ottelussakin yksi maali, jota ei olisi pitänyt päästää, mutta muuten suomalaisvahti oli jälleen huipputasollaan.

Anaheim kuitenkin osoitti jo Edmonton Oilersia pelatussa sarjassa, että takamatka ja vaikeudet ovat joukkueelle enemmän hidasteita kuin esteitä. Ducks tulee varmasti varmasti kovaa etenkin Nashvillessa pelattavaan neljänteen kamppailuun vierasvoitto mielessään, mutta uskon Nashvillella olevan etu tällä hetkellä puolellaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle