Suora Yhteys: Minnesota yskähtelee – löytyykö maagisuus uudestaan viikonloppuna?

NHL, KHL / Artikkeli
Mikael Granlund ryntää Vancouverin kimppuun lauantaina.
Kuva © Getty Images
NHL-viikonloppu on tällä kertaa väriltään vahvasti vihreä, sillä alavireeseen ajautunut Minnesota Wild pelaa peräti kahdessa parhaaseen katseluaikaan tulevassa ottelussa. KHL:ssä puolestaan pohditaan, onko konduktööri Kontiolasta junailemaan rautatieläiset ohi Pietarin jätistä.

Menneellä viikolla on NHL:ssä sattunut ja tapahtunut, kun runkosarja lähenee loppuaan ja panokset kovenevat. Suomalaisista Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen pääsi jälleen maalin makuun, kuten myös Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby taas herätti ihastusta ja vihastusta tekemällä ensin upean maalin ja myöhemmin huitaisemalla vastustajan Ryan O'Reillya mailalla arkaan paikkaan ottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

Kaksi lännen konferenssin kärkikamppailuissa olevista joukkueista taas on viime aikoina lähteneet luisuun, kun San Jose Sharks on valahtanut tappioputkeen, ja tulevan viikonlopun pääsankarin Minnesota Wildin peli on alkanut tökkiä. Oman tappioputkensa Wild katkaisi nimenomaan Sharksia vastaan.

KHL:ssä ollaan jo edetty konferenssifinaaleihin − ja koettu vihdoin kevään ensimmäinen yllätys. Lokomotiv onnistui pudottamaan jatkosta ennakkosuosikki TsSKA:n ja pääsee nyt haastamaan Pietarin punatähdet. Idässä Magnitogorsk saa vihdoin kunnollisen haasteen, kun lämmittelykierrosten jälkeen tehdaskaupunkilaisia vastaan asettuu kazanilainen Ak Bars.

Jokaisessa jäljellä olevassa joukkueessa piisaa myös suomalaisväriä. Ketkä sinivalkoisista pääsevät kamppailemaan himoitusta Gagarin Cupista?

 • Minnesota
 • La 25.3.klo 20.00
 • Vancouver
 • Detroit
 • Su 26.3.klo 19.30
 • Minnesota

Viikonloppuna Minnesota Wild etsii uudelleen itseluottamustaan peräti kahdessa prime time -ottelussa. Lauantaina Vancouver-ottelua edeltää Iiro Harjulan vetämä studio, jossa vieraina ovat entiset huippuhyökkääjät Esa Pirnes ja Ville Nieminen.

Sekä lauantain Vancouver-kamppailu että sunnuntain ottelu Detroit Red Wingsiä vastaan tulevat Viasatilta suorana ja suomeksi selostettuina.

Koska Markus Granlund joutui kauden keskeyttäneeseen leikkaukseen, lauantaina ei nähdä Markus ja Mikael Granlundin välistä taistoa. Sekä Mikaelin että Minnesotan kannalta ottelu, kuten Detroit-kamppailukin, on silti äärimmäisen tärkeä.

NHL-astiantuntijamme Sami Koljosen mukaan viikonlopun ottelut näyttävät suuntaa koko Wildin keväälle.

Sami Koljonen: Minnesota Wild on perinteisesti joka vuosi kokenut pahan tasonnotkahduksen jossain vaiheessa kautta. Tällä kaudella näytti pitkään, että koko sarjan kärkijoukkueisiin kohonnut Minnesota pääsisi runkosarjan läpi ilman takapakkia, kunnes yhtäkkiä hävisi helmi-maaliskuussa kahdeksan kertaa kymmenen pelin jaksolla.

Nyt Wild sai kierteen katkaistua, kun myös heikkoa jaksoa pelaava San Jose kaatui tällä viikolla tiukin lukemin 3−2.

Ennen viikonloppua Minnesota kohtaa vielä Philadelphia Flyersin, jolla on vielä pieni mahdollisuus pudotuspelipaikkaan. Philadelphian taisteluhalu lienee sen mukainen. Olisi tietysti tärkeää Minnesotalle ottaa ottelusta toinen peräkkäinen voitto, mutta viikonlopun ottelut ovat itseluottamuksen ja hyvän flow'n löytämisen kannalta ehkä jopa tärkeämpiä.

Lauantain ja sunnuntain prime time -otteluissa Wildilla on vastassaan kaksi pudotuspelien ulkopuolelle jäävää ryhmää, joille peleissä ei ole enää mitään panosta. Minnesotan täytyy ottaa näistä kaksi voittoa ja saada ainakin hetkeksi raiteilta suistunut juna liikkeelle. Jos näistä otteluista tulee tappiot, alkaa junan punnertaminen takaisin kiskojen päälle muuttua vaikeaksi.

Sama pätee myös Mikko Koivun ja Mikael Granlundin tilanteeseen. Kaksikko on maagisen alkuvuoden jälkeen alkanut taantua yhdessä joukkueen kanssa. Minnesotan avainpalasiin kuuluvan suomalaisduon täytyy olla hyvän sijaan loistavia, jos vihreitä paitoja halutaan nähdä pitkällä kevään peleissä.

 • SKA
 • To 23.3.klo 18.30
 • Lokomotiv
 • Metallurg Mg
 • Pe 24.3.klo 16.00
 • Ak Bars
 • SKA
 • La 25.3.klo 16.00
 • Lokomotiv
 • Metallurg Mg
 • Su 26.3.klo 15.00
 • Ak Bars

KHL:ssä konferenssifinaalit alkavat rytinällä jo torstaina. Viasat lähettää kaikki ottelut suomeksi selostettuina.

Mitä alkavat konferenssifinaalit tarjoavat, ja ovatko mukana olevat suomalaiset esiintyneet edukseen, KHL-asiantuntijamme Ville Kyrö?

Ville Kyrö: Tiedossa on kaksi mielenkiintoista sarjaa. Asetelma molempiin lähdettäessä on edelleen ennakkosuosikki vastaan haastaja, mutta jatkoon ei mennä aivan leikiten.

Lokomotivin temppu TsSKA:ta vastaan toi kaivatun piristysruiskeen kevään peleille. SKA saa vastaansa todella hyvässä myötätuulessa höyryävän joukkueen, jolla on kaikki valmiudet haastaa pietarilaisten tähtisikermä. Lokomotivin riveistä löytyy myös kiinnostavaa seurattavaa etenkin Petri Kontiolan muodossa. Suomalaissentterillä on allaan vahva kausi Jaroslavlissa, eikä meno ole hyytynyt pudotuspeleissäkään. Konna kuuluu joukkueensa parhaimmistoon ja on varmasti suuressa roolissa myös SKA:ta vastaan.

Pietarilaisten sinivalkoinen duo, Mikko Koskinen ja Jarno Koskiranta, on niin ikään esiintynyt vahvasti. Koskinen on tilkinnyt maalinsa kiitettävällä prosentilla, siinä missä Koskiranta kuuluu kivenkovan SKA-hyökkäyksen kärkeen niin peliajassa, pisteissä kuin aloituksissakin.

Idän suomalaiset ovat olleet näkymättömämpiä. Ak Barsin takalinjojen Atte Ohtamaa on luutinut perusvarmaan tyyliinsä, eikä miehen odotetakaan nousevan otsikoihin. Sen sijaan Magnitogorskin suomalaiset, Oskar Osala ja Tommi Santala, ovat olleet odotettua näkymättömämpiä. Osala painoi Kunlunia vastaan hattutempun, mutta on sen jälkeen osunut vain kerran. Santala sen sijaan on vetänyt pudotuspelit kokonaan kiikaritehoin. Enempää ei tosin ole tarvittukaan, mutta nyt on aika nousta esiin, kun vastus kovenee pari pykälää.

» Lähetä palautetta toimitukselle