Suora Yhteys: Koskisen paluu sinetti SKA:n mestaruusjuhlille?

KHL / Artikkeli
Mikko Koskinen on valmiina kannujahtiin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Pietarilaiset ovat KHL:n finaalisarjassa kuskin paikalla, mutta hallitsevalla mestarilla on vielä sanansa sanottavana. Kääntääkö kolmen metrin Koskinen kuitenkin vaakakupin Neva-joen suuntaan?

SKA Pietarin ja Metallurg Magnitogorskin välinen finaalisarja on ollut toistaiseksi hyvää viihdettä. Kauden ylivoimaisesti parhaiden joukkueiden yhteenotosta on muodostumassa hieno päätös muuten hieman yllätyksettömille pudotuspeleille.

Pelit jatkuvat perjantaina Pietarissa sarjan neljännellä kohtaamisella. SKA on otteluvoitoissa edellä lukemin 2-1. Pystyykö Magnitogorsk tasoittamaan sarjan, vai onko Gagarin Cup ensimmäistä kertaa katkolla sunnuntaina?

  • SKA
  • Pe 14.4.klo 19.30
  • Metallurg Mg
  • Metallurg Mg
  • Su 16.4.klo 15.00
  • SKA

Joukkueet ovat toistaiseksi napsineet voittoja vuorotellen. Sarjan kolmas osa ratkesi vasta toisessa jatkoerässä, kun Jevgeni Dadonov päästi pietarilaiset pälkähästä jalkapallotyyliin ottelun 92. minuutilla. KHL-asiantuntijamme Ville Kyrö perkaa suomalaisten otteet finaalisarjassa.

Ville Kyrö: SKA:n Mikko Koskisen loukkaantuminen konferenssifinaaleissa oli valitettava käänne, joka avasi mahdollisuuden Igor Šestjorkinille napata ykkösvahdin paikka itselleen. Onni oli sinivalkoisten lasien läpi se, että hyvin sujuneiden konferenssifinaalien jälkeen kiekko ei enää tarttunut nuoren venäläisvahdin hanskaan, ja Koskinen sai tervehdyttyään mahdollisuuden kolmannessa finaalissa. Esitys oli sitä luokkaa, ettei neljännen ottelun maalivahtivalintaa tarvitse arvuutella. Voi hyvin olla, että Koskinen on lopulta se tekijä, joka kääntää pienet marginaalit SKA:n hyväksi ja tuo Gagarin Cupin Pietariin. 

Jarno Koskiranta ei ole vielä avannut pistetiliään finaaleissa, mutta kuuluu edelleen SKA-hyökkäyksen avainhahmoihin. Mieheen luotetaan aloituksissa kuin vuoreen ja peliaikavertailussa suomalainen on SKA-hyökkäyksen kärkipäätä. 

Peräänkuulutin aiemmin erityisesti Magnitogorskin suomalaisten esiinnousua. Oskar Osala vastasi huutoon kyseenalaisella tavalla, kun mies taklasi itselleen pelirangaistuksen heti finaalisarjan ensimmäisessä osassa. Toisessa ottelussa vaasalainen hyvitti syntejään syöttämällä ottelun voittomaaliksi jääneen osuman alivoimalla. 

Tommi Santala puolestaan sai pudotuspelien osalta piste- ja maalitilinsä auki viimeistelemällä toisen ottelun loppulukemat tyhjään maaliin. Kokeneella sotaratsulla on kuitenkin paljon parantamisen varaa, mutta aukeavatko lukot enää tämän kevään aikana? 

» Lähetä palautetta toimitukselle