Suora Yhteys: Hailampi painunut pahaan aikaan umpijäähän

NHL / Artikkeli
San Jose on ollut ongelmissa viime aikoina. Joutuuko Joe Pavelski jälleen New York Rangersin pihteihin?
Kuva © Getty Images
NHL-viikon keskiössä ovat San Jose Sharks ja Minnesota Wild, jotka ovat molemmat hukanneet pelivireensä juuri ennen kauden tärkeimpiä pelejä.

NHL-runkosarja vetelee viimeisiään ja taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy äärimmäisen kuumana. Osa joukkueista on noussut kevätauringon lämmittäessä hurjaan vireeseen, osa taas on ajautunut kauden pahimpaan kriisiinsä juuri ennen kauden tärkeimpiä otteluja.

Keskiviikkoyönä New York Rangersin kohtaavan San Jose Sharksin hailampi on painunut pahaan umpijäähän, ja joukkue menetti jo Tyynenmeren divisioonan kärkipaikkansa Anaheim Ducksille.

Viikonloppuna Minnesota Wild taas yrittää saada kautensa uudelleen käyntiin Nashville Predatorsin kustannuksella.

KHL:ssä konferenssifinaalit jatkuvat Viasatilla suomeksi selostettuina.

SKA Pietari on vakuuttavasti marssimassa kohti finaaleja joukkueen johtaessa Lokomotiv Jaroslavlia jo otteluvoitoin 3−0. Sarjan otteluissa selostamokommentaattorina toimii Antti-Jussi Niemi.

Idässä AK Bars Kazan on taipumassa jättimäiselle ennakkosuosikille Metallurg Magnitogorskille.

  • San Jose
  • Ke 29.3.klo 5.35
  • NY Rangers

Antti Mäkisen selostaman San Josen ja Rangersin ottelun jälkeen Viasatilla nautitaan jälleen kello 8.30 NHL Aamiainen, jossa pureudutaan yön NHL-kierrokseen ja esitellään suomalaisia kiekkolegendoja. Mäkisen kanssa Rangersin ja San Josen taistoa käy läpi Iiro Harjula.

Kun haiden esitys on pureksittu läpikotaisin, ohjelman jälkimmäiselle puolituntiselle studioon astelee viiden Stanley Cupin mies Esa Tikkanen.

Aamuyön ottelussa Joonas Donskoin edustama San Jose yrittää saada koneensa jälleen käyntiin. Joukkue on syöksähtänyt todella syviin vesiin ja kuuden ottelun tappioputkeen. Viikonloppuna kahden ottelun maaliero joukkueella oli ruma 3−13!

Helposti suunta ei käänny, kun vastassa on New York Rangers. Henrik Lundqvistin paluuottelu sujui viikonloppuna huonosti, joten mahdollisesti Rangersin tolppien väliin otteluun palaa jälleen Antti Raanta.

Mikä San Josessa tällä hetkellä mättää, NHL-asiantuntijamme Sami Koljonen?

Sami Koljonen: San Josen tappioputken alussa suurin ongelma oli maalinteko, kun joukkue teki kolmessa ottelussa vain kaksi maalia. Silloin harvoin voittaa pelejä. 

Viikonloppuna hyökkäyksen tehottomuuden vierelle astui vielä karmea puolustuspelaaminen, mistä kertovat 6−1 tappio Dallas Starsille ja 7−2-tappio Nashvillelle. Vaikka Brent Burns todennäköisesti nappaa parhaan puolustajan Norris Trophyn, partahirmu ei suoraan sanottuna ole viime aikoina puolustanut kaksisesti.

Kaiken kaikkiaankin joukkueen ongelma on, että sen ykköskorin pelaajat alisuorittavat tällä hetkellä Joe Thorntonista lähtien. Alemmat ketjut pelaavat kohtalaisesti, mutta ykkös- ja kakkosvitjat ovat saaneet surutta kuonoonsa vastustajilta.

Tilannetta ei ainakaan helpota, että joukkue lähtee otteluun ilman kärkihyökkääjä Logan Couturea, joka sai viikonloppuna kiekon kasvoihinsa. Myös tähtipakki Marc-Edouard Vlasicin pelaaminen on epävarmaa.

  • Nashville
  • La 1.4.klo 21.00
  • Minnesota

San Jose -ottelun tapaan lauantainakin alisuorittava Stanley Cup -suosikki saattaa törmätä suomalaismuuriin, kun viikonloppuna kahdesti hävinnyt Minnesota Wild kohtaa Nashville Predatorsin, jonka veskariosastolla sekä Pekka Rinne että Juuse Saros ovat olleet kovaa valuuttaa viime aikoina.

Ottelun studiossa isäntä Iiro Harjulan vieraina ovat Janne Niinimaa ja Ville Nieminen.

Nashville on voittanut edelliset neljä otteluaan, kun taas Minnesota on lähtenyt tappio niskassaan peräti kahdeksan kertaa edellisen yhdeksän ottelun jaksolla.

Onko Minnesotalla mitään saumaa hyvävireistä petolaumaa vastaan, Sami Koljonen?

SK: Sanotaan näin, että paljon saa muutoksia Minnesotassa tapahtua viikon aikana, jos joukkue mielii lauantaina kaataa tehokkaasti viime aikoina pelanneen Predatorsin.

Wild on otteluiden sisällä ollut viime aikoina samanlainen kuin isommassakin kuvassa: taso heilahtelee paljon. Väliin joukkue pelaa loistavasti ja vaikuttaa olevan pelissä kuskin paikalla, mutta hetken päästä tulee jokin karmea nukahdus, joka suistaa joukkueen kohti tappiota.

Ei se peli ole ollut Nashvillellakaan aina niin kaunista, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Kun hyökkäys on ollut tehokas ja omassa päässä sinivalkoiset veskarit torjuvat tarvittavat, on joukkueen kurssi kunnossa.

Kliseisesti sanottuna tuska silminnähden kasvaa Minnesotassa.

Ei se peli ole Nashvillellakaan aina niin kaunista ole ollut, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Kun hyökkäys on ollut tehokas ja omassa päässä sinivalkoiset veskarit torjuvat tarvittavat, on joukkueen yhtälö kunnossa.

Wild kohtaa vielä ennen Nashvillea hyvävireiset Washington Capitalsin ja Ottawa Senatorsin. Jos näissä otteluissa Minnesota löytää edes osan alkuvuoden vireestään, pyörrän sanani, mutta tällä hetkellä on vaikea nähdä Minnesotaa kaatamassa Nashvillea.

» Lähetä palautetta toimitukselle