Suomi-sarjan pudotuspelit käyntiin – Nokian Pyry piikkipaikalta Mestis-paikan jahtiin

Suomi-sarja / Artikkeli
Kokenut kehäkettu Ville-Veikko Väkeväinen junkkaroi JHT:n takalinjoilla.
Kuva © Sami Kemppainen

Suomi-sarjan pelaamistapa vaihtui kaudelle 2017-2018. Runkosarjan jälkeen joukkueet jaettiin ylempään ja alempaan loppusarjaan. Ylemmän loppusarjan kuusi parasta joukkuetta pääsivät suoraan puolivälierävaiheeseen, jonne kelpuutettiin myös alemman loppusarjan kaksi parasta.

Ylemmän loppusarjan voitti Nokian Pyry. Alemman loppusarjan kaksi parasta olivat HCIK ja Titaanit, jotka on sijoitettu kaavioon sijoille seitsemän ja ja kahdeksan.

Jatkoon pääsy edellyttää kolmea voittoa. Välierissä otteluparit muodostuvat sarjasijoitusten perusteella siten, että parhaiten sarjassa sijoittunut joukkue kohtaa huonoimmin sarjassa sijoittuneen jatkoon päässeen joukkueen.

Välierien voittajat pääsevät Mestis-karsintoihin, jotka pelataan tänä vuonna pudotuspelityyliin ottelupareittain. Mestiksen 12. sijoittunut kohtaa Suomi-sarjan parhaan ja Mestiksen 11. sijoittunut Suomi-sarjan toiseksi parhaan joukkueen.

Mestis-karsintapelisarja ratkeaa neljästä voitosta. Kotietu karsinnoissa on Mestis-joukkueilla. Kummankin otteluparin voittajat pelaavat Mestistä kaudella 2018-2019. Suomi-sarjan mestari on Mestis-karsintoihin yltänyt joukkue, joka on sijoittunut loppusarjassa parhaiten.

Otteluparit:

Pyry (1.) – Titaanit (8.)
Hunters (2.) – HCIK (7.)
FPS (3.) – KOOVEE (6.)
JHT (4.) – Hokki (5.)

» Lähetä palautetta toimitukselle