Suomi-sarja joulutauolle Ketterän komennossa

Suomi-sarja / Artikkeli
KJT:n Juuso Hyypän maalilla on riittänyt tänä syksynä melskettä
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Imatran Ketterä ja Kalajoen JHT ovat vahvimmin mukana taistelussa runkosarjan voitosta, kun sarja vetäytyy joulutauolle. Hurjan voittoputken myötä kärkikolmikon lähimmäksi uhkaajaksi on kavunnut FPS. Porin Karhu HT:n kausi on ollut sen sijaan iso pettymys.

Suomi-sarjan runkosarjaa on tahkottu jo yli puolet ja sarjataulukko alkaa hiljalleen asettua muotoonsa. Sarjan suurimmat voittajasuosikit Ketterä (63 pistettä) ja JHT (60 pistettä) näyttävät karkaavan muilta. Yllätystappiota kokenut Nokian Pyry (48 pistettä) on pudonnut hieman yllättäen kärkikaksikon kelkasta ja nokialaiset joutuvat taistelemaan puolivälierien kotiedusta hurjaviereistä FPS:a (53 pistettä) ja Uleåborg A.I.K:ta (48 pistettä) vastaan, joista FPS on jo nokialaisten ohi sarjakolmoseksi porhaltanut.

Myös Tampereen perinteikäs KOOVEE on 46 pisteellään mukana taistelemassa himotuista sijoituksista neljän joukkoon.Tero Määtän valmentama Porvoon Hunters (41 pistettä) on jämähtänyt seitsemännelle paikalle. Neljän joukkoon eroa on seitsemän pistettä, mutta toisaalta saman verran hajurakoa perässäkulkijaan.

Edellä mainitun seitsikon takana käydään kovaa taistelua viimeisestä puolivälieräpaikasta, jota pitää hallussaan joulutauolle lähdettäessä Kotkan Titaanit (34 pistettä) vain pisteen erolla HC Indians Kaarinaan (33 pistettä). Jyväskylän joukkueet D-Kiekko (30 pistettä) ja Riemu (28 pistettä) ovat vielä hyvissä takaa-ajoasemissa. Jyväskyläläisjoukkueiden väliin tekee kiilaa Henri Sandvikin tähdittämä Seinäjoen S-Kiekko (29 pistettä).

Joensuun Kiekkokopla (22 pistettä), Naantalin VG-62 (20 pistettä), Tuusulan KJT (19 pistettä) ja Porin KHT (14 pistettä) ovat jäämässä armotta karsintapeikon kynsiin.

Perää pitävä Karhu HT on ollut ehdottomasti syksyn suurin floppaaja. Porilaiset ovat kärsineet etenkin vieraspeleissään miesvajauksesta ja joukkue on lähtenyt välillä tien päälle vain parin kentällisen voimin.

Joukkue täydentyi kesken kauden kahdella venäläispelaajalla. Tehokkaasti esiintyneet Alexander Ilyin ja Artyom Sheinikhovich kuitenkin loikkasivat vain muutaman ottelun jälkeen pahimman kilpakumppani KJT:n leipiin. KJT puolestaan menetti joulun alla maalivahti Noora Rädyn Nokian Pyryyn.

Jyväskyläläinen Riemu on sen sijaan ollut yksi sarjan piristysruiskeista. Riemu aloitti sarjan hyvin, vaikka pelillinen menestys on ollut joulua kohden laskusuhdanteessa. Seura sai mm. houkuteltua paikallispeliin D-Kiekkoa vastaan yli 1000 katsojaa.

Kaarinan HCIK on varmasti lyönyt monet kilpailijansa ällikällä. Kolmikko Gregor Husko, Miro Kivinen, Kalle Karhu on heiluttanut vastustajan maaliverkkoa kiitettävään tahtiin ja tällä haavaa joukkue taistelee karsintojen sijaan puolivälieräpaikasta.

Piikkipaikalla keikkuva Imatran Ketterä on ollut sarjassa lähes ylivertainen. 24 ottelun jälkeinen maaliero 137-33 kertoo kaiken tarpeellisen. Imatralla on tehty Suomi-sarjaan järkyttävän kovia värväyksiä myös kesken kauden, joten ei ole lainkaan epäselvää etteikö Imatralla olisi tavoitteena sarjanousu.

Jesse Juntheikki ja latvialainen Rudolfs Maslovskis ovat heilutelleet tahtipuikkoa pistepörssin kärkipäässä. Kesken kauden Mestiksen Hermeksestä värvätty Ondrej Mikula on tehtaillut kahdeksaan otteluun jo 10+8 tehopistettä. Ketterän vahvuus ei rajoitu koviin kärkimiehiin, vaan joukkue pystyy pyörittämään peliä neljän kentällisen voimin. Viimeisimpänä joukkue vahvistui Mestiksessä hyvin tehoja LeKin leivissä tehneellä Tomi Iso-Mustajärvellä, joka on imatralaisille tuttu pelaaja viime kaudelta.

Ketterä on hävinnyt syksyn aikana vain kahdesti. Alkukierroksilla KOOVEE pystyi yllättämään idän jätit Tampereella ja toisen takaiskunsa Ketterä koki pahimmalle vastustajalleen JHT:lle Imatralla. Kalajoella Ketterä kävi tosin myöhemmin kalavelkansa kuittaamassa. Ketterän vahvuutena on se, ettei joukkue ole juuri luovuttanut pisteitä alakastin joukkueille.

Hildén pistepörssin kärjessä

Suomi-sarjan pistepörssin kärkipaikalle on noussut Pyryn kokenut 35-vuotias Antti Hildén, joka on nakuttanut 23 otteluun messevät 15+34 tehopistettä. Ketterän tehokaksikko Juntheikki ja Maslovskis miehittävät pistepörssin sijat kaksi ja neljä. Juntheikki on 20 pelaamassaan ottelussa kasannut pisteet18+29. Maslovskisin tehot 22 ottelussa ovat puolestaan 16+21.

Imatralaisten väliin on itsensä kiilannut ilmaveivimaalillaan huomiota herättänyt KOOVEE-hyökkääjä Jimi Palanto. 23 ottelussa syntyneet tehot 20+19 oikeuttavat pistepörssin kolmanteen tilaan. 20 maalillaan Palanto johtaa sarjan maalipörssiä.

Pistepörssin kutospaikalta löytyy mielenkiintoinen nimi. TPS-kasvatti Joni Seinelä on vastannut sarjan häntäpäästä löytyvän VG-62:n tehoista lähes yksinään. Seinelän on tehnyt 25 otteluun varsin miehekkäät 15+17 tehopistettä.

Maalivahtipörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan Kalajoen Junkkareiden Wille Mattila torjuntaprosentilla 95,39%. Kassaritilaston kakkonen on AIK:n Tomi Risteli 94,82% prosentilla. Ristelin perästä löytyy Ketterän maalivahtitandemi Santeri Lipäinen 94,31% ja Aleksi Hohti 93,18%.

Eniten Suomi-sarjan pelit ovat herättäneet kiinnostusta Imatralla. Ketterän kotipelien yleisökeskiarvo on mukavat 522. Hyrylän kakkoshallissa pelaava KJT löytyy listan toisesta päästä. Hyrylän hallin katsojakeskiarvo 48  olisi järkyttävä luku II-divarissakin.

Suomi-sarja palaa joulutauolta loppiaisena. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan 19.02.2017.

» Lähetä palautetta toimitukselle