Suomi: Puolustus on paras hyökkäys

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Leijonien taktiikkana on puolustaa tiiviisti ja uhrautuvasti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonien MM-miehistön vahvuudet ovat kokemus ja tiivis puolustuspelaaminen. Hyökkäyspäässä ja erityisesti viimeistelyssä saattaa koitua ongelmia.

Uhka: Kaikki yrittää, mutta kukaan ei tee maaleja

Kiekollisen pelin dynamot ovat leijonajoukkueessa vähissä tai heikossa hapessa, kuten pitkässä maalittomassa putkessa rämpivä Juhamatti Aaltonen.

Vastuu tehoista lankeaa raskaana harvojen NHL-vahvistusten harteille. Nuoret hyökkääjät Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja MM-kisojen ensikertalainen Jesse Puljujärvi pelaavat järkyttävän kovissa paineissa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki odottaakin luottoratsu Aaltosen heräävän talviunestaan. Uhkapelissä on kova panos, ja onnistumisen kertoimet ovat tähtitieteelliset.

Mahdollisuus: Viisikkopuolustus toimii, ja yksilöt nousevat parhaalle tasolleen

Leijonien puolustus on kokenut ja jämäkkä. Täsmäaseita on sekä ylivoimalle että jäähyntappamiseen. Luotettavat peruspakit hoitavat puolustamisen, ja kiekolliset taiturit pääsevät tukemaan hyökkäyksiä.

Maalilla Joonas Korpisalo on kisojen ensikertalaisena tiukassa paikassa, mutta hyvässä nosteessa oleva torjuja kestää paineet.

Toimivan maalivahtipelin ja puolustuksen turvin Leijonat tekee tarvittavan määrän maaleja ylivoimalla, vastahyökkäyksistä tai isojen hyökkääjien turvin suoraviivaisesti maalin edestä.

Ennuste: Taso riittää puolivälieriin, mutta ei pidemmälle

Suomen joukkue on tasainen, jopa tasapaksu. Päävalmentaja Marjamäki ei toistaiseksi ole saanut joukkojaan piiskattua huippusuorituksiin. Etuna on kuitenkin helpohko alkulohko.

Leijonat selviytyy tiiviin joukkuepelin ja kovan taistelun turvin jatkopeleihin, mutta puolivälierissä taso nousee liian kovaksi. Suomi on B-lohkon toinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle