Suomalaishyökkääjät NHL:ssä 2017-18: Laineella tähtäimessä maalipörssin voitto, Barkovilla toiveissa ehjä kausi

NHL / Artikkeli
Mikael Granlund pelasi erinomaisen viime kauden.
Kuva © Getty Images
NHL:ssä pelaa monentasoisia suomalaishyökkääjiä monissa eri rooleissa. Mikael Granlund yrittää nousta NHL:n pistepörssin kärkikymmenikköön. Aleksander Barkov hakee ehjää kautta. Patrik Laine ja Sebastian Aho sementoivat asemaansa joukkueidensa tärkeimpinä pelaajina.

TÄHDET

Aleksander Barkov

Viime kauden alun tahmeasti aloittanut ja myös selkäongelmista kärsinyt Barkov pelasi vain 61 ottelua, joissa syntyi 52 (21 + 31) tehopistettä. Florida Panthersin ykkössentteri oli joukkueensa toiseksi paras pistemies Vincent Trocheckin jälkeen ja plusmiinus-tilaston paras lukemalla +13. Vasta 22-vuotias Barkov on kärsinyt urallaan lukuisista loukkaantumisista.

Barkov on menettänyt loukkaantumisten takia neljän kauden aikana peräti 76 runkosarjaottelua. Pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Panthersin menestys on Barkovin lisäksi muiden nuorten hyökkääjien, kuten Jonathan Huberdeaun, Nick Bjugstadin, Henrik Haapalan ja Denis Malginin varassa alkavalla kaudella.

Barkov on menettänyt loukkaantumisten takia neljän kauden aikana peräti 76 runkosarjaottelua.

Mikael Granlund

Harppauksen NHL:n kirkkaimpien tähtien joukkoon viime kaudella ottanut Granlund teki uransa parhaat pisteet, kun 81 ottelussa syntyi 69 (26 + 43) tehopistettä. Minnesota Wildin paras pistemies oli myös ehdolla NHL:n herrasmiespelaajalle jaettavan Lady Byng Trophyn saajaksi kauden jälkeen.

Sentterin paikallakin aiemmilla kausillaan Wildissa pelanut Granlund pääsi koko kaudeksi laitahyökkääjän paikalle ja pelasi suurimman osan kautta Mikko Koivun johtamassa ketjussa, jossa toisella laidalla viiletti Jason Zucker.  Ketju teki kovia tehoja hyökkäyspäässä, mutta hoiti myös puolustuspelaamisen. Koivu, Zucker ja Granlund olivat kaikki 16 parhaan joukossa koko NHL:n plusmiinus-tilastossa.

Läntisen konferenssin toiseksi runkosarjassa sijoittuneen Wildin peli kuitenkin hyytyi pudotuspeleissä, ja St. Louis Blues pudotti joukkueen heti ensimmäisellä kierroksella. Kesällä Wild teki Granlundin kanssa kolmen vuoden ja 17,25 miljoonan dollarin jatkosopimuksen.

Mikko Koivu

Wild-kapteeni pelasi hyvän viime kauden ja teki 80 ottelussa 58 (18 + 40) tehopistettä ollen joukkueensa kolmanneksi paras pistemies. Wildin hyökkääjistä Koivu sai peliaikaa yli 19 minuuttia ottelua kohden ja hänen plusmiinus-lukemansa oli +27. Koivu olikin kauden jälkeen ehdolla NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Selke Trophyn saajaksi – pystin vei kuitenkin Boston Bruinsin Patrice Bergeron.

Tulevan kauden kynnyksellä 34-vuotias konkari teki kaksivuotisen jatkosopimuksen Wildin kanssa, sopimuksen tullessa voimaan kaudella 2018-19. Koivu tienaa alkavasta kaudesta 9,2 miljoonaa dollaria ja on kovapalkkaisin suomalainen NHL:ssä kaudella 2017-18.

Laine on valmis yli 40 maalin kauteen.

Patrik Laine

Tulokaskaudellaan kaikki odotukset lunastanut Laine oli Winnipeg Jetsin paras maalintekijä 36 osumallaan ja kolmanneksi paras pistemies 64 tehopisteellä. Laineen 73 peliin mahtui myös kolme hattutemppua ja yhdeksän ylivoimamaalia. Viime kauden tulokkaista ainoastaan Auston Matthews teki kovempaa jälkeä ja lunasti myös parhaalle tulokaspelaajalle jaettavan Calder Trophyn kauden jälkeen. Laineen peliaika ottelua kohden oli hieman vajaat 18 minuuttia ja Jetsin päävalmentaja Paul Maurice peluuttikin Lainetta välillä myös alemmissa ketjuissa. Myös ylivoimapeliaika vaihteli paljon kauden aikana ja varsinkin loppukaudesta Laine pääsi jäälle useasti vasta kakkosylivoimassa.

Mauricen peluutuksen ymmärsi vielä jotenkin viime kaudella, kun Laine oli tulokas, mutta ei enää toisella kaudella, varsinkaan kun kyseessä on joukkueen paras maalintekijä. Alkavalla kaudella Laineen peliajan pitäisi nousta lähelle 20 minuuttia peliä kohden ja ylivoimalla hänen paikkansa on ykkösylivoimassa. Pelipaikankin pitäisi vakiintua ykkösketjusta, Mark Scheifelen laidalta. Laine on valmis yli 40 maalin kauteen.

LUOTTOPELAAJAT

Sebastian Aho

Erinomaisen tulokaskauden Carolina Hurricanesissa pelannut Aho teki 82 ottelussa 49 (24 + 25) tehopistettä ollen joukkueensa toiseksi paras pistemies ja maalintekijä Jeff Skinnerin jälkeen.

Aho oli NHL:n tulokkaiden pistepörssin viides ja kolmanneksi paras maalintekijä. Laukauksia kohti maalia Aholla oli 214, mikä oli eniten kaikista suomalaispelaajista ja toiseksi eniten koko NHL:n tulokkaista. Peliaikaa ottelua kohden Aho sai hieman vajaat 17 minuuttia, mikä oli vasta viidenneksi eniten Hurricanes-hyökkääjistä. On selvää, että Ahon peliaika ja vastuu kasvaa toisella kaudella.

Hurricanes varasi Ahon vuoden 2015 varaustilaisuudessa vasta 2. kierroksella numerolla 35. Peliälyltään huipputasoa olevan 20-vuotiaan Ahon tulevaisuus näyttää erinomaiselta ja hänellä on kaikki mahdollisuudet nousta NHL.n huippupelaajien joukkoon.

Leo Komarov

Viime kausi oli Komaroville neljäs kausi Toronto Maple Leafsissä ja 82 ottelussa syntyi 32 (14 + 18) tehopistettä. Komarovin vahvuudet ovat kuitenkin muualla kuin pistepörssissä. Komarov sai niin ylivoimalla kuin alivoimallakin peliaikaa yli kaksi minuuttia ottelua kohden. Ärsyttävästä pelityylistään tunnettu Komarov jakoi myös 232 taklausta kauden aikana ja oli koko NHL:n 13. ahkerin taklaaja.

SM-liigassa ja KHL:ssä yli 200 ottelua, sekä NHL:ssä 253 ottelua pelannut Komarov tuo vaadittavaa kokemusta nuoreen Maple Leafs -ryhmään. Maple Leafsin 30-vuotiaan varakapteenin nykyinen neljän vuoden sopimus päättyy alkavan kauden jälkeen.

Mikko Rantanen

Rantanen pelasi läpimurtokautensa Colorado Avalanchessa viime kaudella tehden 75 ottelussa 38 (20 + 18) tehopistettä. Rantanen oli joukkueensa paras maalintekijä ja kolmanneksi paras pistemies. Nathan MacKinnonin laidalla pelannut 20-vuotias Rantanen sai peliaikaa ottelua kohden yli 18 minuuttia ja pelasi myös joukkueensa ykkösylivoimassa. Avalanchen kausi vastaavasti oli tuskainen, sillä joukkue jäi koko NHL:n viimeiseksi ja jo kolmannella kaudella peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle.

Avalanchen tulevaisuus lepääkin vahvasti nuorten hyökkääjien, kuten Rantasen, MacKinnonin sekä Gabriel Landeskogin varassa. Rantanen pelasi myös kevään MM-kisoissa ja oli Suomen toiseksi paras pistemies 10 (4 + 6) tehopisteellä.

Valtteri Filppula

Tampa Bay Lightning kauppasi Filppulan viime kauden siirtotakarajalla Philadelphia Flyersiin, jossa 33-vuotias sentteri ehti pelata runkosarjan lopussa 20 ottelua. Filppula summasi viime kaudella yhteensä 79 pelissä 42 (12 + 30) tehopistettä. Stanley Cup –mestaruuden kerran Detroit Red Wingseissä voittanut Filppula on pelannut NHL:ssä 12 kautta ja 795 ottelua, joissa on syntynyt 430 (157 + 273) tehopistettä.

Kesän varaustilaisuudessa Flyers nappasi huippulupaavan sentterin Nolan Patrickin ja tämä saattaa merkitä Filppulan siirtymistä laitaan, vaikkapa Jori Lehterän vierelle. Lightningin kanssa aikoinaan tehtyä viiden vuoden ja 25 miljoonan dollarin sopimusta Filppulalla on jäljellä enää tuleva kausi, jonka jälkeen hän on rajoittamaton vapaa agentti.

PERUSPELAAJAT

Joel Armia

Neljäs kausi Armialle Pohjois-Amerikassa oli ensimmäinen, jonka hän sai pelata pelkästään NHL:n puolella yksisuuntaisesta sopimuksestaan johtuen. Armia teki viime kaudella uransa parhaat tehopisteet, kun 57 ottelussa syntyi 19 (10 + 9) tehopistettä. Winnipeg Jetsin alemmissa ketjuissa paljon töitä tekevä Armia kunnostautui alivoimapelaajana ja hän teki myös neljä alivoimamaalia kauden aikana – toiseksi eniten koko NHL:ssä.

Buffalo Sabres varasi Armian vuoden 2011 varaustilaisuudessa 1. kierroksella numerolla 16. Lopullisen läpimurtonsa hän onnistui tekemään vasta Winnipeg Jetsissä. Armialla on sopimusta jäljellä Jetsin kanssa enää alkava kausi.

Joonas Donskoi

Viime kausi oli San Jose Sharksin hyökkääjältä pettymys, varsinkin kun takana oli loistava, Stanley Cup -finaaleihin päättynyt tulokaskausi. Donskoi pelasi viime kaudella 61 ottelua, joissa keräsi vain 17 (6 + 11) tehopistettä. Tulokaskaudellaan Donskoi keräsi 36 tehopistettä runkosarjassa ja pelasi erinomaiset pudotuspelit. Viime kausi päättyi Sharksilta jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Edmonton Oilersin toimesta.

Viime kauden jälkeen seuraikoni Patrick Marleau lähti Toronto Maple Leafsiin ja Sharks teki 25-vuotiaan Donskoin kanssa kahden vuoden ja 3,8 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Sharks odottaakin nyt Marleaun lähdön ja Joe Thorntonin ikääntymisen myötä kolmikolta Donskoi, Logan Couture ja Mikkel Bödker vastuunkantoa hyökkäyspäässä.

Markus Granlund moninkertaistaa palkkansa Vancouverissa.

Markus Granlund

Pelasi läpimurtokautensa NHL:ssä ja oli Bo Horvartin jälkeen Vancouver Canucksin toiseksi paras maalintekijä 19 maalilla. Ensimmäistä kertaa urallaan Granlund pelasi koko kautensa pelkästään NHL:n puolella ja teki 69 ottelussa 32 (19 + 13) tehopistettä ja sai peliaikaa keskimäärin ottelua kohden yli seitsemäntoista minuuttia. Loukkaantuminen lopetti 24-vuotiaan Granlundin hyvin sujuneen kauden ja hän menetti runkosarjan lopusta toistakymmentä ottelua päätyen ranneleikkaukseen. Henrik Sedinin ja Daniel Sedinin kanssa paljon viime kaudella pelanneelta Granlundilta voidaankin tulevalla kaudella odottaa vieläkin kovempia maalimääriä.

Canucks hankki kesällä hyökkäykseensä Thomas Vanekin, Sam Gagnerin ja Aleksander Burmistrovin, jotka omalta osaltaan sekoittavat tulevan kauden ketjukoostumuksia. Granlundin sopimus Canucksin kanssa loppuu tulevan kauden jälkeen ja hänen palkkansa on vain 950 000 dollaria. Markus Granlund tulee moninkertaistamaan palkkansa Vancouver Canucksissa.

Erik Haula

Teki uuden maaliennätyksensä viime kaudella Minnesota Wildin paidassa -15 maalia, joista neljä oli ottelun voittomaaleja. Kesän laajennusvaraustilaisuudessa Haula päätyi Vegas Golden Knightsin varaamaksi ja teki seuran kanssa kolmen vuoden ja 8,25 miljoonan dollarin sopimuksen. Rahakkaan sopimuksen saanut Haula saa Golden Knightissä todennäköisesti paljon isompaa roolia kuin Wildissa. 

Haulalla on NHL-kokemusta neljä Wildissa vietettyä kautta, yhteensä 266 ottelua, joissa on syntynyt 89 (42 + 47) tehopistettä. Golden Knightsin hyökkääjistä enemmän NHL-otteluita ja tehopisteitä ovat saavuttaneet vain James NealDavid PerronReilly Smith ja Cody Eakin. Lisäksi joukkue hankki SKA Pietarissa neljä viimeistä kautta pelanneen ja Venäjän maajoukkuettakin neljissä MM-kisoissa edustaneen, tähtihyökkääjä Vadim Shipachyovin.

Jokisen hinta-laatusuhde on erinomainen.

Jussi Jokinen

Hieman vaisumman viime kauden Florida Panthersissa pelannut Jokinen teki 69 ottelussa vain 11 maalia ja 28 tehopistettä, mikä oli edelliskauden 60 tehopisteeseen verrattuna pettymys. Panthers ostikin kauden jälkeen Jokisen sopimuksen ulos ja Edmonton Oilers kiinnitti 34-vuotiaan vereraanin riveihinsä yhden vuoden sopimuksella.

NHL:ssä 891 ottelua pelannut ja viidellä kaudella yli 50 tehopistettä tehnyt Jokinen on hyvä vahvistus Edmonton Oilersin nuoreen joukkueeseen. Ryan Nugent-Hopkinsin ja Jesse Puljujärven kanssa harjoitusotteluissa pelannut Jokinen tuo Oilersin hyökkäykseen tarvittavaa kokemusta yhdessä Patrick Maroonin ja Milan Lucicin kanssa. Jokisesta saattaa myös olla hyötyä Puljujärvelle tämän toisella NHL-kaudella.

Oilersin tekemä yhden vuoden ja 1,1 miljoonan dollarin sopimus Jokisen kanssa on hyvin edullinen ja riskitön joukkueen kannalta. Jokisen hinta-laatu suhde on erinomainen.

Artturi Lehkonen

Murtautui yllättäen Montreal Canadiensin kokoonpanoon heti viime kauden alussa ja pelasi koko kauden Canadiensissa ilman farmikomennuksia. Lehkonen teki pelaamissaan 73 ottelussa peräti 18 maalia ja 28 tehopistettä ollen Canadiensin kolmanneksi paras maalintekijä runkosarjassa. Canadiensin paidassa viimeksi Lehkosta enemmän maaleja tehnyt tulokaspelaaja on ollut kaudella 2005-06 Chris Higgins 23 maalilla.

Pudotuspeleissä Canadiens hävisi heti ensimmäisellä kierroksella New York Rangersille, mutta Lehkonen ei arastellut näissäkään peleissä. Lehkonen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies pudotuspeleissä tehden kuudessa ottelussa 4 (2 + 2) tehopistettä.

Lehkonen teki tulokaskaudellaan suuren osan maaleistaan aivan maalin edestä ja samanlaisella röyhkeällä ja ennakkoluulottomalla pelillä hän saattaa yltää vieläkin kovempiin maalimääriin toisella NHL-kaudellaan. Canadiens menetti hyökkäyksestään kesällä Alexander Radulovin, mutta hankki Jonathan Drouinin sekä Ales Hemskyn.

Artturi Lehkonen teki tulokaskaudellaan 18:sta maalia runkosarjassa.
Kuva © Getty Images

Jori Lehterä

Lehterälle viime kausi oli pettymys, kun 64 ottelussa syntyi vain 22 (7 + 15) tehopistettä ja kahdeksassa pudotuspeliottelussa neljä tehopistettä. Kauden aikana oli myös otteluita, joissa Lehterä ei mahtunut St. Louisin kokoonpanoon. Parhaimmillaan tulokaskaudellaan 2014-15 Lehterä teki 44 tehopistettä pelaten Vladimir Tarasenkon sentterinä suurimman osan kautta.

Kesällä St. Louis Blues vaihtoi 29-vuotiaan Lehterän Philadelphia Flyersin hyökkääjä Brayden Schenniin ja kahteen varausoikeuteen. Flyersissä Lehterä hakeekin uutta nostetta uralleen. Claude Giroux on Flyersin ykkössentteri ja kokenutta kaartia edustaa myös Valtteri Filppula, joka tosin voi pelata myös laidallakin. Nuorempia keskikaistan pelaajia ovat Sean Couturier, Travis Konecky sekä kesän koko varaustilaisuuden toisena pelaajana varattu Nolan Patrick. Alkavalla kaudella Lehterä nauttii 4,7 miljoonan dollarin palkkaa.

Iiro Pakarinen

Loukkaantumiset pilasivat Pakarisen viime kauden ja hän pelasi Edmonton Oilersissa vain 14 ottelua tehden niissä 4 (2 + 2) tehopistettä. Kolme kautta Oilersin organisaatiossa pelannut 26-vuotias Pakarinen allekirjoitti kesällä yhden vuoden ja 725 000 dollarin jatkosopimuksen. Pakarinen on alempien kenttien työteliäs ja ahkerasti taklaava pelaaja, joka hakee tulevalla kaudella isompaa peliaikaa Oilersin kovasta hyökkäyskalustosta. Pakarisella on NHL-kokemusta 94 ottelun verran, joissa on syntynyt 20 tehopistettä.

Teuvo Teräväinen

Pelasi pirteän viime kauden uudessa seurassaan Carolina Hurricanesissa ja teki omat henkilökohtaiset maali- ja piste-ennätyksensä. Teräväinen teki 81 pelaamassaan ottelussa 42 (15 + 27) tehopistettä ja sai valmennusjohdolta paljon luottoa myös ylivoimalla. Stanley Cup –mestaruuden Chicago Blackhawksissa vuonna 2015 voittaneelle Teräväiselle maisemanvaihdos Hurricanesiin näyttää onnistuneelta.

GM Ron Francis teki Teräväisen kanssa kesällä kahden vuoden jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 5,72 miljoonaa dollaria. Uuden, rahakkaan sopimuksen myötä Hurricanes-organisaation odotukset 23-vuotiaaseen Teräväiseen nousevat vielä entisestään. Teräväinen pelaa alkavallakin kaudella kärkiketjuissa, mutta Hurricanesin ongelmana onkin liian ohut keskikaista. Jordan Staalista, Viktor Raskista tai Elias Lindholmista ei ole selkeäksi ykkössentteriksi Hurricanesin hyökkäykseen.

TAISTELEE PELIAJASTA

Miro Aaltonen

Aaltonen pelasi viime kauden KHL:ssä Vitjaz Podolskissa ja oli KHL:n tehokkain suomalaispelaaja runkosarjassa tehden 44 tehopistettä. Aaltonen edusti myös Suomen maajoukkuetta Euro Hockey Tourilla ja kevään MM-kisoissa. Kesällä 24-vuotias Aaltonen teki vuoden sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.

Harjoitusotteluissa pirteästi esiintynyt Aaltonen taistelee vielä neljännen ketjun sentterin paikasta Maple Leafsin kokoonpanossa Dominic Mooren ja Eric Fehrin kanssa. Todennäköistä kuitenkin on, että Aaltonen aloittaa AHL:n puolella Toronto Marliesissa.

Haapalalla on mahdollisuudet ottaa heti pelipaikka Panthersin hyökkäyksestä.

Henrik Haapala

Kotoisen Liigan pistepörssin viime kaudella voittanut Haapala juhli myös Suomen mestaruutta keväällä Tapparassa. Kesällä 23-vuotias Haapala teki kahden vuoden tulokassopimuksen Florida Panthersin kanssa ja lähtee hakemaan pelipaikkaa NHL:stä.

Panthersin viimeisistä hyökkääjien pelipaikoista kauden alla taistelevat Haapalan ohella Jared McCannOwen Tippett ja Connor Brickley sekä koeajalla olevat Brandon Pirri ja Harry Zolnierczyk. Haapalan etuna on jo runsas kokemus miesten peleistä ja Liiga-otteluita hänellä onkin tilillään peräti 192. Haapalalla on mahdollisuudet ottaa heti pelipaikka Panthersin hyökkäyksestä.

Markus Hännikäinen

Toinen kausi Pohjois-Amerikassa ei tuonut Hännikäiselle kuin kymmenen ottelua Columbus Blue Jacketsin miehistössä ja suurimman osan kautta hän pelasikin AHL:ssä Cleveland Monstersissa. Monstersin varakapteeni oli joukkueensa paras maalintekijä 19 maalilla ja kolmanneksi paras pistemies 37 tehopisteellä. Hyvät otteet AHL:ssä saivat GM Jarmo Kekäläisen tekemään 24-vuotiaan Hännikäisen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Hännikäinen edusti myös Suomea kevään MM-kisoissa.

Kahden kauden aikana Columbus Blue Jacketsin organisaatiossa Hännikäinen on pelannut vain 14 NHL ottelua kun AHL:n puolella otteluita on 107. Blue Jackets hankki hyökkäykseensä kesällä Artemi Panarinin ja vuoden 2016 varaustilaisuuden 1. kierroksen 3. varaus Pierre-Luc Dubois on myös ottamassa paikkaa hyökkäyksestä. Hännikäinen taisteleekin alempien ketjujen pelipaikoista tulevalla kaudella. 

Kalle Kossila

Pelasi viime kaudella yhden NHL-ottelun Anaheim Ducksin miehistössä ja AHL:ssä San Diego Gullsin riveissä 65 ottelua. Kossila oli Gullsin sisäisen pistepörssin kolmas 48 tehopisteellä ja saalisti eniten syöttöpisteitä.

Kossilaa ei ikinä varattu NHL:ään ja hän pelasi ensin neljä kautta Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa, kunnes Anaheim Ducks teki hänen kanssaan kaksivuotisen sopimuksen vuonna 2016. Alkavan kauden alla Kossila taistelee yhä paikasta Ducksin lopulliseen kokoonpanoon.

Miikka Salomäki

Salomäen viime kausi meni piloille loukkaantumisten takia ja Nashville Predatorsissa runkosarjaotteluita tuli tilille vain viisi sekä pudotuspeliotteluita kuusi. Kaudella 2015-16 Salomäki pelasi jo lähes koko kauden Predatorsin miehistössä.

Salomäellä on kokemusta NHL:stä 67 ottelua ja AHL:stä 121 ottelua. Sopimus Predatorsin kanssa 24-vuotiaalla Salomäellä päättyy alkavan kauden jälkeen.

Pulkkisella on viimeinen mahdollisuus tehdä läpimurtonsa NHL:ssä.

Jesse Puljujärvi

Suurin odotuksin viime kauteen lähtenyt Puljujärvi pelasi Edmonton Oilersissa vain alkukauden 28 ottelua, joissa syntyi 8 (1 + 7) tehopistettä. Peliaikaa Oilersissa kertyi vain hieman yli 11 minuuttia ottelua kohden ja ylivoimalla vastuu jäi hyvin vähäiseksi. Loppukausi meni AHL:ssä Bakersfield Condorsissa, jossa Puljujärvi pelasi 39 ottelua kasaten 28 (12 + 16) tehopistettä. Puljujärvi pelasi vielä kevään MM-kisoissa Suomen paidassa.

Oilersin hyökkäys on Conor McDavidin johdolla kovatasoinen ja Puljujärven pitäisikin pystyä murtautumaan kärkiketjuihin saadakseen hyökkäysvastuuta ja sitä kautta onnistumisia. Oilersin hyökkäystä saattaa vielä sekoittaa kesän varaustilaisuudessa 1. kierroksella 22. varattu pienikokoinen Kailer Yamamoto, joka on pelannut erinomaiset harjoitusottelut. Puljujärvi lähtee toiseen kauteensa Oilers-organisaatiossa vakiinnuttamaan pelipaikkaansa NHL:ssä.

Teemu Pulkkinen

Viime kausi oli Pulkkiselle erittäin vaikea. Minnesota Wildissa Pulkkinen pääsi pelaamaan vain yhdeksässä ottelussa ja hänet kaupattiin siirtotakarajalla Arizona Coyotesiin. Myöskään Coyotesissa ei löytynyt Pulkkiselle vastuuta ja näyttikin jo siltä, että edessä on paluu Eurooppaan.

Kesällä Pulkkisen uralla käännettiin kuitenkin uusi lehti, kun laajennusvaraustilaisuudessa Vegas Golden Knights nappasi 25-vuotiaan Pulkkisen ja teki yhden vuoden sopimuksen tämän kanssa. Golden Knightsin suhteellisen kokemattomasta hyökkäyksestä Pulkkisella on hyvät mahdollisuudet ottaa pelipaikka. Pulkkisella on viimeinen mahdollisuus tehdä läpimurtonsa NHL:ssä.

FARMIPELAAJAT

Roope Hintz

Pelasi hyvän viime kauden HIFK:n paidassa ja oli Liigan pudotuspeleissä eniten tehopisteitä sekä syöttöjä saalistanut pelaaja. Hintz teki kesällä kolmevuotisen tulokassopimuksen Dallas Starsin kanssa ja on pelannut pirteästi Starsin harjoitusotteluissa. Alkavan kauden Hintz todennäköisesti aloittaa AHL:n puolella Texas Starsissa.

Nuoresta 20 vuoden iästään huolimatta Hintz on pelannut Liigassa jo 126 ottelua. Kolme viimeistä kautta Liigassa pelannut Hintz on myös vuoden 2016 nuorten alle 20-vuotiaiden maailmanmestari.

Kasperi Kapanen

Pääsi pelaamaan Toronto Maple Leafsin paidassa viime kaudella vain kahdeksan runkosarjaottelua ja kuusi pudotuspeliottelua. AHL:ssä Kapanen takoi Toronto Marliesin riveissä piste per peli -tahtiin.

Toronto Maple Leafsillä oli viime kaudella poikkeuksellisen hyvät tulokaspelaajat, mikä osaltaan vaikutti Kapasen saamaan vähäiseen vastuuseen. Tulokashyökkääjistä Auston Matthews, William Nylander ja Mitch Marner tekivät kaikki yli 60 tehopistettä viime kaudella.

Janne Kuokkanen

Kuokkanen kuuluu Hurricanesin organisaatioon, mutta pelasi koko viime kauden OHL:ssä London Knightsissa. Kuokkanen oli vuoden 2016 varaustilaisuudessa Hurricanesin 2. kierroksen varaus numerolla 43. Alkavan kauden harjoitusotteluissa 19-vuotias Kuokkanen on pelannut hyvin ja hakee yllättäen paikkaa Hurricanesin kokoonpanosta.

Juho Lammikko

Florida Panthersin organisaatioon kuuluva Lammikko pelasi viime kaudella AHL:ssä Springfield Thunderbirdseissä 47 ottelua. Voimahyökkääjä on myös vuoden 2016 nuorten alle 20-vuotiaiden maailmanmestari.

Julius Nättinen

Anaheim Ducksin organisaatioon kuuluva Nättinen on pelannut OHL:ssä kaksi viimeistä kautta, joista jälkimmäisellä tuli Memorial Cup -mestaruus. Nättinen on myös vuoden 2016 nuorten alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja aloittaa tulevan kautensa todennäköisesti AHL:ssä San Diego Gullsissa.

Sebastian Repo

Liigassa viime kauden pelannut Repo voitti keväällä Suomen mestaruuden Tapparan riveissä ja Florida Panthers varasi Revon kesän varaustilaisuudessa. Panthers teki kolmen vuoden tulokassopimuksen 21-vuotiaan Revon kanssa.

Repo antaa näyttöjä Panthersin harjoitusleirillä, mutta saattaa palata myös kotoiseen Liigaan vielä tulevaksi kaudeksi. Repo on myös vuoden 2016 nuorten alle 20-vuotiaiden maailmanmestari.

Aleksi Saarela

Teki kesällä 2016 kolmivuotisen tulokassopimuksen Hurricanesin kanssa, mutta pelasi viime kauden Liigaa Lukossa. Liigakauden jälkeen Saarela kävi vielä pelaamassa Charlotte Checkersissa AHL:n runkosarjan lopun sekä pudotuspelit.

Saarela teki AHL:n runkosarjassa yhdeksässä ottelussa kymmenen (6 + 4) tehopistettä ja hänet valittiin kertaalleen viikon pelaajaksi.

Jonne Tammela

Tammelan viime kausi meni täysin piloille polvivamman takia, ja vamma vaati lopulta leikkaushoitoa. Tampa Bay Lightningin organisaatioon kuuluva 20-vuotias Tammela aloittanee tulevan kautensa AHL:ssä Syracuse Crunchin joukkueessa.

Juttua muokattu 2.10. klo 18: Korjattu kirjoittajaksi Petri Lindholm.

» Lähetä palautetta toimitukselle