Sportin pelaaja-arviot 2017-18: Kotkan lento muuttui liidoksi

LIIGA / Artikkeli
Joel Kiviranta oli Sportin suurin onnistuja.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sport lähti kauteen 2017−18 farssikausi takanaan ja edessään kasvojenpesu. Hyvästä alusta huolimatta sesonki muuttui sarjataulukossa edellisen toistamiseksi. Joukkueen nuoriso nousi hyvin esiin, mutta erikoistilannepelaaminen oli Sportin helmasynti lähes koko kauden.

Maalivahdit

7,0
Mika Järvinen
Järvinen seisoi päällään, muttei kyennyt auttamaan joukkuettaan keväällä pidemmälle. Puolustus huonohkon alivoiman kera näkyy myös maalivahdin lopullisissa tilastoissa. Esitti paikoittain hyviä otteita, mutta edellisellä kahdella kaudella Järvisen otteet olivat paremmat.
7,5
Jonathan Iilahti
Saapui kesken kauden Joensuun Jokipojista tuuraamaan Rasmus Rinnettä. Esiintyi yllättävänkin hyvin ja olisi ansainnut tililleen useamman voiton.
Virheitä ja tietynlaista ylipelaamista syntyi, mutta Iilahdella ei paljoa Liiga-kokemusta ole ja hän kehittyi kauden aikana Sportissa paljon.

Puolustajat

8,0
Joni Tuulola
Nuori puolustaja pääsi toteuttamaan ja kehittämään kiekollista osaamistaan.
Ylsi 30 tehopisteellään puolustajien pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon. Otti alusta alkaen Sport-pakistossa isoa roolia, mikä näkyi hyökkäyksien avauksissa ja kaksinkamppailuissa.
7,0
Niklas Nevalainen
Haki hanakasti maalipaikoille, mutta runkosarja ei nuorelle puolustajalle osumaa suonut. Syöttöpisteitä Nevalaiselle kertyi kuitenkin 16 kappaletta. Kaudella oli niin hyviä kuin huonoja hetkiä.
9,0
Tony Sund
Ylitti itsensä ja kehittyi roimasti koko kauden aikana. Muuttui nopeasti kauden alussa hyvästä hätätuuraajasta vakiokasvoksi edustuksessa.
6,5
Robin Salo
Kiekkoili lyhyen Liiga-uransa huonoimman kauden. Alkuvaihe näytti lupaavalta, mutta viimeistään MM-kisojen jälkeen kiekollinen peli alkoi haparoida ja henkilökohtaisia virheitä koitui paljon.
7,0
Ville Saukko
Oppi paljon ja kehittyi hyvin, mutta pitkä sesonki näytti, että opittavaa on vielä.
7,5
Oskari Manninen
Kausi loppui ennen aikojaan Mannisen jouduttua Zach Budishin polvitaklauksen kohteeksi. Tuulolan mukana Hämeenlinnasta takaisin saapunut puolustaja esiintyi hyvin. Pisteitäkin ehti kertyä kymmenkunta.
8,0
Ari Gröndahl
Kiekkoili Sport-paidassa 52 ottelua ennen siirtymistään Örebron riveihin.
Jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi. Suurimmaksi vastuuksi koitui fyysinen puolustus ja maalin edustan siivoaminen.
7,0
William Wrenn
Ennen siirtymistään Rauman Lukkoon yhdysvaltalaispuolustaja ehti otella 25 ottelua Vaasassa. Osoittautui hyväksi hankinnaksi kiekolliselta osaamiseltaan ja rauhoitti peliä. Virheliikkeet jäivät myös minimiin.

Hyökkääjät

9,0
Joel Kiviranta
Ensimmäisen ehjän kauden aikana löysi paikkansa sesongin puolivälin tienoilla, jolloin pisteitä alkoi sadella. Voitti joukkueen sisäisen pistepörssin ja ylsi maalipörssissä toiseksi.
7,5
Olavi Vauhkonen
Vaikeista ja saamattomista ajanjaksoista huolimatta Vauhkonen selätti vaikeudet ja iski uuden henkilökohtaisen maaliennätyksensä. 21 maalia oikeutti myös Liigan maalipörssissä seitsemänneksi yhdessä Antti Suomelan ja Jani Tuppuraisen kanssa.
8,5
Antti Kalapudas
Oli alkukaudesta vaikeuksissa eikä välillä meinannut saada edes peliaikaa.
Kaikki kuitenkin muuttui, kun samaan vitjaan asettuivat Ainali ja Kiviranta. Itseluottamus näkyi vastustajien haastamisessa ja loppukaudesta virheet muuttuivat komeiksi yksilösuorituksiksi.
8,5
Aleksi Ainali
Oli kenties joukkueen tasapainoisin suorittaja koko kautta katsottuna. Kahmi hyvin aloituksia edukseen ja alusti hyvällä temmolla maalintekopaikkoja.
7,0
Markus Nenonen
47 ottelussa Sport-paidassa keräsi 30 tehopistettä. Nenoselle pedattiin usein paikkaa käyttää laadukasta rannelaukausta, mutta ylivoimalla ei ollut päästä elementtiinsä. Lähti olympiatauolla Tapparaan.
7,0
Michael Parks
Alkukausi näytti yhdysvaltalaishyökkääjälle erittäin lupaavalta, mutta ensimmäisen maajoukkuetauon jälkeen maalien takominen katosi, eikä kemia meinannut toimia missään kentällisessä. Sopimus purettiin loppukaudella.
7,0
Joonas Komulainen
40 ottelun ajan Komulainen vastasi ylivoiman pelinrakentamisesta. Viime kaudella erikoistilannepelaaminen kaatui sentterin loukkaantumiseen, mutta tällä kaudella homma ei toiminut Komulaisen läsnaolosta huolimatta.
7,0
Tommi Tikka
Kovasta yrityksestä huolimatta ei saanut tällä kaudella maalia aikaiseksi. Komulaisen loukkaannuttua otti pelinrakentajan roolin ylivoimassa. Kauden saldoksi jäi 20 tehopistettä ja 108 jäähyminuuttia.
7,5
Tomi Körkkö
Jos kovasta yrityksestä jaettaisiin palkintoja, Körkkö olisi putsannut koko pöydän. Oli usein hyökkäyksen kärkenä ja ensimmäisenä karvaamassa.
7,0
Erik Riska
Otti C-kirjaimen rintaansa kapteeniston lähdettyä kauden kuluessa. Ei hamstrannut tehopisteitä, mutta teki eniten isolle yleisölle näkymätöntä työtä ja sai paljon jääaikaa varsinkin alivoimalla.
7,5
Jesse Paukku
Palasi Jokipojista takaisin Sportiin. Alkukausi Joensuussa oli sujunut vaikeahkosti, mutta loppukausi Sportissa nosti hyökkääjän tasoa.
7,0
Mikko Laine
Menee samaan kastiin Körkön kanssa. Laine paransi luisteluvoimaansa nousten jopa Sportin nopeimmaksi kenttäpelaajaksi.
6,5
Filip Riska
Hiipui miltei näkymättömiin kaukalossa ja vaihtopenkillä kauden edetessä.
Lähti lopulta Ruotsiin hakemaan uutta vauhtia kaudelleen.
6,5
Ville Viitaluoma
Viime kaudella takoi tehopisteitä kiitettävän määrän, mutta tällä kaudella oli vaikeuksia sopeutua. Ennen siirtymistä HPK:hon pelasi kotkapaidassa 21 ottelua.
7,0
Sam Povorozniouk
Näytti hyvän pelaajan merkkejä, kun pää pysyi kylmänä. Kauden alun tuntuman hakemisen jälkeen pystyi haastamaan kokeneimmatkin Liiga-pelaajat. Sopimus purettiin loppukaudella.

Arvostelematta jäivät alle 20 ottelua pelanneet Markus Kankaanperä, Andrew Kozek, Rasmus Rinne, Miro Lehtimäki ja Tomi Tuomisto.

» Lähetä palautetta toimitukselle