Sportin pelaaja-arviot 2015-16: Uskottavuus otti askeleen eteenpäin

LIIGA / Artikkeli
Mika Järvinen oli joukkueensa parhaimmistoa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin toinen kausi Liigassa oli varsin menestyksekäs. Vaasalaiset kampesivat itsensä huonojen ajankohtien jälkeen kymmenennelle sijalle ja sitä kautta ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. TPS oli Sportille liian suuri este kiivettäväksi, mutta kausi oli kotkapaidoille kaikkea muuta kuin pettymys.

Maalivahdit

10
Mika Järvinen
Oli kiistatta suurin yksittäinen vaikuttaja Sportin pudotuspelipaikkaan. Keräsi runkosarjassa seitsemän nollapeliä, mikä oikeutti maalivahtien tilastoissa sijalle kaksi. Kauden lopullisiksi tilastoiksi päätyivät 54 ottelua, joissa torjuntaprosentti 91,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,38.
6
Timo Niemi
Ei saanut juurikaan näyttöpaikkoja Järvisen ollessa iskussa, ja suurin osa kaudesta Niemeltä kului lainajoukkueissa Mestiksessä. Sport-nutussa Niemi pelasi kaiken kaikkiaan kahdeksan ottelua, joista karttui 88,3:n torjuntaprosentti ja 2,53 maalia per ottelu.

Puolustajat

9
Jake Newton
Ennen kauden alkua Newton oli kokonsakin puolesta todella suuri kysymysmerkki. Harjoitusottelut ennustivat erittäin menestyksekästä kautta, mutta alkukausi lähti jenkkipuolustajalta jotenkin vaisusti. Lopulta kahta ottelua vaille täysi kausi tuotti yhdeksän maalia ja 15 syöttöpistettä.
7
Ari Gröndahl
"Raaka-Arska" teki melkoisen tasonnoston kuluneelle kaudelle. Viime vuonna vauhti ei tuntunut riittävän, eikä viivapelaaminen lähtenyt rullaamaan alkuunkaan. Tällä kertaa oli toinen ääni kellossa, joka näkyi pisteissä ja eritoten tehotilastossa. Viime vuoden -15 kääntyi täksi kaudeksi lukemaan 11.
6
Niko Peltola
Edellinen kausi povasi Peltolalle hyvää, mutta jotain tapahtui alkukaudesta. Peltolan otteissa ei ollut enää tuttua itsevarmuutta, eikä sitä samanlaista asennetta, jota näktiin paljon ennen KHL:ään lähtöä. Silloin Peltola vei hiuksenhienosti kiekon aina vastustajien puolelle, mutta tällä kaudella homma tyssäsi jo alkumetreillä lähes joka kerta.
8
Aleksi Laakso
HPK:sta siirtynyt S-kiekon kasvatti oli onnistunut hankinta. Laakso muodosti Newtonin kanssa todella tehokkaan tutkaparin, mutta kausi loppui loukkaantumisen takia juuri ennen pudotuspelejä, mistä voisi spekuloida Sportin äkkinäistä kauden loppua.
7,5
Oskari Manninen
Tuurasi loppukaudesta Laaksoa hyvin ykköskentässä, mutta parivaljakko Manninen-Brennan oli hukassa. Suurien pisteiden valoon Manninen ei päässyt, mutta hoiti hommansa kohtalaista paremmin.
6,5
Mike Brennan
Kuparisaaren isäntä pelasi lehtereille katsottuna vaisun kauden. Rangaistusaitiossa Brennan viihtyi nelisen kertaa vähemmän kuin viime kaudella, mutta jotenkin näytti kuin yhdysvaltalaispakin olisi ollut vaikea sopeutua kentällisiin.
9
Mikko Pukka
Sportin kapteeniksi valittu konkaripuolustaja pelasi huikean kauden. Joukkueensa arvokkain pelaaja teki uuden henkilökohtaisen maaliennätyksensä ja oli jälleen paras tehotilastoissa jäätävän kovalla numerolla 21.
8
Esa Lehikoinen
Jokipojista siirtynyt puolustaja oli oiva paikkaus alakertaan. Lehikoinen pelasi loppukauden fiksusti, vaikka oli tottunut Joensuussa erilaiseen rooliin. Runkosarjan kahdeksan ottelua toivat kaksi tehomerkintää ja yhden rangaistuksen.
6,5
Robin Salo
Nuoreksi pelaajaksi Salo pelasi kuin vanha tekijä. 16 ottelua eivät suoneet tehopisteitä, ja tehotilastokin jäi pakkasen puolelle kuuden verran, mutta toi hyvät näkymät sekä Sportin että Salon omalle tulevaisuudelle.

Hyökkääjät

7,5
Lassi Kokkala
Pelasi tuttuun tapaan hyvän kauden. Kahmi hyvin aloituksia ja toimi hyvänä sentterinä Bertrandille ja myöhemmin saapuneelle Da Costalle.
7
Sami Blomqvist
Onnistui laina-ajallaan hankkimaan loppukauden sopimuksen, eikä ollut Sportille huono valinta. Heikkoja ajanjaksoja oli, mutta onnistui karistamaan ne tyylikkäästi pois.
6.5
Henrik Koivisto
Ei suoriutunut odotettavasti. Hyökkääjä oli pitkät ajat täysin pimennossa, ja välillä vaikutti, ettei Koivistolle ole sopivaa roolia tai pelipaikkaa joukkueessa.
7
Tero Koskiranta
Kesken kauden TPS:stä saapunut hyökkääjä oli kohtalainen apu Sportille. Alkukankeuden jälkeen paikka ja rooli löytyi, mikä näkyi peliajassa ja pisteissä. Miinuksena rangaistusminuutteja kertyi Koskirannalle yllättävänkin paljon: 58 minuuttia.
9
Charles Bertrand
Alkukaudesta Bertrand oli kovassa iskussa. Ensimmäisen maajoukkuentauon jälkeen tahti kuitenkin hidastui, mutta parin viikon jälkeen ranskalaislaituri palasi omalle tasolleen ja pääsi pisteillään melkein 40 paremmalle puolelle.
6
Tomi Körkkö
Kauden loppupuolella kyseltiin jo humoristisella tavalla: "Tekeekö Körkkö tällä kaudella maalia?" Lopulta kauden ainokainen syntyi 49. ottelussa. Nopeus on laitahyökkääjällä kohdillaan, mutta usein hyökkäykset päättyivätkin siihen, kun kaukalo loppui kesken.
6
Joonas Komulainen
Komulaisen kausi alkoi yskien. Puolivälin tienoilla pisteitäkin alkoi kertymään tilille, mutta loppukausi päättyi harmillisesti loukkaantumiseen.
10
Tuomas Vänttinen
Vänttinen oli kenttäpelaajista joukkueen hiomaton timantti. Maali- ja piste-ennätys meni kokeneella hyökkääjällä uusiksi, ja laukauksien peitossa Vänttinen oli Järvisen paras kaveri. Kausi oli pähkinänkuoressa Vänttisen uran paras.
7
Otto Karvinen
Viime kauden jäähykuningas oli ottanut uudenlaista roolia kotimaiseman vaihduttua. Rangaistusminuutteja ei juuri kertynyt, minkä selittää osin myös kauden keskelle sattunut pitkä loukkaantuminen.
7,5
Joel Kiviranta
Odotettu läpimurtokausi kariutui loukkaantumisen takia, mutta loppukaudesta oli erinomainen kahden suunnan pelaaja. Ei epäröinyt kovissakaan tilanteissa, ja tuleva kausi lupaa hyvää.
8
Teemu Tallberg
Oli parhaimmassa vireessä kauden loppupuolella. Koko kaudella pelasi hyvin molempiin suuntiin, ja parannus viime kaudesta oli huomattavissa.
8
Tommi Tikka
Nuorukainen oli Sportin identiteetin ruumiillistuma. Pelasi kovakouraisesti, eikä epäröinyt pudottaa hanskojakaan tilanteen vaatiessa. Fyysiyys on hyökkääjällä kohdillaan, ja se näkyi taklauksien ja maalille ajon muodossa.
8
Ville Leskinen
Pitkä loukkaantuminen toi skeptisiä mietteitä, mutta palattuaan takaisin kaukaloon Leskinen oli vakuuttava, ja pitkän aikaa Kärppien kasvatti eteni piste per peli -tahdilla.
9,5
Jarkko Immonen
Oli ehdottomasti joukkueen parhaimpia pelaajia. KooKoo-kasvatti petasi molempina kausinaan Sportissa yli 30 tehopistettä ja oli kotkapaitojen paras sentteri.
7,5
Erik Riska
Pisteitä kertyi himpun verran, kuin edellisenäkin vuonna. Muodosti alaketjuissa työmyyränä hyvät kemiat erityisesti Tallbergin,Karvisen sekä Tikan kanssa.
8
Teddy Da Costa
Vaihtokauppa Rekoseen oli Sportille parempi kuin kymmenen lahjahevosta. Loi Bertrandin kanssa hyvän tutkaparin.

» Lähetä palautetta toimitukselle