Sopimus tuli: Pricen jättisopimus herättää keskustelua

NHL / Artikkeli
Carey Price jatkaa uraansa Montrealissa.
Kuva © Getty Images
Carey Price solmi kahdeksan vuoden jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa. Jo kymmenen kautta Montrealissa pelannut Price kuittaa sopimuksesta huimat 84 miljoonaa dollaria. Tekikö GM Marc Bergevin oikean ratkaisun kiinnittäessään Pricen Montrealin maalinsuulle vuoteen 2026 asti? Jatkoajan sopimusanalyysi puntaroi jatkosopimuksen molempien osapuolten kannalta.

Carey Pricesta tuli yhdessä illassa NHL:n parhaiten palkattu maalivahti. Onko kahdeksan vuoden jättisopimus uhka vai mahdollisuus? Jatkoajan NHL-toimittaja Ville Lampinen analysoi jatkosopimuksen. 

Millainen historia Pricella on Canadiensissa ja NHL:ssä?

Bergevin on nähnyt läheltä, kuinka tärkeä pelaaja Carey Price on Montreal Canadiensille.

Canadiens-GM Marc Bergevin on nähnyt läheltä, kuinka tärkeä pelaaja Carey Price on Canadiensille. Keväällä 2014 Canadiensin pudotuspelit päättyivät kuin seinään Pricen loukkaannuttua yhteentörmäyksessä New York Rangers -hyökkääjä Chris Kreiderin kanssa.

Vuotta myöhemmin Canadiens aloitti kauden yhdeksällä peräkkäisellä voitolla, ja näytti pitkään siltä, että joukkue taistelee tosissaan runkosarjan voitosta.

Price loukkasi kuitenkin polvensa marraskuun lopulla, ja Canadiensin kausi romahti kuin korttitalo. Joukkue ei selvinnyt pudotuspeleihin, eikä ole voittanut yhtään pudotuspelisarjaa kevään 2014 jälkeen.

Price ei maalivahtina esittelyjä kaipaa. Palkintokaapista löytyvät olympiakullan lisäksi Vezina- , Hart- ja Ted Lindsay -palkinnot. 

Bergevin kommentoi sopimuksen arvoa lyhyesti ja ytimekkäästi.

− Muilla joukkueilla ei ole Pricen tasoista maalivahtia, joten he eivät tiedä tuon tasoisen maalivahdin arvoa. 

Miten tämä sopimus asettuu seuran sopimusrakenteeseen ja palkkakattoon? Mitä tärkeitä sopimuksia Canadiensilla on solmittavana lähitulevaisuudessa?

Täydellisessä maailmassa Pricen sopimus on kohtuullinen. Price on vuodesta toiseen Canadiensin tärkein pelaaja ja mies on dollarinsa ansainnut. Sopimuksen pituus herättää kuitenkin kysymyksiä, ja osa faneista onkin ehtinyt verrata sopimusta jo surullisen kuuluisaan Rick DiPietron 15 vuoden jatkosopimukseen New York Islandersin kanssa.

Price täyttää elokuussa 30 vuotta, joten mistään nuorukaisesta ei voida enää puhua. Bergevin myöntää, että seurajohto olisi mielellään päätynyt lyhyempään sopimukseen.

− Täydellisessä maailmassa olisimme antaneet lyhyemmän sopimuksen, mutta sopimuksen pituus on nykyään iso osa neuvotteluja. Loistavat pudotuspelit pelannut Pekka Rinne on jo 35-vuotias. Uskon, että Careylla on monta hyvää kautta jäljellä.

Pricen massiivinen 10,5 miljoonan dollarin palkka voi tuottaa lähitulevaisuudessa päänvaivaa Bergevinille. Vuoden kuluttua lähes 40 prosenttia Canadiensin palkkakatosta on kiinni neljässä pelaajassa. Pricen ohella kovaa liksaa kuittaavat puolustajat Shea Weber (7,8milj.), Jeff Petry (5,5milj.) ja Karl Alzner (4,6milj.).

Price ja Shea Weber ovat Canadiensin palkkakuninkaita.
Kuva © Getty Images

Canadiens on ollut hyvin aktiivinen kesän siirtomarkkinoilla. Eilen joukkue hankki riveihinsä hyökkääjä Ales Hemskyn. Aiemmin kesällä seura kauppasi Nathan Beaulieun Buffaloon ja hankki David Schlemkon Las Vegasista.

Bergevinilla on kuitenkin vielä kädet täynnä töitä. Loppukesän tehtävänä on päästä yhteisymmärrykseen puolustaja Andrei Markovin ja hyökkääjä Alex Galchenyukin kanssa. 

Mitä mieltä olet tämän sopimuksen onnistumisesta pelaajan ja seuran kannalta?

Pricen kannalta sopimus on lähes täydellinen. Mies sai haluamansa kahdeksan vuotta ja ilman takaiskuja Price päättää uransa Montrealissa. 

Pricen vammahistorian tuntien nousee ilmoille kysymys, kuinka pitkään miehen polvet kestävät ykköstorjujan taakkaa. Viime kaudella Price aloitti maalinsuulla 62 ottelua, kaksi vuotta aikaisemmin sama lukema oli 66. Kausi 2015-2016 jäi lähes kokonaan väliin polvivamman takia.

Canadiens luottaa sormet ristissä kakkosmaalivahti Al Montoyaan, joka pelasi viime kaudella 18 ottelua. Montoyan on pystyttävä pelaamaan hyvä määrä otteluita, jolloin Price ehtii palautua omasta urakastaan. 

Price on eittämättä yksi liigan parhammista maalivahdeista ja mies on osoittanut jo vuosien ajan olevansa oman joukkueensa tärkein pelaaja illasta toiseen. Bergevin otti tietoisen riskin ja päätti kiinnittää seuraikonin lopullisesti Canadiensin maalinsuulle.

Sama mies rukoilee nyt illasta toiseen, että Pricen polvet kestävät yhtä hyvin myös seuraavat kahdeksan vuotta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle