Somesotaa ja verkkareita

NHL / Artikkeli
Kane saa fanien huomion myös sunnuntaina.
Kuva © Getty Images

Tavanomainen runkosarjakohtaaminen kahden liigan häntäpäähän jämähtäneen joukkueen välillä tammikuisessa pakkassäässä ei normaalisti välttämättä pahemmin otsikoita nostattaisi. Kuitenkin juuri tästä nimenomaisesta ottelusta on puhuttu jo päivien ajan.

Itse ottelu tuskin nousisikaan eeppisen kiekkonäytelmän tasolle ilman draaman pääosanesittäjää, joka palaa tutulle estradille miltei vuoden poissaolon jälkeen.

Sunnuntaina nimittäin omiensa rakastamasta tuhlaajapojasta Jets-valtakunnan ykkösviholliseksi muuttunut Evander Kane luistelee ensimmäistä kertaa MTS Centren jäälle sitten viime helmikuun saippuaooperamaisen tapahtumaketjun, joka lopulta päätti Jetsin ja Kanen pitkän ja onnettoman suhteen.

Laimentunut liitto, viilentyneet välit

Vajaassa vuodessa on tapahtunut paljon. Kane on saanut kuntoutettua olkapäänsä uudelleen pelikuntoon, mutta ennen kaikkea kanadalaislaituri on päässyt pois ahdistavaksi muodostuneesta ympäristöstä. Pois Winnipeg Jetsistä, kohti uutta alkua Buffalo Sabres –paidassa.

Kanen viime hetket Jets-pelaajana olivat myrskyisiä. Viimeinen niitti Jetsin ja Kanen turbulenttiselle suhteelle koettiin vieraspelimatkalla Vancouverissa, josta muistoksi jäi läpimärkä verryttelypuku ja Kanen seurajohdolle esittämä siirtovaatimus. Kane oli päättänyt, ettei pelaisi enää otteluakaan Jetsissä.

Kane sai tahtonsa läpi ja pääsi pois Winnipegistä, kun Jetsin ja Sabresin johdot hieroivat yhteensä seitsemää pelaajaa käsittäneen pelaajakaupan.

Kanen ja winnipegiläisen kiekkoyleisön välit viilenivät jäätymispisteeseensä yhteiselon loppumetreillä

Kanen ja Jetsin sekä Kanen ja winnipegiläisen kiekkoyleisön välit viilenivät jäätymispisteeseensä yhteiselon loppumetreillä. Sunnuntaiksi Winnipegiin povattu parinkymmenen pakkasasteen lämpötila saattaa hyvinkin tuntua suorastaan kesäisen lämpimältä, kun sitä vertaa siihen tunnelmaan, joka on aistittavissa jäähallin lehtereillä.

Winnipegiläisyleisö ei sulattanut helpolla Kanen ylimieliseksi kokemaansa ja jo vuosittaiseksi muodostunutta tapaa purnata oloistaan kaupungissa ja vaatimustaan kauppaamiseksi muualle.

Kane oli tyytymätön oloonsa Winnipegissä, sitoutuneisuudesta ei fanien silmissä ollut tietoakaan. Kane oli julkisilla esiintymisillään ravistellut koko Jets-yhteisölle niin tärkeää yhteisöllisyyttä, koko True North -ideologiaa. Miehen avoin kapina kaikkea sitä vastaan, jota Jets-fani piti itselleen tärkeänä, poltti siltoja. Jets-fanien oli hyvin vaikea sietää moista käytöstä ja kuten sittemmin on käynyt selväksi, 11 kuukautta on ollut liian lyhyt aika asian unohtamiseksi.

Avointa somesotaa

Jets-fanit ovat valmiina entisen tähtipelaajansa paluuseen entiselle kotiareenalleen. Sosiaalisen median avustuksella fanit ovat masinoineet kampanjoita, joiden keskiöön ei ole suinkaan nostettu oman joukkueen alivoimapelaamista tai nopeita hyökkäyksiin lähtöjä, vaan verryttelypuku.

Aivan, verryttelypuku.

Kanelle häpeälliseksi muodostunut vaatekappale esiintynee tavanomaista voimakkaammin sunnuntaina valokeilassa, kun Jets-fanit pyrkivät järkyttämään Kanen keskittymistä.

Pukeutukaa verkkareihin, ja osoittakaa mieltänne petturille, kirkuivat somepäivitykset intomielisimpien Jets-fanien piirissä ennen sunnuntain kohtaamista.

Eipä silti, ei Kanekaan ole suoranaisesti yrittänyt edesauttaa vanhojen haavojen arpeutumista. Mies rakastaa julkisuutta ja sen kirkkaita valoja ja on aina ollut valmis rikkomaan raja-aitoja huomiota herättääkseen.

Sosiaalisen median ja paikallislehdistön avustuksella Kane on pitänyt huolen siitä, että sunnuntain kohtaamisessa on pelissä muutakin kuin tavanomaiset sarjapisteet.

» Lähetä palautetta toimitukselle