NJD - VGK 2.00
NYR - ARI 2.00
PIT - BOS 2.00
DET - OTT 2.30
CAR - WSH 2.30
STL - COL 3.00
CHI - WPG 3.30
EDM - PHI 4.00
MIN - CGY 21.00

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Olympiaturnaus päättyi Yhdysvaltain voitonjuhliin ensimmäistä kertaa sitten Naganon ja vuoden 1998.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat.

Naisten jääkiekkoa ovat vuosikaudet hallinneet Kanada ja Yhdysvallat. Kaksikko on myös jakanut keskenään kaikki lajin olympiakulta ja -hopeamitalit. Mestarin nimi kuitenkin vaihtui, kun Yhdysvallat palasi kultakantaan neljän Kanadan kultamitalin jälkeen.

Yhdysvallat saa kiittää voitostaan maalivahti Maddie Rooneyn lisäksi erityisesti Lamoureux´n sisaruksia. Kaksikosta ensin Monique (Lamoureux-Morando) tasoitti ottelun päätöserässä 2-2:een ja lopulta Jocelyne (Lamoureux-Davidson) kieputti Yhdysvaltain ratkaisevan voittolaukausmaalin, kun jatkoaikakaan ei tuonut otteluun ratkaisua.

Suurimman huomion finaalin jälkeen keräsi Jocelyne. Lähes jokainen joukkueen pelaajista sai kertoa oman näkemyksensä ratkaisevaksi jääneestä osumasta.

- Sanoin vaihtopenkillä Sidneylle (Morin), että se oli kaunein rankkarimaali, minkä olen ikinä eläessäni nähnyt. Vähän siihen toki vaikuttaa se, mihin paikkaan se tuli, mutta silti. Aivan älyttämän upea maali, kommentoi hyökkääjä Dani Cameranesi

- Tyypillistä Jocelynia. Olen pelannut hänen kanssaan lukiosta saakka ja tiesin, että hän on juuri noin taitava kuin nyt nähtiin. Uskoin, että kokeneena pelaajana hän hoitaisi homman kotiin ja sen hän teki, iloitsi puolestaan maailman parhaana naispelaajana pidetty Brianna Decker.

Joukkuekavereista tunteellisin Lamoureux-Davidsonin ratkaisu oli luonnollisesti sisko Moniquelle. Vaikka hän iski pelin tasoihin, sai se huomiossa jäädä taka-alalle. Hän kertoi, että sisarukset ovat harjoitelleet paljon yhdessä juuri rankkareita.

- Olemme harjoitelleet noita todella paljon yhdessä ja rehellisesti sanottuna hän on rökittänyt minut niissä viime aikoina. En tiennyt mitä hän aikoo tehdä, mutta olin varma että lopputulos on maali, Lamoureux-Morando naureskeli.

Idiootilta näyttäminen sai harjoittelemaan

Koska maali ei tullut Moniquelle yllätyksenä, löytyi häneltä heti myös entisen valmentajan oppien mukaan päätetyt nimet siskon maaleihin turnauksessa.

- Maali, jonka hän teki Venäjää (Venäjän OU) vastaan oli nimeltään "Oho, minä tein sen". Tämänpäiväinen oli sitten "Oho, minä tein sen taas", hän kertoi pystyen lähes pysymään vakavana.

Suurimman huomion pelin jälkeen keräsi kuitenkin odotetusti maalintekijä Jocelyne. Omien sanojensa mukaan hän sai tietää neljännen parin jälkeen, että hän pääsisi laukomaan kuudentena, jos tilanne menisi niin pitkälle.

Tilanne vaati ja Jocelynestä tuli ottelun ratkaisija. Ratkaisumaalista hän antoi vaatimattomana kunniaa osumastaan entiselle valmentajalleen Peter Elanderille ja kertoi myös syyn, miksi maali näytti niin helpolta.

- Edellisessä rankkarikisassa Kanadaa vastaan näytin ihan idiootilta, mikä sai minut alun perin näitä harjoittelemaankin. Sotšista alkaen sitten olen harjoitellut Peterin kanssa henkilökohtaisesti ja olemme tehneet harjoituksissa juuri tuollaisia suorituksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle