SHL:n helmikuun katsaus: Voimasuhteet ja kauden parhaat pelaajat

SHL / Artikkeli
Jacob Micflikier on ollut Linköpingin avainpelaajia.
Kuva © Timo Savela
Jatkoajan uusimmassa SHL-katsauksessa pureudutaan sarjan voimasuhteisiin ja viimeaikaisiin pelaajasiirtoihin. Mukana on myös valinnat kauden parhaista pelaajista tähän mennessä.

SHL-kauden voimasuhteet ovat pysyneet kärjen osalta pitkälti samanlaisina viime aikoina. Sekä Skellefteå että Frölunda ovat pelanneet hyvin tasaisesti ja ovat kirjoitushetkellä kaksi kärkijoukkuetta. Skellefteå on Frölundaa edellä jo 12 pisteen verran.

Växjö on kolmantena 78 pisteellä ja ollut todella vahvassa vireessä. Joukkue onnistui voittamaan niin Skellefteån kuin Frölundan tammikuun lopussa. Se kertoo joukkueen iskukyvystä paljon. Växjön hyökkäys on erittäin hyvä ja toiseksi tehokkain Skellefteån jälkeen.

Örebro on tehnyt pari hyvää hankintaa vahvistaakseen entuudestaan hyvää joukkuetta. Espoo Bluesissa 25 ottelua pelannut tšekkipuolustaja Petr Zamorsky hankittiin tuomaan lisää hyökkäysvoimaa ja laitahyökkääjä Mikko Lehtonen tuli Skellefteåsta.

Zamorsky on tehnyt kahdessa pelaamassaan SHL-ottelussa maalin ja kaksi syöttöpistettä. Lehtosella taas on tehot 3+3 pelaamissaan 10 ottelussa. 

Derek Ryan on ollut tällä kaudella Örebron selkeästi tehokkain hyökkääjä 48 pisteellään. Joukkueen hyökkäys on kaiken kaikkiaan laaja ja tasokas, hyviä pelaajia kuten Daniel Viksten ja Jared Aulin riittää.

Lisäksi erikoistilanteet ovat toimineet erittäin hyvin: alivoima on kolmanneksi ja ylivoima kuudenneksi parasta. Örebro onkin neljäntenä 74 pisteellä ja hyvissä asemissa runkosarjan lähestyessä loppuaan.

Linköping, joka on sarjassa kuudentena, on kolmen ottelun tappioputkessa. Häviöt ovat tulleet MODO:lle, Luulajalle ja Färjestadille. Hyökkäys on pistepörssin kärkinimien Jeff TaffenBroc Littlen ja Jacob Micflikierin ansiosta erittäin hyvä, mutta puolustuspeli ei ole ollut aivan parhaalla mahdollisella tasolla.

Maalivahti David Rautiolla on toki jo viisi nollapeliä, mutta joukkue tarvitsee ehdottomasti nopeasti voittoja pysyäkseen kuuden parhaan joukossa.

Siirtotakarajalla tapahtui varsin paljon pelaajaliikennettä. Varmasti puhutuin oli TPS:n tehohyökkääjä Ryan Laschin siirto Frölundan riveihin. Lasch on ehtinyt pelata kolme ottelua Frölundan kärkiketjuissa ja hänellä on viisi tehopistettä.

TPS:n riveistä lähtivät SHL:ään myös sentteri Tero Koskiranta (Färjestad) ja kanadalaispuolustaja Simon Gysbers (Djurgården). Merkittävää oli myös muun muassa kokeneen hyökkääjän Marcel Hossan siirto MODOn paitaan. 33-vuotias Hossa on pelannut tällä kaudella myös KHL:ssä ja Slovakian liigassa.

Kauden parhaat pelaajat helmikuussa

 

Paras maalivahti - Julius Hudacek (Örebro)

Hudacek on ollut tasaisen vahva Örebron maalilla. Hänellä on SHL:n maalivahdeista eniten voittoja (22) ja hän on yksi eniten pelanneista maalivahdeista koko liigassa. Kolme nollapeliä on myös hyvä suoritus. Slovakian maajoukkueessakin vuosien saatossa pelannut Hudacek on akrobaattinen ja nopea torjuja.

Paras puolustaja - Cory Murphy (Växjö)

Muun muassa HIFK:sta ja KHL:n Dinamo Minskistä tuttu Murphy on ollut tälläkin kaudella todella vahva. Hänellä on SHL-puolustajista toiseksi eniten pisteitä (32). Tehoihin on merkitty neljä ylivoimamaalia ja peliaikaa on tullut keskimäärin yli 21 minuuttia ottelua kohden. Kiekollisesti taitava ja älykäs puolustaja on kokemuksensa ansiosta tärkeä pelaaja Växjölle kevään edetessä. 

Paras hyökkääjä - Jeff Taffe (Linköping)

Kokenut 33-vuotias keskushyökkääjä on pelannut NHL:ssä 180 ja AHL:ssä 681 peliä. Taffe pelaa ensimmäistä kauttaan Euroopassa ja on ollut loistava vahvistus Linköpingille. Hänellä on 50 pistettä, mukaan lukien kuusi ylivoimamaalia. Taffe on myös mainio kahden suunnan pelaaja, joka tekee töitä vaihdosta toiseen.

Paras alle 20-vuotias pelaaja - Jakub Vrana (Linköping)

1996 syntynyt Washington Capitalsin ykköskierroksen varaus on tehnyt 22 pistettä, joista 12 on maaleja. Vrana on hyvin luisteleva hyökkääjä, joka tietää missä maali sijaitsee ja jolla on erinomainen laukaus. Hän on jo tässä vaiheessa yksi Linköpingin avainhyökkääjistä. Kaksi muuta hyvää ehdokasta parhaaksi nuoreksi pelaajaksi olivat Skellefteån kahden suunnan Axel Holmström ja Luulajan taitava slovakkihyökkääjä Peter Cehlarik

» Lähetä palautetta toimitukselle