Shedden: Saku sittenkin sentteriksi

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Slovakia-pelissä esiintyneet hyökkäyspelin ongelmat saivat Doug Sheddenin pään kääntymään. Hän ei sittenkään aio laittaa Saku Koivua laitahyökkääjän tontille, vaan Koivu ottaa paikkansa keskellä. Ja ketjukaverina on varmuudella vanha tuttu Teemu Selänne.

Doug Shedden ei ummistanut silmiään Leijonien ykkösketjun ongelmilta. Heti Slovakia-ottelun jälkeen hän myönsi rehellisesti ketjun vaisuuden ja kertoi, että seuraavan päivän harjoituksissa muodostetaan uudet ketjut. Eikä Shedden pysty ohittamaan mahdollisuutta peluuttaa Saku Koivua ja Teemu Selännettä yhdessä.

− Luulen, että minun on pakko laittaa heidät samaan ketjuun.

Shedden oli myös luopunut kauniista ajatuksesta peluuttaa Koivu veljeksiä samassa ketjussa. Kummatkin elävät sentterin roolistaan, kun taas Olli Jokisella on kuluneelta NHL-kaudeltakin kokemusta laitahyökkääjän tontilta.

− Kyllä, Saku pelaa keskellä. Niin sen täytyy olla. Tietyillä miehillä on hyvää yhteistä historiaa, joten meidän pitää toistaa sitä, Shedden viittasi duoon S. Koivu−Selänne.

Leijonien ykkösketjun peli on tasakentällisin ollut varsin vaisua kaikissa otteluissa. Olli Jokinen ei ole lähimainkaan parhaalla tasollaan ja sen seurauksena Teemu Selänne ei saa riittävästi kiekkoa. Viidellä viittä vastaan ketju pystyi luomaan Slovakia-ottelussa vain yhden maalipaikan, kertovat Suomen valmennusjohdon tilastot.

− Mahdollisesti kaikkien ketjujen koostumukset muuttuvat. En vielä voi kertoa ketjuja kokonaan, mutta Saku ja Teemu ainakin pelaavat yhdessä, samoin luultavasti Mikko [Koivu] ja OJ [Jokinen], Shedden paljasti.

Suomella on pieniä ongelmia ja epävarmuustekijöitä myös puolustuksen kanssa, mutta niitä ei ratkoa kokoonpanomuutoksilla, kun uusia miehiä ei ole tulossa. Valmennuksella on työsarkaa viisikkopuolustuksen hiomisessa.

− Meidän pitää puolustaa joukkueena. Etenkin Kanadaa ja USA:ta vastaan meidän pitää olla tarkempia, kertoi Shedden.

Leijonien onneksi Kanada- ja USA-ottelut ovat vasta sunnuntaina ja maanantaina. Uusia koostumuksia ehditään siis ajaa sisään harjoituksissa ja perjantain Latvia-ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle