BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Shedden ja Hirschovits - HIFK:sta yhdessä Jokereihin

LIIGA / Artikkeli
Nykyjääkiekossa pelaajia ja valmentajia on totuttu pitämään ammattilaisina, jotka tekevät seuravalintansa rahan ja menestysmahdollisuuksien nojalla. Ainakin Suomessa valmentajaa seurasta toiseen seuraavat luottopelaajat ovat nykyään harvinaisuuksia. Mikä sitten tekee Kim Hirschovitsistä sellaisen pelaajan, jonka Doug Shedden halusi mukaansa Jokereihin?

Viime kaudella HIFK:ta valmentanut Doug Shedden antoi Kimille todella paljon vastuuta ja peliaikaa. Nyt hän suitsuttaa luottopelaajaansa estoitta.

- Viime kausi oli fantastinen. Hän pelasi ylivoimaa, alivoimaa ja pystyi pelaamaan mitä tahansa pelipaikkaa, mikä teki hänestä erittäin hyödyllisen. Kimi on ainutlaatuinen kentällä ja sen ulkopuolella, kehuu Shedden suojattiaan.

Sheddenin ja Kimin välistä suhdetta voisi jopa kuvailla erityiseksi.

- Kyllä sitä sanaa (special) voisi käyttää kuvaamaan suhdettamme, myötäilee Shedden.

- HIFK:ssa oli odotettu Kimin kehittyvän kykyjensä vaatimalle tasolle jo vuosia. Minulla ei ollut vertailupohjaa aiempaan, mutta minun alaisuudessani hän pelasi loistavasti.

Shedden myöntää vaikuttaneensa myös Kimin seuravalintaan.

- Rehellisesti sanottuna Kimi oli hieman pettynyt siihen, mitä HIFK ensin hänelle tarjosi sen jälkeen, millainen vuosi hänellä oli ollut. Kun Virmanen otti yhteyttä Kimin agenttiin ja kertoi minun valmentavan Jokereita tulevalla kaudella, Kimi kiinnostui mahdollisuudesta pelata tässä joukkueessa, valmentaja kertoo.

Agentin yhteydenoton jälkeen tapahtui paljon asioita, joiden
yksityiskohdista ja niiden saamasta julkisuudesta ei tässä yhteydessä tarvinne enempää mainita. Kimin katse on jo tulevaisuudessa:

- Olisin vaihtanut joukkuetta joka tapauksessa. Valmentaja oli yksi syy siihen, että valitsin Jokerit. En oikestaan halua enää kommentoida tuota siirtoa enempää.

» Lähetä palautetta toimitukselle