Seuraa heitä Sotšin kisoissa - C-lohko

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Yannick Weber ja Kaspars Daugavins saavat toisistaan taas vääntökaverit.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika esittelee jokaisen olympiamaan riveistä kaksi potentiaalista yllätysnimeä.

C-lohkoa miehittää Ruotsin kivenkova ryhmä ja vaikka Tšekillä on poissaoloja, on siellä monta NHL:stä tuttua nimeä. Tähtipelaajien takaa löytyy potentiaalisia yllätysratkaisijoita.

Armands Berzins, Latvia, #21

Suomesta ja Hämeenlinnasta tuttu sentteri on jälleen mukana Latvian maajoukkueessa. Isokokoinen sentteri, joka hyödyntää kokoaan hyökkäyspelissä. Vahva suojaaja ja erinomainen maskipelaaja.

Ajoittain ongelmia fyysisyyden kanssa, mutta tarvittaessa kovemmat otteet sujuvat. Kädet käyvät nopeasti ja hyvä peliäly. Mielialapelaaja ja jos peli ei tahdo maistua, Berzins on käyttökelvoton, mutta oletettavasti olympialaiset kiinnostavat.

Kaspars Daugavins, Latvia, #16

Nopea laitahyökkääjä, joka uskaltaa ajaa pieniin väleihin. Kova taistelija illasta toiseen, eikä jätä taistelua ikinä kesken. Nuori pelaaja vielä, mutta kokemusta NHL:stä. Toimi siellä alemman ketjun työmyyränä, nyt isommassa roolissa Latvian maajoukkueessa. Isokokoisena hyödyntää varttaan maalinedustalla.

Patrik Berglund, Ruotsi, #14

NHL-sentterillä on joukkueen menestyksestä huolimatta ollut huonompi vaihe menossa, silti arvokas nimi Ruotsille. Hoitanee arvokasta kolmossentterin paikkaa. Käyttökelpoinen pelaaja sekä ali- että ylivoimalla. Hyvä blokkaamaan laukauksia, puolustaa varmasti omaa maalia. Hyvä maskipelaaja, ulottuva pelaaja.

Carl Hagelin, Ruotsi, #62

Ruotsin alemman ketjun nuori raataja. Noussut hieman varkain suureen rooliin NHL:ssä, Ruotsin mahdollinen yllätysratkaisija. Nopea luistelija, hyvä laukaus. Peliäly kohdillaan, hyödyntää sitä kiekottomassa pelissä. Pelaa kokoisekseen rohkeasti, uskaltaa mennä pieniinkin väleihin. Potentiaalia nousta NHL-tason huippumaalintekijäksi.

Martin Plüss, Sveitsi, #28

Kokenut kehäkettu, edustanut Sveitsiä 12 MM-kisoissa ja nyt neljännet olympiakisat. Varma työmyyrä, johtaja-ainesta. Sveitsin arvokkaimpia alivoimapelaajia, puolustajaa aina omaa maalia täysillä. Iän myötä luisteluvauhti hidastunut, mutta pää toimii tutulla teholla. Älykäs pelaaja, niin kiekottomana kuin kiekollisena.

Yannick Weber, Sveitsi, #6

Kiekollinen puolustaja, Sveitsin avainpakkeja. Erinomainen laukaus, jota tykkää käyttää paljon. Ajoittain hätiköi liikaa kiekollisena, mutta tilaa saadessaan jakaa kiekkoa varmasti. Ei omassa päässäkään lapanen, mutta merkkauspeli tuottaa ongelmia. Välttää turhia temppuiluja, tykkää pelata yksinkertaista peliä. Pelannut urallaan myös laiturina.

Michael Frolik, Tšekki, #67

Tšekillä oli odotukset nousta NHL-tähtihyökkääjäksi, mutta ottanut paikkansa ennemmin alemman ketjun varmana suorittajana. Erinomainen alivoimapelaaja, voimakas pelaaja. Stanley Cup-voittaja, nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokea paljon. Taitoa löytyy, mutta välttää ajoittain haastotilanteita. Pelintekijätyyppiä, mutta pelannee Tšekillä työmyyrän roolissa.

Radko Gudas, Tšekki, #3

Voimakas kovaotteinen puolustaja. Taklaa paljon ja kovaa, vaikkei olekaan mikään järkäle. Tykkää myös hyökätä, omistaa painavan laukauksen. Ottanut paikkansa NHL:ssä. Alivoimapelissä loistava oman maalin luutija, heittää vastustajan miehiä voimalla pois maalivahdin edestä. Luistelupelissä ongelmia, isossa kaukalossa ei ehkä parhaimmillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle