Seuraa heitä: Haastajamaiden parhaat

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Timo Meier esiintyi jo viime vuonna nuorten kisoissa Kanadassa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
William Nylanderin, Mikko Rantasen, Jake Virtasen ja Sonny Milanon tähdittämien nuorten MM-kisojen takaa löytyy myös tulevaisuuden nimillä varustettuja maita, jotka parhaitensa johdolla haastavat isompiaan.

Listaa miehittää kymmenen pelaajaa, joista kuusi varattiin viime kesän varaustilaisuudessa. Nuorten MM-kisoissa haastajan roolissa olevien Tšekin, Sveitsin, Slovakian, Tanskan ja Valko-Venäjän avainpelaajien arvo mitataan jo kahdessa kovassa alkulohkossa.

Timo Meier, Sveitsi

Viime kesänä yhdeksäntenä varattu Meier on yhdistelmä voimaa, monipuolisuutta ja eliittitason laukausta. Hyökkääjä voi ominaisuuksiensa ansiosta pelata joko ykkösnyrkissä luoden jatkuvasti vaarallisia tilanteita tai puolustavassa ketjussa pimentäen vastustajan kärkiketjuja.

Erittäin kovassa lohkovaiheessa Meier on kuitenkin yksi Sveitsin käänteentekevistä pelaajista hyökkäyssuuntaan.

Pavel Zacha, Tšekki

New Jersey Devilsin huippulupaus on sekä Tšekin ykkösratsu että joukkueen monipuolisin hyökkääjä. OHL-joukkue Sarnia Stingissä tulosta takovan Zachan paketti yhdistää koon, nopeuden ja erittäin laadukkaan työkalupakin.

Tšekin paidassa Zacha on vaarallinen ase otteluissa isompia maita vastaan, mutta ottelujen voittaminen edellyttää muilta yhtä suurta panosta.

Erik Čerńak, Slovakia

Los Angeles Kingsin viime kesän varaus on Slovakian alakerran nimivahvin pelaaja Christian Jarosin ohella. Čerńak pelasi jo viime vuoden nuorten kisoissa, joissa Slovakia saavutti sensaatiomaisesti pronssia.

Nyt puolustaja nähdään korostuneemmassa roolissa sekä omassa päässä että ylivoimalla. Čerńak ei fyysisyydestään huolimatta kuitenkaan altista joukkuettaan jäähyihin.

Stepan Falkovski, Valko-Venäjä

Kaksimetrinen puolustajakolossi on ylimmälle tasolle nousseen Valko-Venäjän puolustuksen ehdoton johtohahmo. Falkovski pelaa tällä hetkellä Pohjois-Amerikassa OHL:ää Ottawa 67'sin riveissä ja kirjauttaa joukkueessaan isoja minuutteja.

Parhaimmillaan puolustaja on varman kahden suunnan pelaamisen lisäksi iso uhka siniviivalla. Falkovski ei kuitenkaan näyttäydy erityisen fyysisenä maalin edessä, mutta koollaan hän pyrkii pitämään tähtihyökkääjät poissa apajilta.

Pius Suter, Sveitsi

Suter on nuoresta iästään huolimatta erittäin vastuullinen kentän joka osa-alueella. Keskushyökkääjä on myös vakiinnuttanut tasonsa miesten tasolla, sillä kuluvalla kaudella Sveitsin pääsarjan Zürich Lionsissa 31 otteluun on syntynyt 18 tehopistettä.

Harjoitusotteluissa Suomea ja Slovakiaa vastaan Suter paukutti kolme maalia ja yhteensä neljä tehopistettä. Hän muodostaa Meierin ja Tino Kesslerin kanssa vaarallisen, mutta samalla vastuullisen ketjun.

Radovan Bondra, Slovakia

Viidennellä kierroksella varattu Bondra tuo Slovakialle maalineduspelotteen lisäksi sekä pelintekijän että viimeistelijän ominaisuuksia. Pohjoisamerikkalaiseen peliin sopeutuvalta 196-senttiseltä hyökkääjältä on erittäin vaikeaa riistää pelivälinettä.

Harjoitusotteluissa Bondran pelipaikka vakiintui kakkosketjun laidalla, eikä siihen ole mitä ilmeisimmin tulossa muutosta.

Filip Chlapík, Tšekki

Harjoitusotteluissa Kanadaa ja Tanskaa vastaan Chlapík esiintyi Tšekin kakkosketjun keskellä varsin tehokkaasti. Myös kisoissa Chlapíkin on tuotettava tehoja Zachan, Simon Stranskyn ja Michal Spacekin ohella.

Runsaasti taitoa ylemmissä ja alemmissa ketjuissa sisältävässä joukkueessa liukasjalkaisen hyökkääjän onkin tehtävä ketjukavereistaan parempia ja tuotava siten lisää iskukykyä.

Alexander True, Tanska

Suurella todennäköisyydellä ilman Nikolaj Ehlersiä pelaava Tanska on ison haasteen edessä, sillä joukkueelta puuttuu nimivahvat ja pelillisesti kantavat hyökkääjät. Truen asema joukkueen ykkössentterinä nouseekin arvoon arvaamattomaan.

Viime vuoden alle 18-vuotiaiden kisoissa True oli Tanskan joukkueen paras pelaaja. Hän pelasi myös alle 20-vuotiaiden kisoissa 13 ottelun verran ilman tehomerkintöjä. Tanskan säilymishaaveiden kannalta isokokoisen hyökkääjän olisi tärkeää ottaa seuraava askel.

Jonas Siegenthaler, Sveitsi

Viime kesän toisen kierroksen varaus on Sveitsin puolustuksen kiekollinen kulmakivi. Hyökkäyssuuntaan Siegenthalerin rooli kuitenkin ylikorostuu, sillä joukkueesta ei löydy muita kantavia pelaajia.

Samasta syystä mies kannattaa myös asettaa suurennuslasin alle, koska roppakaupalla vastuuta saava puolustaja on jatkopaikan kannalta joukkueen yksi tärkeimmistä palasista.

Dmitri Buinitski, Valko-Venäjä

Kuluvalla kaudella KHL:ssäkin esiintynyt Buinitski on Valko-Venäjän hyökkäyksen henki ja sielu. Hän oli viime vuonna myös nostamassa maataan A-divisioonasta ylimmälle tasolle.

Buinitski pelaa Valko-Venäjän ykkösketjussa ja saa runsaasti ylivoima-aikaa. Hyökkääjän taitopaketti yhdistettynä kehittyneeseen kokonaisvaltaisuuteen on herättänyt huomiota myös varauslistoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle