Seuraa heitä - duunarit Metropolitan-divisioonassa

NHL / Artikkeli
Pat Dwyer ja Josh Bailey vääntävät.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika esittelee jokaisesta joukkueesta työmyyriä, taistelijoita, jotka ovat suomalaisten piirissä vähemmän tunnettuja, pienempään rooliin sopivia pelaajia.

Metropolitan-divisioona on uusi nimi NHL-kartalla. Sen joukkueet eivät ole kaikki olleet samassa divisioonassa, eivät edes samassa konferenssissa. Kuitenkin Metropolitanissa pelaa varsin tunnettuja nimiä. Maailman kovimpiin kiekkoilijoihin kuuluvat Sidney Crosby, Aleksandr Ovetškin ja Jevgeni Malkin. Myöskin Marian Gaborik, Claude Giroux ja Eric Staal ovat maailmanluokan pelaajia. Tähdet loistavat, mutta niiden hohteessa omaa työtään hoitavat myös duunarit. Jatkoaika esittelee tällä kertaa Metropolitan divisioonan omat työn sankarit.

Pat Dwyer, Carolina Hurricanes, #39

Jo 30-vuotias kanadalainen on pelannut jo viisi kautta NHL:ssä, mutta on silti yhä tuntematon nimi suurelle osalle NHL-seuraajista. Vähitellen suurempaa roolia ottava rightin pienikokoinen, mutta kovaotteinen laituri iski viime kaudella alaketjun pelaajalle kovat 16 tehopistettä tynkäkaudesta huolimatta. Ottaako tulevalla kaudella suurempaa roolia Hurricanesissa, nouseeko vanhemmalla iällä vähitellen joukkueensa luottopelaajiin.

Matt Calvert, Columbus Blue Jackets, #11

Nopea ja pienikokoinen laituri pörrää aggressiivisesti eikä kaihda kontaktitilanteita. Calvert hyödyntää nopeuttaan karvauspelissä hyvin. Hänellä on myös  hyvät kädet. Väläytti ensimmäisellä NHL-visiitillään, sen jälkeen on ollut vaikeampaa. Ainekset nousta Blue Jacketsin kärkiketjuun rikkomaan piste-ennätyksensä.

Stephen Gionta, New Jersey Devils, #11

Taskukokoinen raketti pelaa kuin kaksimetrinen omalla 170 senttimetrin varrellaan. Monipuolinen hyökkääjä vakiinnutti viime kaudella viimein paikkansa NHL:ssä ja pääsi Yhdysvaltain MM-joukkueeseenkin voittamaan pronssia. Sähäkkä rightin mies paukutti viime kaudella 14 tehopistettä heikon Devilsin riveissä. Devilsin hyökkäys on nyt nimekkäämpi, mutta amerikkalainen saanee taas roolia alivoimapelissä. Isoveli pelaa Montreal Canadiensissa.

Josh Bailey, New York Islanders, #12

Vasemmalta laukova hyökkääjä on pelannut tasaisia kausia läpi NHL-uransa. Viime kausi kuitenkin herätti toiveita askeleesta parempaan tehopisteiden valossa. Baileyn rooli Islandersissa on nousussa. Tehopisteiden ohella hän tekee arvokasta työtä joukkueelleen puolustuspäässä. Bailey voittaa kaksinkamppailuita ja riistää kiekkoja. Todella monipuolinen pelaaja, teki vastikään pitkän jatkosopimuksen Islandersin paitaan.

Ryan McDonagh, New York Rangers, #27

Väkivahva McDonagh lienee Yhdysvaltain olympiajoukkueen tärkein puolustaja, mutta silti nimetön suurimmalle yleisölle. Isokokoinen ja jämäkkä puolustaja taklaa kovaa ja puhtaasti, blokkaa laukauksia sekä iskee ajoittain maaleja kovalla lyöntilaukauksellaan. NHL:ssä 169 ottelussa uskomaton tehotilasto nuorelle puolustajalle, +54. Alun perin Montreal Canadiensin ykköskierroksen varaus siirtyi Rangersiin suuremman kaupan pienempänä palana. McDonagh pelasi viime kaudella työsulun aikana KHL:ssä.

Sean Couturier, Philadelphia Flyers, #14

Couturier varattiin Flyersiin kesällä 2011 ja pääsi heti mukaan joukkueeseen. Isokokoinen sentteri osaa tehdä pisteitä, mutta tykkää myös pimentää vastustajan tähtipelaajia. Ykköskierroksen varaus nöyryytti Pittsburgh Penguinsin tähtiä tulokaskaudellaan pudotuspelissä. Couturier on kokoisekseen yllättävän taitava, vaikeasti horjutettava pelaaja. Ottaako askeleen eteenpäin kiekollisessa pelissä, kun puolustustaidot on jo näytetty? Voi pelata myös laiturina.

Dustin Jeffrey, Pittsburgh Penguins, #17

Penguinsin hyökkäys on NHL:n nimekkäimpiä, mutta tähtien takaa oman lusikkansa soppaansa tuikkaa myös 25-vuotias laituri. Kovaotteinen pelaaja ei kaihda taklauksia ja tönimistä, mutta silti kuluttaa hyvin vähän jäähypenkkiä. Jeffrey on kovaa pelaava herrasmies. Hän iskee ajoittain yllättäviä maaleja. Jeffrey pelaa alemmissa ketjuissa vahvuuksillaan, mutta esiintyy tarvittaessa hyökkäyspäässä laadukkaasti, jos pääsee tähtihyökkääjien ketjuun.

Eric Fehr, Washington Capitals, #16

Kanukin NHL-uraa oltiin jo kuoppaamassa, kunnes saikin viime kaudella paikan NHL:stä loistettuaan Suomessa HPK:n paidassa. Fehr palasi hänet alun perin varanneeseen Capitalsiin, missä hankalan alkukauden jälkeen teki tuhoisaa jälkeä keväämmällä. Fehr oli sarjan tehokkaimpia alivoimapelaajia. Isokokoinen laituri ei helposti horju, vahvana vääntäjänä taistelee joukkueensa puolesta ja tekee hyvin maskia. Fehrillä on kova ja tarkka laukaus, mutta myös käsiä. Teki yhden viime kauden komeimmista NHL-kauden maaleista, jatkoajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle