Seuraa heitä - duunarit Atlantin divisioonassa

NHL / Artikkeli
Tyler Bozak ja Erik Condra kohtasivat viime kaudella.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika esittelee jokaisesta joukkueesta työmyyriä, taistelijoita, jotka ovat suomalaisten piirissä vähemmän tunnettuja, pienempään rooliin sopivia pelaajia.

Uudelleen muokkautunut divisioona tarjoaa yleisölleen paljon taitoa ja upeita maaleja. Jokainen tuntee pelaajat kuten Jason Spezza, Pavel Datsjuk ja Steven Stamkos, unohtamatta Phil Kesseliä, Martin St.Louisia ja Thomas Vanekia. Maalit ovat tärkeitä, mutta niin ovat myös taklaaminen, blokkaaminen ja yleinen taistelu jokaisesta kiekosta. Kuka tällaista tekee? Jatkoaika esittelee nyt Atlantin divisioonasta työmyyriä.

Daniel Paille, Boston Bruins, #20

Seuraavaksi 30 vuotta täyttävä kanadalainen on noussut vähitellen Bruinsin tärkeimpien alivoimapelaajien joukkoon. Sähäkkä ja kovaa taklaava laituri on erikoistunut tärkeiden maalien tekoon, myös pudotuspeleissä. Jossain toisessa NHL-seurassa Paille olisi ylempien ketjujen mies, mutta ei tasokkaassa Bruinsissa. Suomalaisille hän tuli tutuksi viime kaudella. Paille pelasi työsulun aikana Tampereen Ilveksessä.

Kevin Porter, Buffalo Sabres, #12

Sabresiin toissa kesänä siirtynyt monipuolinen hyökkääjä iski kovat tehot AHL:n puolella, mutta NHL:ssä rooli on selvästi pienempi. Hän on silti tärkeä pala Sabresin muuttunutta joukkuetta. Porter on hyödyllinen alivoimapelaaja. Hän on iskenyt urallaan parhaimmillaan 25 pistettä kaudessa, mutta tulevalla kaudella hänelllä on jopa ainekset parempaan. Kaipaisi lisää aggressiivisuutta otteisiinsa. Erityisen hyvä laukausten blokkaajana.

Justin Abdelkader, Detroit Red Wings, #8

Vahva ja monipuolinen. Pystyy pelaamaan niin laidassa kuin keskellä, ykkös- tai nelosketjussa. Päässyt kovassa Red Wingsissä ajoittain ykköstähtien vierelle, osaa tehdä rumia maaleja. Ajoittain Abdelkader taklaa innostuksissaan liian lujaa ja ottaa turhia jäähyjä. Silti Yhdysvaltain olympiaehdokas. Satakiloinen vartalo kestää tärskyjä niin yli-, kuin alivoimalla.

Tomas Kopecky, Florida Panthers, #82

Kopecky on voittanut kahdesti Stanley Cupin pienessä roolissa. Aloittaa kolmannen kautensa Panthersin riveissä. Hän on tehnyt hyvin tulosta päästyään pienempään seuraan ja suurempaan rooliin. Tykkää ärsyttää vastustajia, taklaa paljon, ja kovaa. Hän jopa sikailee ajoittain. Kopecky on nopea luistelija. On isokokoiseksi hyökkääjäksi erittäin taitava ja tärkeä palanen Slovakian joukkuetta tulevissa arvokisoissa. Iskenyt kerran urallaan yli 40 tehopistettä kaudessa.

Aleksei Jemelin, Montreal Canadiens, #74

Aliarvostettu venäläinen jyrä. Erittäin kovaa ja paljon taklaava Canadiensin avainpakki tuli NHL:ään kypsemmällä iällä KHL:stä. Jemelin pelasi uransa parasta kautta viime kaudella ennen ikävää loukkaantumista. Railakas pelityyli ei kerää vastustajilta ruusuja. Pelityylin varjopuolena on Jemelinin loukkaantumisalttius. Venäläisellä on yllättävän hyvät kädet, silti hänet tunnetaan NHL:n ehkä aktiivisimpana taklaajana. Alivoimalla vahva oman maalin suojelija, voi saada myös ylivoima-aikaa viivasta.

Erik Condra, Ottawa Senators, #22

Senatorsin alivoiman erikoisosaaja. Kokoisekseen Condra on vahva ja aktiivinen vääntäjä. Hän on myös erittäin tunnollinen omassa päässä, mikä toisinaan vie häneltä hyökkäyshaluja. Nopea luistelija ei pelkää ketään, ei väistä isompiakaan puolustajia. Condra on ollut läpi uransa lähes aina tehotilastossa plussan puolella, vaikka seura ei menestyisikään. Hänellä on potentiaalia nousta Senatorsissa vielä suurempaan rooliin kiekollisena, mikä söisi alivoimavastuuta.

Alex Killorn, Tampa Bay Lightning, #17

Viime kaudella NHL:ään noussut ja heti vakuuttanut sentterilaituri. Killorn pelaa tasaisesti omalla tasollaan ja onkin vaihtoehto Lightningin kärkiketjuun puolustavampaan rooliin. Hän teki viime kaudella 19 pistettä 38 otteluun ja parempien ketjukavereiden kanssa luvassa voi olla todella kovaa jälkeä. Vielä tuntematon nimi NHL-kartalla, 24-vuotias kanadalainen varattiin kolmannella kierroksella vuonna 2007.

Tyler Bozak, Toronto Maple Leafs, #42

Pari vuotta läpimurtoa tehnyt kanadalainen sai rahakkaan jatkosopimuksen Maple Leafsiin. Monipuolinen rightin hyökkääjä taklaa kovaa, mutta pelaa puhtaasti.  27-vuotiaalla Bozakilla on nopea ja vaarallinen laukaus. Tästä todisteena hyökkääjä on kerran iskenyt yli 40 pistettä kaudessa. Tulevalla kaudella luvassa voi olla uusi piste-ennätys. Tasainen suorittaja, Maple Leafsin heikohkon sentteriosaston kulmakivi. Voi pelata myös laidassa vapaamassa roolissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle