Senatorsin omistaja Melnyk ei pidä joukkueen taloustilannetta kestävänä

NHL / Artikkeli
Eugene Melnykillä oli asiaa Senatorsin taloustilanteesta.
Kuva © Getty Images
Eugene Melnykiä painaa Ottawa Senatorsin taloudellinen tulevaisuus. Kanadalainen miljardööri ei halua kustantaa joukkueen tappioita tulevaisuudessa, mutta ei halua myöskään myydä joukkuetta.

Ottawa Senatorsin omistaja Eugene Melnyk kertoi kanadalaiselle kiekkomedialle perjantaina, lauantaina käydyn ulkoilmaottelun aattona voivansa viime kädessä siirtää joukkueen pois Ottawasta, mikäli taloustilanne ei parane.

– Jos täällä ei näytä hyvältä, niin ehkä tilanne näyttää paremmalta jossain muualla, Melnyk kommentoi Senatorsin ja Montreal Canadiensin välisen alumniottelun yhteydessä.

Uusi areena vain yksi vaihtoehto

Ottawaan on ollut suunnitteilla uusi areena nykyistä lähemmäksi kaupungin keskustaa, ja NHL onkin ottanut Gary Bettmanin suulla voimakkaasti kantaa areenahankkeen toteutumisen puolesta. Melnykin mukaan hankkeen toteutuminen ja sen taloudelliset seuraukset ovat kuitenkin epävarmoja.

– Olen areenahankkeen puolesta, mutta en ole varma, onko uusi areena lähempänä keskustaa todella tarpeellinen Senatorsille. Tulisivatko nykyiset katsojamme esikaupunkialueelta Kanatasta uuteen halliin, Melnyk pohti.

Melnyk ilmoitti, että Senatorsin jääminen nykyiseen halliinsa on myös täysin mahdollista, mikäli katsojakeskiarvot paranevat.

Melnyk on ollut pettynyt Senatorsin saamiin yleisömääriin. Senatorsin yleisökeskiarvo nykyisessä hallissaan tällä kaudella on 15 281. Se on kanadalaisista joukkueista vähiten ja koko sarjassa vasta 25. eniten. Senatorsin yllettyä pudotuspeleissä edellisellä kaudella itäisen konferenssin finaaleihin oli Melnyk odottanut enemmän.

Pelaajabudjetti ei ole tasapainossa

Senators kuluttaa tällä kaudella 68 miljoonaa dollaria pelaajapalkkoihin, mikä ei ole Melnykin mukaan tasapainossa tuloihin nähden. Organisaation hallintopuoli nimittäin toimii jo nyt minimimiehityksellä ja vähäisillä resursseilla muihin NHL-joukkueisiin verrattuna.

– 68 miljoonaa on aivan liian paljon tuloihimme nähden. Tarjoamme liian kalliin tuotteen markkinoille, Melnyk ruoti.

Melnykin kommentteja voidaan pitää myös vastauksena Erik Karlssonin mediassa esittämiin näkemyksiin tulevasta palkkapyynnöstään. Ne eivät ainakaan rauhoita Senators-kannattajia Karlssonin jatkon suhteen. Voidaan katsoa, että Melnyk odottaa kannattajien saapuvan hallille jatkossa nykyistä runsaammin määrin, mikäli haluavat nähdä kapteeninsa joukkueessa myös ensi kauden jälkeen.

Talousongelmista ja epävarmasta tulevaisuudesta huolimatta miljardööri ei tule myymään joukkuetta.

– Tämä on liian hauskaa. Mitä muuta tekisin? Olen kanadalainen. Olen jääkiekkofani, Barbadoksella asuva liikemies tokaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle