Scott Laughton - Yksi Kanadan johtajista

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Laughton ei ole enää pelkkä kahden suunnan sentteri.
Kuva © Getty Images
OHL:n Oshawa Generalsisssa pelaava Scott Laughton on Philadelphia Flyersin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2012. Hänen odotetaan myös olevan yksi Kanadan johtavista hyökkääjistä nuorten MM-kisoissa.

Scott Laughton on pelannut alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa keväällä 2012. Tuolloin hän voitti Kanadan paidassa pronssia. Seitsemässä ottelussa Laughtonille kertyi tehopisteet 2+5.

Hyvät otteet huomattiin myös ennen varaustilaisuutta. Hän nousi asiantuntijoiden listoilla ensimmäisellä kierroksella varattavien pelaajien joukkoon. Flyers varasi Laughtonin lopulta koko varaustilaisuuden 20. pelaajana.

Fyysistä nuorukaista verrattiin heti entiseen Flyers-kapteeniin Mike Richardsiin. Kanadan nuorten joukkueen päävalmentaja Brent Sutter teki myös saman vertauksen. Richards oli Kanadan nuorten maajoukkueen kapteeni vuoden 2005 MM-kisoissa.

Työsulkukaudella varauskesän jälkeen hän pääsi kokeilemaan siipiään NHL:ssä. Viiden, ilman tehopisteitä menneen, ottelun jälkeen hänet kuitenkin lähetettiin takaisin Oshawaan.

Kausi Oshawassa sujui aiempia tehokkaammin. Laughton iski 49 ottelussa 56 tehopistettä. Tahti yltyi pudotuspeleissä, joskin urakka jäi vain seitsemän ottelun mittaiseksi. Tilastoissa Laughtonilla komeili kuitenkin lukemat 7+6.

Laughton ei ole onnistunut murtautumaan Flyers-kokoonpanoon kahdella ensimmäisellä yrityksellään.
Laughton ei ole onnistunut murtautumaan Flyers-kokoonpanoon kahdella ensimmäisellä yrityksellään.
Kuva © Getty Images

Flyersin edustaminen vielä tekemätön paikka

Alkusyksystä 2013 Laughton osallistui jälleen Flyersin harjoitusleirille. Hän esitti varsin vakuuttavia otteita ja odotukset Philadelphiassa olivat korkealla. Laughtonin kohtaloksi koitui kuitenkin hänen edellään ollut kova sentterinelikko: Claude Giroux, Vincent Lecavalier, Sean Couturier ja Brayden Schenn.

Laughtonia ei kuitenkaan lähetetty heti takaisin OHL:ään. Hän selvitti tiensä harjoitusleiriltä NHL-miehistöön ja oli joukkueen mukana vielä runkosarjan alettua, mutta ei päässyt pukemaan Flyers-paitaa päälleen. Lopulta Flyers lähetti Laughtonin odotetusti OHL:ään.

Kuin kohtelustaan sisuuntuneena Laughton äityi hurjaan pistetahtiin. Ensimmäisessä ottelussaan hän iski heti tehopisteet 2+2. Lokakuun aikana syntyi yhteensä 19 tehopistettä. Marraskuussa tahti kuitenkin kiihtyi entisestään: 13 ottelua, joissa kymmenen maalia ja 13 maaliin johtanutta syöttöä.

Johtavan pelaajan saappaat tarjolla

Laughton tunnetaan fyysisenä keskushyökkääjänä, joka hoitaa ruutunsa tunnollisesti molemmissa kenttäpäädyissä. Hän ei ole koskaan ollut näyttävin pistelinko, mutta tällä kaudella hän on ottanut suuria edistysaskelia kiekollisessa pelissä.

Passitus OHL:ään onkin kehittänyt Laughtonin kiekollista peliä. Flyersissä olisi ollut tarjolla paikka paukkumaissiosaston ja kolmos-nelosketjujen välillä.

Laughton kantaa Generals-paitansa rintamuksessa varakapteenin A-kirjainta toista kauttaan. Ennen OHL:ään siirtymistään hän oli juniorijoukkue Toronto Marlborosin kapteeni. Synnynnäinen johtajatyyppi on myös Malmössä Team Canadan kapteeni.

Ei myöskään kannata yllättyä, mikäli turnauksen jälkeen Laughtonin nimi on pistepörssin kärkisijoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle