Savinainen vastaan Liuksiala − runkosarjan maalitykeiltä odotetaan osumia myös puolivälierissä

LIIGA / Artikkeli
Sorsapuiston ulkoilmaottelu oli yksi neljästä paikalliskamppailusta, jonka Savinainen ratkaisi Tapparalle.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Tappara ja Ilves kohtasivat runkosarjassa kuudesti. Paikalliskamppailuiden ehdoton tehopelaaja oli Tapparan Veli-Matti Savinainen, joka keräsi tehot 7+2 ja iski neljässä pelissä voittomaalin. Peräti kolme voittomaaleista syntyi jatkoajalla ja yksi kolmannen erän loppupuolella.

Koska Tappara voitti kuudesta paikalliskamppailuista viisi, myös Teemu Nurmi ja Henrik Haapala tehoilivat Ilvestä vastaan yli piste per peli -tahdilla. Kuitenkin juuri Savinaisen kyky ratkaista pelejä sai Ilves-valmentaja Karri Kiven runoilemaan uusiksi vanhan "lopussa Saksa voittaa" -jalkapallosanonnan.

Savinaisen nimeäminen Suomen Brad Marchandiksi ei aliarvioisi kumpaakaan osapuolta.

Savinaisen pistesaldo ei pudotuspeleissä tai arvokisoissa ole samalla tasolla kuin pitkässä runkosarjassa. Toki maalipörssin voittaja pelasi uransa ylivoimaisesti parhaan kauden, joten tasonnosto on mahdollista − jopa todennäköistä − myös pudotuspeleissä.

31-vuotiaan hyökkääjän yksi vahvuus oli varsin tasainen suorittaminen. Pitkän kauden aikana Savinainen pelasi vain viisi kertaa vähintään kaksi pisteetöntä peliä peräkkäin.

Kaksinkertainen suomenmestari Savinainen on monipuolinen ja äärimmäisen voitontahtoinen hyökkääjä. Maalien ja pisteiden lisäksi räväkkä hyökkääjä tekee likaista työtä maalin edessä sekä kulmaväännöissä ja osaa ärsyttää vastustajan raivon partaalle.

Savinaisen nimeäminen Suomen Brad Marchandiksi ei aliarvioisi kumpaakaan osapuolta.

Maaliahne hyökkääjä tietää, että osumat tehdään maalin edestä.
Maaliahne hyökkääjä tietää, että osumat tehdään maalin edestä.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti

Ilveksellä yllättävämpi maalitykki

Paikalliskamppailuissa Ilveksen paras maalintekijä oli 21-vuotias Juho Liuksiala, joka teki neljässä Tappara-pelissä yhteensä neljä maalia. Ainoassa Ilveksen voitto-ottelussa tulokashyökkääjä laukoi kaksi maalia.

Liuksiala oli vaarallinen maalintekijä myös koko kautta peilaten. Pienikokoinen laituri oli Ilveksen kolmanneksi paras maalintekijä, vaikka pelasi vain 37 liigaottelua. Liuksiala voitti myös tulokkaiden maalipörssin.

Liuksialaa ei ole syytä missään nimessä aliarvioida.

Nuoren hyökkääjän osumaprosentti on samaa luokkaa kuin maalipörssin voittajalla. Liuksiala on saanut merkittävästi vähemmän peliaikaa ja tätä kautta laukonut paljon vähemmän kuin Savinainen.

Liuksialaa ei kuitenkaan ole syytä missään nimessä aliarvioida. Pudotuspeleissä perinteisesti nähdään yllättäviä ratkaisijoita.

Runkosarjasaldon perusteella Liuksialaa ei tosin enää voi laskea yllättäjäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle