San Jose Sharksien varaukset Entry Draftissa 2001

NHL / Artikkeli
San Josella oli vain yksi ensimmäisen kierroksen varaus ja yhteensä kuusi. Kolme kärkivarausta olivat Saksasta.

San Jose Sharkseilla on hyviä kokemuksia Saksan jääkiekosta. Muutama vuosi takaperin Sharks herätti suurta ihmetystä varaamalla 1. kierroksella Marco Sturmin. Tuon ajan tähtijuniori onkin noussut mukavaan rooliin haipaidoissa; Marco on yksi koko liigan nopeimmista luistelijoista ja on tämän takia yksi liigan vaarallisimmista jäähyntappajista. Kolme viime kauden ensimmäistä maalia olivat alivoimalla tehtyjä.

Tämän vuoden draftista voit keskustella Jatkoajan keskustelupalstalle pystytetystä forumista.

Marcel Goc, 20. varaus

Saksalainen oli tiedetty lupaavaksi pelaajaksi noustuaan 16-vuotiaana DEL-liigan pelaavaan kokoonpanoon, edellinen vastaavan tempun tehnyt oli juuri Marco Sturm. Goc nousi ison maailman tietoisuuteen viime kevään MM-kisoissa. Toisen epäonni oli toisen onni: Goc oli 13. hyökkääjä, kunnes Mark Mackay loukkasi olkapäänsä avausottelussa, ja Goc nostettiin pelaavaan kokoonpanoon - loppu onkin tuttua tarinaa.

Marcel on 185cm pitkä, ja paino on 85 kilon paikkeilla; ihan hyvät raamit NHL:ää ajatellen. Painoa todennäköisesti tulee lisää kymmenisen kiloa kun fyysinen kasvu jatkuu. Erittäin taitava Goc on parhaimmillaan lähellä maalia. Nuoreksi pelaajaksi hermokontrolli on erinomainen ja Goc pystyy tiukoissa tilanteissa hyviin ja nopeisiin ratkaisuihin maailmanluokkaa olevilla pehmeillä käsillään. Luistelutaito on myös erinomainen. Vaikka Goc ei olekaan vauhtikone, on hän lähes aina askeleen vastustajaa edellä, eikä pelaa itseään ulos tilanteista. Laukaus on hyvää keskitasoa, mutta Goc on enemmän pelinrakentaja kuin maalintekijä.

Oletus on, että Goc on kahden vuoden kuluttua NHL:ssä ykkös- tai kakkossentteri. Nopeutensa takia häntä on mahdollista peluuttaa myös laidalla.

Marcelin lujaa laukova isoveli Sasha Goc pelaa New Jerseyn farmissa puolustajana.

Christian Ehrhoff, 106. varaus

Ehrhoff on puolustaja, joka hallitsee hyvin kahden suunnan pelin. 188cm pitkä ja 80-kiloinen Ehrhoff on hyvä luistelija ja on palkittu useasti Saksan ja oman joukkueensa parhaana junioripuolustajana. Potentiaalinen ylivoiman pyörittäjä, joka kaipaa hieman kovuutta ja fyysistä elementtiä pärjätäkseen NHL:ssä; toisaalta samoja kriteereitä käytettiin mm. Rafalskista, kun hän ei nuorempana NHL:ään päässyt. Leftiltä ampuva pakki kaipaisi lisää voimaa laukauksiin, mutta nykykiekossa tarkkuuden ja ajoituksen merkitys kasvaa. Laukaisuvoimaa tulee varmasti lisää, kunhan fyysinen kasvu tasoittuu.

Oletus on, että Ehrhoff pelaa kahden vuoden kuluttua farmissa pelityyliä opetellen ja noussee "ylös" joukkueen kuuden pakin joukkoon kolmessa-neljässä vuodessa.

Dimitri Pätzold, 107. varaus

Maalivahtiosasto Sharksilla on yksi NHL:n parhaimpia; tästä huolimatta Sharks varasi kolmosvarauksenaan Saksan juniorimaajoukkueen maalivahdin. Pätzold oli Gocin ohella Saksan tähtiä, kun joukkue sijoittui viidenneksi 18-vuotiaiden MM-kisoissa. 183-senttinen ja 80-kiloinen molari nousi kyseisissä kisoissa scouttien papereihin, samalla kun Saksa Pätzoldin paraatipelastusten saattelemana voitti mm. Tsekin ja Ruotsin. Pätzold on syntynyt Kazakhstanissa kuten myös Sharksien ykkösmaalivahti, Evgeni Nabokov.

Oletus on, että Dimitri pelaa useamman vuoden Euroopassa tai farmissa ennenkuin NHL paikka aukeaa. Todennäköisesti ei pääse selkeäksi ykkösmaalivahdiksi, mutta potentiaalia löytyy siihenkin jos kehitys jatkuu.

Tomas Plihal, 140. varaus

Plihal on erittäin hanakka ampuja. Pelaa kovalla vauhdilla ja intensiteetillä ja hyvällä pelimoraalilla. Erittäin vaarallinen ylivoimalla. Tyypillinen tsekki, luistelee hyvin, ampuu hyvin ja osaa käsitellä kiekkoa.

Oletus on, että Plihal joutuu taistelemaan pelipaikastaan ja tuskin kehittyy koskaan maalintekijäksi. Tsekkityyliin jää arvuuteltavaksi lähteekö tosissaan NHL:ään vai pelaako korkealla profiililla Euroopassa. Mahdollisuuksia NHL:ssä menestymiseen kuitenkin on, työmoraali kun on kohdallaan.

Ryan Clowe, 175 varaus

Ainoa Sharksien kanadalaisvaraus. Rimouski on tuottanut aikaisemminkin lupaavia hyökkääjiä, Lecavalier ja Richards etunenässä. Viime kauden komeetta Quebecin junnusarjassa. Aikoinaan ei kelvannut QMJHL:n joukkueille liigan draftissa, vaan teki sopimuksen vapaana agenttina. Ryan kiitti pelipaikastaan ja oli viime kaudella lähes poikkeuksetta joukkueen paras pelaaja, playoffseissa vielä parempi. Runkosarjassa liigan tulokas teki 32 ottelussa 15 maalia ja antoi 10 syöttöä. Erittäin kova työntekijä, josta saattaa kasvaa todella arvokas powerhyökkääjä tai kolmoskentän työmyyrä ja ärsyttäjä. Kokoa ja asennetta on ihan tarpeeksi.

Oletus: pitkän kaavan kautta NHL:ään, jossa roolipelaajaksi.

Tom Cavanagh, 182. varaus

Pienikokoinen laitahyökkääjä, josta tietoa ei saa lähes mitenkään. Se kertoo omalla tavallaan siitä, että Tom on erittäin kauaskantoinen varaus. Kuusi maalia oman yliopistojoukkeen avausottelussa kertoo kuitenkin, että Tom omaa vainua maalipaikkoihin. Teki viime kaudella Phillips-Exeter HS:n yliopistojoukkueessa 82 pistettä. Ensi kausi kuluu Harvardin joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle