Saksa tähtää alkulohkon kakkossijaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Alkusarjan D-lohkossa pelaava Saksa on koonnut joukkueensa jälleen pääasiassa oman maan DEL-liigassa kiekkoilevista pelaajista. Joukkuetta tähdittää muutama ammattilaiskiekkoilija Pohjois-Amerikasta sekä Venäjällä kautensa viettänyt Jan Benda. Jokaiselle tuttu ykköstähti, maalivahti Olaf Kölzig, loistaa kuitenkin poissaolollaan.

Kölzigin jättämää aukkoa Saksan maalilla paikkaavat ikäisekseen jo kokeneet arvokisojen kiertäjät Oliver Jonas sekä Robert Müller. Mukana on myös sarjan hopeajoukkue DEG Metro Starsin Alexander Jung.

Saksa saa Clevelandin joukkueesta mukaansa myös tärkeitä kenttäpelaajia. Keskushyökkääjä Marcel Goc iski AHL:n runkosarjan 76 ottelussa 16+34=50 tehopistettä ja oli joukkeensa toiseksi paras pistemies. Puolustaja Christian Ehrhoff puolestaan oli Baronsin tehokkain pakki pisteillä 12+23=35. Saksa ottaisi varmasti mielellään kisoihin mukaan myös Dennis Seidenbergin, mutta miehen joukkue Philadelphia Phantoms jatkaa yhä pelejään AHL:ssa.

Neljän vuoden takaisten kotikisojen hienoa viidettä sijaa saksalaiset tuskin pystyvät tavoittelemaan huolimatta maan jääkiekon noususuhdanteesta. Viime vuoden sijoitus oli yhdeksäs, josta pitäisi pystyä nousemaan.

Joukkueen vahvuus tulee olemaan puolustuspää, jossa pelaavat maan nimekkäimmät pelaajat. Hyökkäyksessä Saksa tarvitsee yksittäisten tähtien onnistumisia kurinalaisen joukkuepelin lomassa.

Alkulohkossa Saksa ei mahda Tsekille mitään, mutta Sveitsi ja Kazakstan ovat täysin kaadettavissa. Todennäköisesti seinä nousee pystyyn puolivälierissä, joissa vastus on ainakin vielä tänä vuonna liian kova Saksalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle