Saksa - Kisaisäntä kovan paikan edessä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Saksa pääsi MM-kilpailuihin ikäänkuin takaportin kautta. Saksa oli b-sarjan joukkue vielä viime vuonna, mutta tänä vuonna Saksa pelaa ylimmällä tasolla, koska kisaisännälle taataan paikka a-sarjassa. Saksan tehtävä onkin säilyttää paikkansa a-sarjassa, mutta se ei tule olemaan helppoa.

Maalivahdit

Kun Washington Capitalsin Olaf "Olie" Kölzig ei ollut kiinnostunut kotikisoista, eikä alunperin ykkösmaalivahdiksi suunniteltu Mark Seliger päässeet kisoihin. Saksa joutui yllättäen tyytymään kolmeen a-sarjan keltanokkavahtiin, Nürnbergin Rubert Mülleriin, Münchenin Christian Künastiin ja Frankfurtin Leonardo Contiin. Maalivahtikysymys onkin erittäin visainen, koska enää ei ole Saksalla laittaa maaliin sellaisia miehiä kuin esim. Josef Heiss oli aikanaan hai-maskissaan.

Pienikokoinen Müller tullee kantamaan ykköstorjujan viittaa harteillaan. Omassa seurajoukkueessaankin vain varamaalivahtina olevalla Müller on harteillaan suuret paineet. Parikymppisen nuorukaisen on suunniteltu pitämään ykkösen viittaa kisojen loppuun asti, joten kakkoseksi päätynee Künast ja kolmoseksi Conti.

Puolustus

Mirko Lüdemann on tuttu nimi lähes jokaiselle MM-kisoja seuranneelle katsojalle. Lüdemann monivuotisena arvokisakävijänä takaa puolustukseen lukon joka ei petä. 19-vuotiaat nuorukaiset Christoph Schubert ja Dennis Seidenberg ovat molemmat pelanneet loistavan tulokaskauden, joka on nostanut heidät Saksan joukkueeseen. Myös NHL-scoutit ovat laittaneet nuorukaiset merkille. Jochen Molling tuo varmuutta puolustukseen olemalla ehkä paras tällä hetkellä joukkueessa olevista puolustavista puolustajista, Lüdemannin ollessa hieman puolikuntoinen.

Hyökkäys

Joukkueen hyökkäys on suurelta osin parikymppisiä Saksan liigassa pelaavia nuorukaisia. Monista kisoista tutut Jürgen Rumrich, sekä Mark MacKay edustavat hyökkäyksen konkariosastoa. Saksa sai San Josen Marco Sturmin tuomaan lisäilmettä hyökkäyskalustoon. Jokereiden Jan Benda oli alunperin merkitty pelaajalistoille puolustajaksi, mutta nyt hän on hyökkääjänä. Hyökkääjänä paremmin tunnettu Benda tulee varmasti heiluttelemaan maaliverkkoja useampaan kertaan.

Saksalaisten hyökkäys kuitenkin kulminoituu näihin neljään nimeen, joiden pitäisi onnistua pelissään ja taata Saksalle säilyminen a-sarjassa.

Alkusarja

Sveitsiä vastaan täysi Köln Arena tulee kannustamaan kotijoukkuetta raivokkaasti MM-turnauksen avauksessa. Ennalta pitäen Sveitsin pitäisi materiaali erollaan lyödä isännät, mutta yllätysmomentti piilee siinä kuudennessa kenttäpelaajassa, yleisössä. Saksan maalivahti on tässä ottelussa erittäin kovassa paineessa.

Toinen ottelu Tshekkiä vastaan pitäisi olla selkeää Tshekin näytöstä. Tshekin NHL-ammattilaiset lyövät Saksan kokemattoman kaartin selvin numeroin, eivätkä tshekkiläiset jätä mitään epäselvyyttä voittajasta.

Kolmannessa ottelussa saatetaankin pelata jatkopaikasta. Kolme parasta lohkosta pääsee pelaamaan jatkopelejä välisarjaan, joten taistelu tulee olemaan kiivasta Saksan ja Valko-Venäjän välillä. Hannoverin areenalle siirtyneet joukkueet kamppailevat tasaisesti paikassa auringossa 9000 silmäparin kannustaessa vinhasti omiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle